Битата от акушерка Никол – с отключена епилепсия след травмите

Искам Емилия Ковачева в сливенския затвор, заяви бащата на детето
40
Битата от акушерка Никол – с отключена епилепсия след травмите
Снимка: Булфото, архив

Малката Никол, която беше зверски пребита в нощта на 18 април 2015 г. от акушерката Емилия Ковачева, е отключила епилепсия заради травмите. Това разказаха родителите на Никол - Румен и Станислава Димитрови, които се молят детето им да се оправи.

Още по темата

Те пристигнаха в Софийския градски съд на заседание, на което Ковачева поиска мярката й "домашен арест" да бъде заменена с по-лека, пише "24 часа“.

Съдебно-медицинската експертиза по делото срещу Емилия Ковачева сочи, че новородената Никол е била удряна с юмруци и най-вероятно – бутилка, като това е довело до уголемяване на главичката й от 34 на 37 см. Новороденото плачело болезнено и постепенно спряло да се храни, развило и анемия.

Ковачева се оправда за пореден път днес, че имала заболявания на щитовидната жлеза, развила и психическа депресия. Освен това, семейството й нямало доходи, тъй като родителите й били с ниски пенсии.

Съдът обаче не се трогна и отказа да измени домашния й арест.

Магистратите посочиха, че Ковачева е осъдена на първа инстанция на 18 години затвор за тежко умишлено престъпление, какъвто е опитът за убийство на Никол.

Акушерката не е задържана в ареста, именно заради това да полага грижи за здравето си, каза съдия Владимир Астарджиев.

Мотивите към 18-годишната присъда на Ковачева ще бъдат готови до дни, което ще отпуши възможността делото да иде на втора инстанция.

По време заседанието стана ясно, че акушерката се е отървала от 2 имота на свое име, след като получила обвинение от прокуратурата.

Единият бил апартамент в София.

С този ход най-вероятно тя иска да се измъкне, за да не плати обезщетение на родителите.

Магистратите на първа инстанция я осъдиха на 400 хил. лв. обезщетение.

"Няма значение дали Ковачева е под домашен арест или на море. За нас е важно делото да приключи с влязла в сила присъда и тя да отиде в сливенския затвор", каза бащата на Никол.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


40
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
32
5
 
4
 
! Отговори
Радост преди 5 години
Това детенце да расте здраво и щастливо, но ако го заболи гърлото пак ли ще е виновна акушерката?!
31
2
 
2
 
! Отговори
МАРИЯ преди 5 години
Не е толкова трудно да се докаже, че тая акушерката и родителите й са много богати и имат толкова пари, че ще купят ЦЕЛИЯТ СЪД и тях не ги касае , че са направили цялото семейство нещастни. Те са се отнасяли с побой към снаха си , зет си и пр.
30
2
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До: "Бизнесмена от Стара загора - 6 години за дето прегази дете в,пешеходна зона - пуснат след 4 от които 1 в домашен арест!От друга страна имаме акушерка която е нанесла тежка телесна повреда на дете и е осъдена на 18 години.........То че няма логика това е ясно ама някой може ли да ми обясни от кога убийството е по-леко " Едното е непредумишлено, а другото умишлено и осъзнато деяние.
29
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Продала е имотите, за да плати на адвокат и съдебните разноски. Някой да не мисли, че защитата и е струвала евтино.
28
1
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми той съдът е за хора ... това НЕ е !Дайте я на ислямска държава ... там си знаят какво да правят с нея ... а и ония са по големи *** и от нея мн. бързо ще я обработят !
27
3
 
18
 
! Отговори
ами преди 5 години
Ама тая не е ли вече в затвора,нали я осъдиха? То както върви ще си излежи присъдата вкъщи!Егати правосъдието,егаги чудото!
26
5
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
когато стана известен този случай,не вярвах че това ,в което я обвиняват е истина.Даже ѝ съчуствах,че е изпушила,мислех си че само му е ударила шамар.Малко бях пристрастна,защото родителите ми са лекари и дават всичко от себе си,макар и в пенсионна възраст.Като пуснаха записите,плаках много.А съм силна жена,поне така си мисля.Днес като гледах по новините как бащата обяснява спокойно,че Никол има епилепсия,и сълзите тръгнаха сами. Това изчадие заслужава електрически стол
25
4
 
30
 
! Отговори
Една българка преди 5 години
До Анонимен16 Това си е направо опит за убийство ,цяло чудо е че малкото е оживяло ,заслужава най строгата присъда без обжалване
24
3
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уродливост... друго няма какво да се каже. защитниците и - също.
23
3
 
28
 
! Отговори
пряко правосъдие преди 5 години
Преди години пипнах една дърта ***, че е окрала дома ми. Смазах я от бой. Накрая мъжът ми викна полиция, защото се уплаши, че ще я убия. Излежа си присъдата, не си получих обратно парите, но ме утешава мисълта, че я пребих.За тази от статията да се действа пропорционално на престъплението й без всякакво колебание.
22
24
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Може да се отключи гениалност или екстрасенство, пророчество. Рано е да се каже.
21
2
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За гангстерите имам някакво оправдание ...Така са си решили да живеят ,но и те имат някъв кодекс за морал и чест Но ти си доктор ,положила хипократова клетва и биеш бебе на няколко дни /месеци Ти не заслужаваш милост ,ти си направена от мръсотия ..малко са ти 18 години
20
2
 
19
 
! Отговори
изчадие адово! преди 5 години
Зе сетен път ще се окаже, че няма правосъдие и престъпници като тая тлъстоглава селяндурка не се разкайват/никога не се реформират. Крумовите закони трябва да се прилагат директно от потърпевшите. Ако ние сами не въздаваме справедливост, няма кой!
19
2
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво я държите тая *** още на вън ,представям си ако не бяха видео записите какво щеше да стане.
18
3
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЛЪЖАТ!!!ТЯ БЕШЕ В АРЕСТА И ДЕЛОТО БЕШЕ В СЪДА! ПРОДАДЕНИ СА СЪС ПЪЛНОМОЩНО!!РАБОТА НА СЪДА Е БИЛА ДА ЗАПОРИРА ИМОТИ ВОДЕЩИ СЕ НА НЕЙНО ИМЕ!ТЪЙ, ЧЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЕТО Е НА СЪДА!ДА СЪДЯТ ДЪРЖАВАТА ТОВА ТРЯБВА ДА СТОРЯТ РОДИТЕЛИТЕ ЩОМ СЪДА НИ Е ТОЛКОВА НЕКОМПЕТЕНТЕН!
17
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само Тодор Колев, Лионел Меси, Виталий Кличко, Фреди Меркюри, Юсейн Болт, Велко Кънев, Майкъл Джордан и Михаел Шумахер, бре!
16
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЙ-СМЕШНОТО Е, ЧЕ ЗА УБИЙСТВО ПО ОСОБЕНО ЖЕСТОК НАЧИН ОБЕЗЩЕТЕНИЕТО Е 200 ХИЛЯДИ!!НО ЗА ПОБОЙ Е 400 ХИЛЯДИ :DС ДВЕ ДУМИ АКО ГО БЕШЕ УБИЛА ЩЕШЕ ДА ПЛАТИ ПО-МАЛКО А И ВЕРОЯТНО ДА ЛЕЖИ ПО-МАЛКО :D СРАМ
15
4
 
34
 
! Отговори
Разярената преди 5 години
И петдесет години без право на свиждане дори са й малко! Престъпница! Да посегне. А невинна душица! Безобразие! В затвора й е мястото!
14
8
 
37
 
! Отговори
Гилотина преди 5 години
Публична екзекуция на тази, така ще се оправим.
13
2
 
50
 
! Отговори
eдна майка преди 5 години
Гледах видеото с битото бебенце,потресена съм....потресена!Как изобщо оживя тази малка душичка.Бог да й помогне да е добре детенцето занапред!