Пускат предсрочно бизнесмена, убил Паоло на "зебра"

В затвора Георги Сапунджиев минал курс за отговорно шофиране
71
Пускат предсрочно бизнесмена, убил Паоло на "зебра"
Георги Сапунджиев. Снимка: архив, БулФото

Старозагорският окръжен съд постанови предсрочно освобождаване на бизнесмена Георги Сапунджиев, който през 2014 г. уби на пешеходна пътека 4-годишния Паоло.

Той беше осъден на 6 години лишаване от свобода, като лежа 4 г. и 1 месец, от които над година бяха домашен арест заради влошено здраве.

Още по темата

Сред мотивите на съда е това, че Сапунджиев е излежал повече от половината от наказанието, не е имал провинения, работил е във външна фирма, предаде bTV.

В затвора се записал в курс за отговорно шофиране, където показал "блестящи резултати", вече се интересувал и от религия.

Според съдиите, шефовете на затвора и психолозите, рискът от рецидив при извършителя на тежкото престъпление е нисък.

През оставащите от присъдата близо две години той ще се среща с пробационен работник на адреса си в село Змейово.

Дали Сапунджиев отново ще седне зад волана, ще прецени КАТ, книжката му е отнета за 8 години. Днес той се яви в съда без адвокати, като запази пълно мълчание.

Решението на магистратите може да се обжалва в 7-дневен срок от частен характер

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


71
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
24
1
 
30
 
! Отговори
Само въпроси преди 5 години
Докога тези, които изчисляват вероятността от рецидив, няма да поемат отговорност? Кога съдиите ще започнат да носят РЕАЛНА отговорност за преценките си? Кога ще видим най-малко глобени с 4-цифрени суми съдии и психолози за абсолютно неадекватни решения. Защо няма информация за това колко струва на данъкоплатица издирването на лица които "няма опасност да се укрият"
23
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи...... няма да се оправи тая дуржава! Религия, отговорно шофиране....... ръвнината поне платил ли е на семейството или вече е социално слаб?
22
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
''Не сме народ а *** '' - колко е вярно Новината за пускането му предизвикала буря от недоволство в социалните мрежи , но НИКОЙ не дошъл в съда да протестира реално Ето това сме ние - силни сме само на приказки , затова сме смотан народ и всеки може да ни тъпче както си иска Помните ли например как хората в Украйна накараха парламента там да приеме закона за лустрацията - стояха с брадви и колове няколко дни и нощи пред сградата докато не накараха депутатите да го приемат Сравнение
21
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 13Няма да се събуди
20
0
 
15
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
НЕЩО АМЕРИКАНСКО : ИМАШ "ПАРИ"- ...ИМАШ СВОБОДА ДА УБИВАШ !!! НЕ СЪМ БАЩАТА ! БИХ ИМАЛ СВОБОДАТА ДА УБИВАМ !!!
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убийците ако изчакат още няколко години да пропадне съда повече, ще могат да се разминават с по годинка. Въпроса е че като излезеш някой ще те лежи още по-малко.
18
1
 
10
 
! Отговори
Иванчева преди 5 години
Да беше убила някоя барета, вече щеше да е вън... Ама тя - не, ще върви срещу герб, ще работи за народа.
17
0
 
27
 
! Отговори
Хм преди 5 години
Убива детето на пешеходна алея!!!
16
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Напишете имената на съдиите
15
1
 
44
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Шайка ! Това е ! Няма партии,всичко е Шайка ! Шайка ГЕРБ ,Шайка БСП,Шайка ДПС...
14
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КОРУПЦИЯ!!!!
13
0
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Народе! Спиш! Шайка политици, прокурори и съдии те мачкат и унищожават. Кога ще се събудиш, народе?!
12
1
 
58
 
! Отговори
Старозагорец преди 5 години
Продължава да се пише че това е станало на пешеходна пътека. Това не е вярно: това става във ПЕШЕХОДНА ЗОНА, в близост до училище. В час пик, наоколо е пълно с хора, и този наглец минава през загражения, и прави завои и маневри ВЪВ ПЕШЕХОДНА ЗОНА ПЪЛНА С ХОРА. После с добри адвокати е "осъден" на затвор от открит тип - разбирай място където почти никой не ги проверява, и то е наблизо до родното му село. След 17:00 часа се качва на колата си и се прибира в къщи. никой не го проверява.
11
0
 
32
 
! Отговори
Баща преди 5 години
Направили една "свободна" крачка извън дрънголника и ще му е последната!!! После ще заема мястото му. Как мислите, колко ще ми дадът - месец, два....година....ще ги изтърпя!
10
0
 
35
 
! Отговори
мак преди 5 години
Още вчера писах, че ще го пуснат, нищо, че е бил в нарушение и уби дете. Винаги в такива случаи се чудя, съдиите имат ли съвест, с какви очи гледат пострадалите или роднините, дори и свои близки, гнус отвсякъде. Биха могли да не го пускат, а обясненията че се интересува от религия са толкова инфантилни и ***. Сещам се за убийството на свекървата на Н. Куцкова, по 20 години получиха убийците.
9
0
 
46
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Мотивът за освобождаването му е, че е минал курс за отговорно шофиране? Сякаш не е убил дете, ами само си е загубил точките в талона и е минал поправителен курс да му ги възстановят.
8
0
 
37
 
! Отговори
Бате Гойко преди 5 години
"Сред мотивите на съда е това, че Сапунджиев е излежал повече от половината от наказанието..." - без думи.6 години за убийство на дете на пешеходна пътека е неадекватна присъда. А още по- неадекватни са мотивите на съда- интересувал се от религия и се представил блестящо на шофьорски изпит.
7
0
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Блъска дете на пешеходна пътека и го влачи няколко метра и го убива, минава курс за "отговорно шофиране" и все едно нищо не е станало. След 4 години е "поправил" се "отговорен" гражданин...Искам да попитам съдиите да ми разяснят тази порнография.
6
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За какво въобще го вкараха ? По-добре да няма съд и полиция. По-лошо не може да стане.
5
0
 
52
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За убийството на детето ти- 1 година вкъщи и 3 години зад решетките. Хвала...