Присъда за Ембака: Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12

340 000 лева трябва да плати осъдения на трите деца на убития Чивиев
29 юни 2018 18:00,
30
Присъда за Ембака: Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12
Сника: "168 часа"

Емил Първанов-Ембака получи присъда - 12 години затвор за убийството на легионера Николай Чивиев на автомагистрала "Струма" преди 3 години, постанови преди минути Окръжният съд в Благоевград.

Ембака ще трябва да плати общо 340 000 лева на трите деца на починалия Чивиев. Присъдата на окръжния съд не е окончателна и почти сигурно адвокатите на подсъдимия ще обжалват пред Апелативен съд - София, пише "24 часа".

Кървавият инцидент стана на 26 юни 2015 г. Ембака минал с колата си през участък от пътя в строеж, където е забранено движението. Охранителят Чивиев го догонил със служебната коли и двамата започнали да се карат и обиждат.

Покойният, който бил служил във Френския легион, потрошил колата на Ембака, който от своя страна започнал да хвърля камъни. С последния счупил главата на легионера, но му се притекъл на помощ - извадил му езика, след това се качил с него в кола, за да го откара в болницата в Сандански. Охранителят починал.

След това Ембака избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. 5 месеца по-късно сам се предаде. А в досието му има 6 присъди и отделно 34 акта като шофьор.

"Не съм искал да убивам. Бях нападнат, побеснях и кипнах. Стана нелепа ситуация, за което много съжалявам. Искам справедлива присъда. Каквото и да е наказанието, ще ми тежи повече на съвестта, че убих по нелеп начин един човек" - бяха последните думи на Ембака пред окръжния съд в Благоевград.

Още по темата

Прокурор Весела Стоилова пледираше за 20 г. затвор, а защитниците му - адвокат Марин Марковски и Росен Недин настояха, че убийството е станало при неизбежна отбрана или пък в състояние на афект.

"Когато е бил нападнат, ако е чакал мирно да дойде полиция, щяха да му счупят главата и после полицията да му прибере трупа. Главата на Първанов не е по-дебела и здрава от стъклата на колата, по които има дупки", каза адвокат Марковски.

Той не прие доводите на прокуратурата и за личността на клиента му, че е амбициозен, избухлив, със стремеж към доминиране и устояващ интересите си.

"Не бива да има аргумент - този е лош човек и затова извършва убийство. Президентът Тръмп също отстоява интересите си, амбициозен е и иска да се налага. Ако Първанов беше вампир, дето дяволът му е скочил в душата, след стореното щеше да се качи на колата и да мине границата", добави Марковски.

Защитата видя провидение днес, на Петровден, за произнасяне на присъдата.

"Петър е камък, а точно с камък е убит Чивиев", обясниха адвокатите.

Прокурор Стоилова обаче е категорична, че убийството не е при самоотбрана, няма и афект, защото няколко пъти, а не еднократно, Ембака хвърля камъни по охранителя, а случката продължава поне 15 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Платил си е човекът, какво искате...До следващото му убийство!
1
2
 
29
 
! Отговори
Брокер с опит преди 5 години
Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12.И ще лежи 4,5 г в затворническо общежитие.Ембаче, честито!И да почерпиш.Отърва кожата.