Присъда за Ембака: Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12

340 000 лева трябва да плати осъдения на трите деца на убития Чивиев
29 юни 2018 18:00,
30
Присъда за Ембака: Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12
Сника: "168 часа"

Емил Първанов-Ембака получи присъда - 12 години затвор за убийството на легионера Николай Чивиев на автомагистрала "Струма" преди 3 години, постанови преди минути Окръжният съд в Благоевград.

Ембака ще трябва да плати общо 340 000 лева на трите деца на починалия Чивиев. Присъдата на окръжния съд не е окончателна и почти сигурно адвокатите на подсъдимия ще обжалват пред Апелативен съд - София, пише "24 часа".

Кървавият инцидент стана на 26 юни 2015 г. Ембака минал с колата си през участък от пътя в строеж, където е забранено движението. Охранителят Чивиев го догонил със служебната коли и двамата започнали да се карат и обиждат.

Покойният, който бил служил във Френския легион, потрошил колата на Ембака, който от своя страна започнал да хвърля камъни. С последния счупил главата на легионера, но му се притекъл на помощ - извадил му езика, след това се качил с него в кола, за да го откара в болницата в Сандански. Охранителят починал.

След това Ембака избяга и се наложи да бъде издирван с европейска заповед за арест. 5 месеца по-късно сам се предаде. А в досието му има 6 присъди и отделно 34 акта като шофьор.

"Не съм искал да убивам. Бях нападнат, побеснях и кипнах. Стана нелепа ситуация, за което много съжалявам. Искам справедлива присъда. Каквото и да е наказанието, ще ми тежи повече на съвестта, че убих по нелеп начин един човек" - бяха последните думи на Ембака пред окръжния съд в Благоевград.

Още по темата

Прокурор Весела Стоилова пледираше за 20 г. затвор, а защитниците му - адвокат Марин Марковски и Росен Недин настояха, че убийството е станало при неизбежна отбрана или пък в състояние на афект.

"Когато е бил нападнат, ако е чакал мирно да дойде полиция, щяха да му счупят главата и после полицията да му прибере трупа. Главата на Първанов не е по-дебела и здрава от стъклата на колата, по които има дупки", каза адвокат Марковски.

Той не прие доводите на прокуратурата и за личността на клиента му, че е амбициозен, избухлив, със стремеж към доминиране и устояващ интересите си.

"Не бива да има аргумент - този е лош човек и затова извършва убийство. Президентът Тръмп също отстоява интересите си, амбициозен е и иска да се налага. Ако Първанов беше вампир, дето дяволът му е скочил в душата, след стореното щеше да се качи на колата и да мине границата", добави Марковски.

Защитата видя провидение днес, на Петровден, за произнасяне на присъдата.

"Петър е камък, а точно с камък е убит Чивиев", обясниха адвокатите.

Прокурор Стоилова обаче е категорична, че убийството не е при самоотбрана, няма и афект, защото няколко пъти, а не еднократно, Ембака хвърля камъни по охранителя, а случката продължава поне 15 минути.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
22
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ти чупи колата, счупи неговата. Не по главата му.
21
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бог високо, цар далеко, остава да се молим да не ни срещат такива *** с камъни
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първо е убил пазача, а след това за да има някакво смекчаващо вината обстоятелство сам си е счупил стъклата на колата.
19
0
 
17
 
! Отговори
Бау преди 5 години
Този *** верно ли намеси Тръмп като пример ... Само за това 20 години моментално ...
18
0
 
11
 
! Отговори
Бахмаамо и държава преди 5 години
Присъда за Ембака за убийството на Чивиев с камък,а гробна тишина за Тумбака, за убийството на Чакъря с РПГ.
17
4
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А той защо е бил с гръб. Да не би нещо..
16
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само БГ панелен кoмплeксап може да те удари с камък в главата когато си в гръб - това е типичен пример за един злобен страхливец
15
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За.легиона приемният изпит ще е фъргане на обли камъни.И носене на бой от селяни със сопи в чужда нива. По един друг случай.
14
9
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В САЩ гражданите имат оръжия и никой не ги преследва в БГ гражданите нямат оръжия и нямат с какво да се защитят освен с камъни ако някоя мутра тръгне да ги преследва Ембака е невинен.
13
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Уелкъм ту Бългeйpистан. На всякъде по света стават такива неща, но разликата нали знаете къде е? Разликата е че в чужбина ще те рaзчекнат, който и да си, докато в тази държава пpoкажена съд няма, тук е важно колко ти е голямо портмонето и какви връзки имаш.
12
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Присъда за Ембака: Прокурорът поиска 20 години, дадоха му 12"-Какво излиза ,че разследващите полицаи си вършат работа , а шайката безделници наречена "съд" които само лапат заплати, подкупи и бонуси не вършат работа и за 5 пари от дасетилетия не са осъдили нито един дори и за онези 6 млрд. откраднати от ктб., със "съд" и без все тая "съда" трябва да се закрие веднага и назначен международен такъв тогава всичко ще се оправи.
11
9
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хубав човек, невинен 100%, на мравката път прави, набедиха от от управляващите за да прикрият техен човек, синче на големец. Това е бг
10
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една мутра без бухалка претрепала друга мутра с бухалка.Да са живи и здрави оцелелите. Закона *** жунглата мой, ноу мърси.
9
4
 
14
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
Винаги гневът е бил лош съветник...за такава дребна работа единият в гробищата другият в затвора.Сега ако могат да върнат лентата едва ли ще постъпят по този начин но уви....Хора различни...
8
0
 
0
 
! Отговори
ъъъ преди 5 години
По нелеп начин убил, ама с нелеп нож...
7
0
 
6
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Правосъдие по мАкедонски, бой с камъне по глАвата, единия троши и другия троши
6
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
не е нужно да си хващат адвокати престъпниците наи големите им защитници са съдиите и прокурорите тяхното мото е ДЕН ГОДИНА ХРАНИ мисля че см ясен
5
4
 
12
 
! Отговори
Бай Иван преди 5 години
Дано следващия убит е роднина на съдията и прокурора ;) !!!
4
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Убиваш, а после се укриваш около половин година, а после ти дават 12 години след като са минали 3 от убийството. БГ- реалност за връзкари и мутри като този.
3
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ще избяга още на втория месец при братя избегалеви, чистачката ще го гони - другите ще си бъркат в носа