След: Ще те оскубя! към чиновничка, глоба за ромка

Инцидентът станал ноември м.г., съдът се произнася сега
Обновена: 2 юли 2018 08:15 | 2 юли 2018 08:10,
22
След: Ще те оскубя! към чиновничка, глоба за ромка
Снимка: flickr

1000 лева ще трябва да плати пловдивчанка за хулиганство, извършено в приемна на "Социални грижи" в Пловдив, реши районният съд.

Инцидентът станал на 29 ноември м.г. Ромката Анка Борисова нахълтала в учреждението и вдигнала скандал на служителка. Поводът бил, че заради нейн доклад дъщеря й нямало да получи помощ за отопление. При проверка чиновничката констатирала, че тя не живеела на посочения адрес в заявлението й за отпускане на безплатни въглища.

"Ще те оскубя, ще те пребия. Само да стъпиш в махалата, ще видиш какво ще ти се случи", разкрещяла се Борисова. Социалната работничка се уплашила да не я удари и започнала да вика за помощ колегите си. Те се намесили и агресивната посетителка била изведена от сградата. Свидетели на грозната сцена станали десетки граждани.

"С действията си обвиняемата е показала, че не се счита обвързана от съществуващите норми на поведение и е демонстрирала незачитане на установения ред", посочват магистратите в мотивите си, цитирани от "24 часа".

За хулиганство законът предвижда лишаване от свобода до 2 г. или пробация, както и обществено порицание. В конкретния случай е наложена административна санкция, тъй като Борисова е с чисто досие и от поведението й няма нанесени материални щети.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


22
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
14
0
 
1
 
! Отговори
Имхотеп преди 5 години
Ние,нормалните данъкоплатци, сме заложници не само на тая черна *** , но и на всички бедни (разбирай мързеливи ) , тъnu ,алкохолизирани ,нагли ,некадъpнu индивиди , които живеят с нагласата , че държавата им е длъжна , а те са длъжни за нищо към нея , особено пари.
13
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хайде съобщете като плати.
12
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами дъщеря и кога ще осъдят за неверни данни?
11
2
 
8
 
! Отговори
Iceblast88 преди 5 години
Просто решение на сложен проблем - Ако едно лице е работило, осигурявало се е и е плащало данъците, то да има достъп до всички видове плащания от страна на държавата. Ако не е работило, плащало данъци и тн. То това лице да не съществува за държавата! Да се заличат ЕГН-то и личните му документи да се обявяват за невалидни. След това лицето да се праща обратно в Сирия или Индия като нелегален икономически емигрант и готово. За 1 година, ще се изчистим и няма да са тук за да правят глупости!
10
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В същност това с помощите никак не е проста работа. Помощи им се дават за да не започнат съвсем безконтролно да вършат престъпления, а не, че някой ги харесва.Да си представим хипотетично какво ще стане ако им спарт помощите - измамите, грабежите и обирите ще скочат драстично - всички трябва да ги тикнем в затвора (както в САЩ)Решението - ограничаване на раждаемостта и принудата да вършат някаква дейност в замяна на "помощите"им.
9
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
новина ще е ако ги плати!но пак е нещо, да осъдиш тъмно зелен е като да удариш печалба от тотото. Сега остана да изплатят наградите за пълна радост
8
1
 
5
 
! Отговори
И аз преди 5 години
Заглавието КЪРТИ!!!
7
1
 
25
 
! Отговори
1000 лв?! преди 5 години
Е и тя ей сега ще ги плати, даже вече сигурно ги е внесла!
6
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредното неграмотно заглавие!
5
1
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално, свикнали са да получават. И през ум не им минава, че трябва и да дават на тая държава. Най-жалкото е, че не искат това да се променя.
4
1
 
30
 
! Отговори
шматка преди 5 години
До 4Няма нужда да я прибират и нея да храним.Просто при отпускане на помощи трябва кандидата да отговаря и за социалната си дисциплина.Иска помощи-да но в досието и пише че е съдена за хулиганство преди 3г.Няма помощи.Толкова е лесно
3
1
 
34
 
! Отговори
шматка преди 5 години
Сега остана и да вземете парите.Най лесно е да и спрете част от помощите докато си изплати глобата ама тогава тя ще ви оскубе.Ни тъй ни инак
2
3
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На съвестните държавни чиновници трябва да се зачисли по един джедайски меч и когато такива екзалтирани граждани влизат при тях, да ги пращат на пътешествие в космоса с него.
1
3
 
31
 
! Отговори
КЕКС преди 5 години
Ха! Съдебната система още работела!