За пореден път: Отложиха делото срещу братя Галеви

Вещи лица искат отвод за експертизата поради здравословни проблеми
9 юли 2018 22:29, Анисия Иванова
14
За пореден път: Отложиха делото срещу братя Галеви

Окръжният съд в Кюстендил за пореден път отложи делото за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, предаде "Фокус”.

В рамките на насроченото за днес заседание по делото стана ясно, че вещите лица, назначени от Окръжния съд за изготвяне на съдебно-икономическата експертиза, са поискали да бъдат освободени от задълженията си поради служебна ангажираност и здравословен проблем. Съдът не уважи тяхното искане и разпореди продължаване на работата по самата експертиза.

Вещите лица трябва да прибавят към основната експертиза и допълнения, зададени под формата на въпроси от страна на страните по делото. Новото заседание е насрочено за 29 октомври от 11.30 часа.

Още по темата

В съда беше внесено и искане за спиране на делото. Това беше направено от страна на адвоката Капка Гергинова, представител на процесни търговски дружество. Според нея има европейско законодателство, което позволява делото да бъде спряно, след като на процеса не се явява представител на дружеството.

"Ние не искаме прекратяване на делото, а искаме спиране на делото. Това е пътят за постигане на един европейски съдебен акт, който би бил съобразен не само с вътрешното законодателство, а с европейското такова. След като претендираме да сме част от Европа, ние следва да ползваме модерните способи за постигане на европейски резултати, а не да се стигне след това оплакване, че българският съд е постановил по начин, различен от европейското право”, каза Гергинова.

Предстои съдът да се произнесе дали искането за преюдициалното запитване ще бъде уважено.

Припомняме, че искът за конфискация на имущество на Пламен Галев и Ангел Христов, техните съпруги и контролираните от тях дружества е за над 4 млн. лв. и е внесен от Комисията за отнемане на незаконно придобито имущество в съда в началото на 2012 година, по реда на Закона за отнемане в полза на държавата на имущество, придобито от престъпна дейност.

Двамата бизнесмени са в неизвестност от 2012 година, след като влезе в сила присъдата им по наказателно дело за организиране и ръководена на престъпна група.


14
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
11
1
 
1
 
! Отговори
ДА преди 8 месеца
Кой беше съдията дето ги пусна и те се покриха. Че и как така митничарите не ги разпознаха, или минаха нелегално границата.. СМЯХ
10
0
 
0
 
! Отговори
Цецkо преди 8 месеца
Ей много мутри вън и вътре в системата. И как тогава да се оправи България ?
9
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Тези Галеви ги търсят като две топлийки в пясъка край морето...Мафиоти са и интерпол.. М Р Ъ С Н И Ц И...Това са ни евроценностите ни...
8
2
 
7
 
! Отговори
данъкоплатец преди 8 месеца
До Миро:
Бас държа,че Боко и Цура Щурата ще влезнат в затвора, колкото Драгалевския Ай дук,Сашо Нереза,Бакъря,Стефан Крълежа,Катъря и останалите четници "влизаха" за четвърт век .Но все пак - "надеждата крепи човека".
7
1
 
4
 
! Отговори
Миро: преди 8 месеца
Бойко, чакат те в затвора,
мафията с твойте хора!
Сигурен бъди,че там ще влезеш!
И оттам,ти, няма да излежеш
6
1
 
8
 
! Отговори
Миро: преди 8 месеца
Бойко, ТИКВА си голяма!
Друга като, тебе, няма!!!
Спирай, ТИКВО,да се пъчиш!
И така народа си да мъчиш!!!
5
0
 
15
 
! Отговори
Цирк преди 8 месеца
Поредните циркаджийски номера. Изведнъж всички се разболяват ... държавата цирк. Делото ще се води с години докато платят на някой и всичко да се потули.
БГ цирк.
4
1
 
21
 
! Отговори
Егати държавата преди 8 месеца
Не смее да се справи с двама апаша. Тия двамата тренираха с нашите пари. И с вашите. Но в държавата на ДС е така.
3
4
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Докато ГЕРБ управлява Галев няма да бъдат съдени. После - не се знае.
2
1
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 8 месеца
Направо да ги пускат или да излижат присадата в 5 звезден хотел.
1
0
 
42
 
! Отговори
1 преди 8 месеца
Аз мисля, че съдията, който ги остави под домашен арест /респ. остави ги да избягат от България/ трябва да заеме тяхното място в затвора!