Съдът остави убиеца на агронома от Пловдив в ареста

Според съда има данни убиецът да извърши друго престъпление
12 юли 2018 16:00,
15
Съдът остави убиеца на агронома от Пловдив в ареста
Снимка: БТА

Апелативният съд в Пловдив потвърди решението на Окръжния съд и остави в ареста 42-годишния Илия Стоичков, обвинен за умишленото убийство на доцент Стефан Нейков. Това съобщиха от пресцентъра на Съдебната палата в Пловдив.

Стоичков е привлечен като обвиняем за това, че на 3 юли умишлено е умъртвил пенсионирания учен доц. Стефан Нейков в Пловдив. За това престъпление законът предвижда "лишаване от свобода" от 10 до 20 години. Според магистратите налице са достатъчно данни, от които да се направи обосновано предположение, че обвиняемият е извършител на престъплението.

Още по темата

Апелативните магистрати са счели, че съществува реална опасност Стоичков да извърши друго престъпление при по-лека мярка, както и да се укрие. Определението е окончателно.

Установено е, че Нейков е починал след жесток побой и сексуално насилие с бейзболна бухалка, извършени от обвиняемия в района на село Оризари. Съпругата на Стоичков е била студентка на убития и един от мотивите за престъплението е ревност.

Припомняме ви, че доц. Нейков е бил открит в безпомощно състояние, със следи от насилие, до колата си на бул. "Христо Ботев" до Военна болница в Пловдив на 2 юли т.г. след 22:00 ч. Минути след пристигане на медицински екип, той е издъхнал.

Заради ревност Стоичков прибегнал до престъплението, извършено край село Оризаре, а тялото на учения е било оставено близо до Военна болница в Пловдив. Илия побеснял, тъй като доцентът имал любовни аспирации към съпругата му Иванка, която била негова студентка.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


15
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А съучастницата му Иванка кога ще бъде задържана и съдена?
9
0
 
6
 
! Отговори
Барселона преди 5 години
По скоро го пратете на специализация в Централният софийски колеж...да го поеме бай Хасан с неговата...бухалка....
8
1
 
17
 
! Отговори
Хм... преди 5 години
Това насилие с бухалката отзад е толкова жестоко, че доживотен му е малко на този изверг. А "вечната студентка" - жена му, света вода ненапита, а?! Какъвто и коцкар да е бил човечецът, не заслужава толкова жестоко и брутално наказание. Те, ей такива, като "вечната студентка" създават проблемите, а после друг им виновен. Егати ревността, егати жестокостта. Да речеш, че става въпрос за първата красавица на планетата.
7
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този е абсолютно откачен. Нормален човек няма да извърши такова нещо. Лудите са навсякъде, внимавайте.
6
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пълно е с висшист и почнаха да се избиват.Тия само със средно напуснаха държавата.
5
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ceлcки драми.
4
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Доколкото разбирам, жена му на тоя се мъчи да завърши висше от 2005-та насам! Имайте предвид, че влязох в университет през 2003-та и завърших 2007-***, бакалавър. Не знам точно колко куха лейка трябва да си за да буташ висшето си вече 13 години. Дори доцентът да е искал пари, няма нищо което да оправдае убийството му. Лично аз бих й дал пари, за да се разкара от университета.
3
5
 
2
 
! Отговори
Читател преди 5 години
Не че се заяждам, но защо не се уточните на коя дата е извършено престъплрнието. След като датата ви е грешна /поне едната/, остава съмнение, че и други неща не са истина.
2
1
 
19
 
! Отговори
Hafen die Wahrheit преди 5 години
Сега да го дефлорират с една 5-ет цолова тръба до смърт!Мотива бил ревност?? Сега от панделата дори любовните смс-и няма да може да и чете! Аз искам за такива изверги, доживотен затвор без право на замяна!!? Ученият е бил подложен особено мъчителение с изключителна жестокост! Тоя няма поправяне, след 20г. ще излезе още по-озлобен!
1
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А не бе, ще го помъмрят и щу го пратят да си ходи дома!