Кой изпорти кметицата? Бизнесмен, неин близък!

Стефан Дичев бе четвъртият задържан при акцията на 17 април
Обновена: 16 юли 2018 09:34 | 16 юли 2018 09:15,
52
Кой изпорти кметицата? Бизнесмен, неин близък!
Стефан Дичев с бившата шефка на общинската фирма "Пазари Север" Мария Гулева. Снимка: 24 часа

Соченият за много близък на Десислава Иванчева бизнесмен Стефан Дичев ще бъде свидетел по делото срещу нея за подкупа от 56 хил. евро, твърди "24 часа".

Дичев беше четвъртият задържан при операцията на 17 април. Тогава от Комисията за противодействие на корупцията (КПКОНПИ) и прокуратурата задържаха кметицата на "Младост", заместничката ѝ Биляна Петрова и посредника за подкупа Петко Дюлгеров.

Още по темата

Дичев е арестуван в Трето РПУ в София, но само за 24 часа. Доказателства за участието му в корупционната схема не са открити.

41-годишният мъж е човекът, който "протича" в СРС-тата по случая. Според една от версиите той е мозъкът на схемата за изнудването на инвеститора Александър Ваклин и през цялото време е координирал действията на Иванчева и Дюлгеров.

Фирмата, която Стефан Дичев представлява - "Проект Сити Билд", е била посочвана на много инвеститори, които са строили сгради в София, и които първо е трябвало да изградят детска площадка в района. Точно с това се занимава дружеството, собственост на бащата на Стефан Дичев - Никола.

Никола Дичев има и друга фирма "План Инвест Консулт". За 2 г. двете дружества са спечелили обществени поръчки за 2 млн. лв. от детски площадки. Обектите, които са строили с пари на инвеститори, обаче не минават през публичен търг. Говори се, че бизнесмени са плащали за площадките 2-3 пъти повече от цената за изграждането им.

Стефан Дичев е най-мистериозната личност в казуса "Иванчева". Освен неин приятел той е съдружник и близък с арестувания наскоро за изнудване Росен Карадашки – разследван за заплахи с убийство, изнудване и източване на милиони от мебелна къща "Арон" по схема с фиктивни записи на заповед.

Каква е ролята на Стефан Дичев с подкупа, и отношенията му с Иванчева, ще стане ясно, когато делото започне.

44-годишната Десислава Иванчева пък е кметът, който е арестуван с най-голям подкуп в брой - 56 хил. евро, и с обвинение за рекордните 500 хил. евро, които е искала от инвеститора Александър Ваклин.

Бившата фризьорка, без партия зад гърба си и със стаж от година и половина, скоро ще застане пред съда, защото разследването приключи и се чака внасяне на обвинителен акт в съда.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


52
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
33
0
 
3
 
! Отговори
Уплашен преди 5 години
Ми аз като бив член на БКП, се криех до сега. Ами ако ме разкрият ??? СТИГА СМЕШНИЦИ. КРАДЦИТЕ СА В УПРАВЛЕНИЕТО, кой друг ще открадне ако те не знаят ???
32
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитанската престъпна организация не мой се разклати само с това дело.Трябва още! Дела, дела и само дела!
31
1
 
8
 
! Отговори
в затвора! преди 5 години
Борбата със социализма трябва да се води със законни средства. Социалистите трябва да треперят всеки миг че ще бъдат разкрити и вкарани в затвора!
30
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
фиктивни записи на заповед......поне проверете как се пише преди да пишете.
29
3
 
16
 
! Отговори
абсурдистан преди 5 години
за кокошка нема прошка - за Милиарди , за безвъзмездно и безсрочно заграбване на терени , земя , сгради ,фондове - Нема закони !
28
9
 
29
 
! Отговори
ама да се чудиш преди 5 години
До До extremistАми нека примомним и другарката *** с Теноимпекс..за да сме по-точни в коментарите!
27
33
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде пак цялата кутевска измеет на амбразурата да защитават другарката си, корумпираната фризьорка :)))))) Ама разбира се, че е невинна, има си хас комунист виновен :))))))))
26
8
 
50
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
КОЙ? КОЙ? КОЙ "СГОТВИ" КМЕТИЦАТА ???
25
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох, баня, ох, кефселската баня голям кеф.Ето я кметицатасапунисва ци....-)))))
24
28
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Кметицата е невинна. Трябваше да вкарат някой в затвора, за да си вдигнат рейтинга и хората да се заблудят че са преборили корупцията.
23
4
 
47
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А иначе бизнесмени замесени в схемата има 100%. Бизнесмените са по схемите. Те бизнес правят само със схеми и врътки. При тях честност няма. И са първи дружки с полицията.
22
15
 
65
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тая женица колкото и алчна да е, не може да поиска половин милион.Няма къде да ги скрие. Толкова е нищожна, че нито офшорки може да използва, нито под дюшека може да ги напъха, нито хотел да си купи, нито нищо.Нарочно сумата е преувеличена, за да я напъхат в затвора. Ако изобщо е я поискала.
21
8
 
39
 
! Отговори
До extremist преди 5 години
Ами донякъде си прав, бившият пожарникар и телохранител си създаде партия и няма кой дума да му каже!
20
2
 
58
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чудя се за поредният строеж в Младост 3, до Лидл. Лидл изграждат модерна детска площадка, като компенсация за липсата на озеленяване на техният терен, година две след това общинските съветници продават общински терен на инвеститор, за да обедини парцелите и да има възможност за строеж, които без продажбата на общинският терен няма как да се случи. Сега инвеститора вече има разрешение и унищожава площадката. Кмет, главен архитект, общински съветници, все избрани от народа не виждат нищо нередно!
19
22
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Позитански ***, вече никой не ви обръща внимание.
18
6
 
4
 
! Отговори
народът преди 5 години
18 - един , ама *** за всички
17
2
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този така чакан процес май ще остави оня за палежа на Райхстага на второ място ...
16
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е така се карат роднини като една де се присламчила и дрънкала това което не знае по тоя повод им благодаря за приятелството не съм забравил че подсмърчаше за бира и цигари в местната дискотека на ония по млади години заедно с приятелчето им но това се забравя живота променя хора приятели и обстоятелства
15
11
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не са виновни герб виновни са още по времето на луканов и татово време от тях иде всичко понеже ги мързи да работят пет пъти на море и пет пъти на балкан живот на кредит или под наем жените теглят кредита и аиде на село за икономии що акъл
14
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Наи големите доносници са те както е мил пред тъи не знаеш де ходи да снася