До 20 г. зад решетките... Обвиняват убиеца на Дамла

През декември миналата година Мехмед Хасан удуши детето
17 юли 2018 18:36,
3
До 20 г. зад решетките... Обвиняват убиеца на Дамла

Окръжна прокуратура в Кърджали внесе съда обвинителния акт срещу предполагаемия убиец на 7-годишната Дамла от Момчилград. Обвинението е срещу 25-годишния братовчед на детето Мехмед Хасан. Тежкото престъпление беше извършено на 17 декември 2017 година.

Още по темата

Трупът на момиченцето беше намерен рано сутринта в семейното им жилище от майка, която се върнала от нощна смяна. Според експертизата смъртта на Дамла е настъпила по особено мъчителен начин вследствие на задушаване, пише "24часа". Няколко дни по-късно Мехмед Хасан беше задържан от полицията и направи пълни самопризнания.

"Обвиненията се основават на събраните при разследването доказателства – разпити на свидетели, обяснения на обвиняемия, извършени съдебно-медицински експертизи и експертизи на приобщените веществени доказателства", поясниха от прокуратурата.

Повдигнатото обвинение е за предумишлено убийство на малолетно лице в безпомощно състояние и по особено жесток начин. В случая предвиденото наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


3
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
3
0
 
6
 
! Отговори
Умник преди 5 години
Справедлива като размер е всяка присъда, стига да бъде излежана в софийския зоопарк и по-специално в една "килия" с лъва.
2
1
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
първо провинение - 15 годинисъкратена процедура (1/3) - остават 10 годинидобро поведение и молба за предсрочно освобождаване след изтичане на половината наказание - остава 5 годиниминус 1 година в предварителния арест и още 1 до окончателно приключване на делотота за "предумишлено убийство на малолетно лице в безпомощно състояние и по особено жесток начин." - 3 години в пандиза... "правосъдие" му викали...
1
0
 
13
 
! Отговори
Хасфалт преди 5 години
"В случая предвиденото наказание е лишаване от свобода от 15 до 20 години или доживотен затвор без замяна."Защо "до 20" никога не се превишават, а "от 15" редовно се занижават? Не отговаряйте