Само един от задържаните във Варна надзиратели – в ареста

Другите двама са пуснати под домашен арест
21 юли 2018 21:52,
8
Само един от задържаните във Варна надзиратели – в ареста
Снимка: Архив, Reuters

Съдът във Варна остави в ареста единия от задържаните трима надзиратели от затвора в града, които са обвинени в неправомерно пускане в отпуск на затворник, съобщиха от пресслужбата на съда.

Още по темата

Варненският окръжен съд определи мярка "задържане под стража" за 46-годишния Николай Тонев, а за останалите двама - Милен Добрев /29 г./ и Стоян Петров /50 г./ - "домашен арест".

Според прокуратурата, като длъжностни лица надзирателите са нарушили и не са изпълнили служебните си задължения, или са превиши властта или правата си с цел да набавят за себе си или за другиго облага или да причинят другиму вреда. Обвинението към надзирателите е, че за времето от 31 май до 18 юли тази година шест пъти са пускали в отпуск затворника Искрен Маринов, позволявайки му да напусне територията на затворническото общежитие.

Затворникът изтърпява наказание от 6 години и 8 месеца за участие в организирана престъпна група. През март 2017 той се призна за виновен за кражбите на 19 луксозни коли по морето пред Пловдивския военен съд и получи осъдителната присъда, припомнят от пресслужбата на съда и уточняват, че към днешна дата му остава да изтърпи още 4 години и 4 месеца.

Определенията на съда могат да бъдат обжалвани и протестирани пред Апелативния съд във Варна.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


8
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
1
 
2
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Пускайте чиляка, той от добротата си страда. Примолил им се е сигурно автокрадеца с тънкото гласове, разкайваики се за кражбите, че трябва да иде да види малкото си дете, болна майка или баща и от човещинка. От добро сърце, пуснали го за малко, хора сме все пак, не е извършил престъпление, не е хванат надзирател и с подкуп. С чисто съдебно минало са надзирателите , съжаляват за стореното. Така поне виждам аз версията на надзирателите в съда.
6
0
 
4
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
И що не влизат в затвора веднага тези "полицаи"....Охраната на затворите се извършва от служители на правосъдието -нямат нищо общо с МВР .
5
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР - смърди на корупция и връзкарщина....
4
0
 
0
 
! Отговори
Имайте предвид преди 5 години
Че кметицата на Младост, Иванчева не е при мъжете!Ако някой е пускан "презоградско", то 99,9℅, е от т.нар. места със свободен режим ,напр., Казичене, и подобни, на доверие.Там и без това не е затвор!Всеки, който иска може да излезе повсяко време.
3
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
НАЧИ ТОЗИ ПРЕСТЪПНИК ОТКАКТО Е В ЗАТВОРА СИ ИЗЛИЗА ВСЕКИ МЕСЕЦ НА СВОБОДА!!!НО ГМЕТИЦАТА НА МЛАДОСТ КОЯТО НЕ Е ОТ ГЕРБ Я ДЪРЖАТ ЗА ЕДИН ПОДКУП ЗАКЛЮЧЕНА В ИЗОЛАТАРО КАТО ХАНИБАЛ ЛЕКТЪР И ПУСКАНЕ НЯМА !!!БОРИСОВ Е ЧИСТО ЗЛО И ТОВА КОЙТО НЕ ГО ПРОУМЯВА НЕ Е ДОБРЕ С ГЛАВАТА!
2
2
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ИМАЙТЕ ПРЕДВИД, ЧЕ ДНИТЕ В КОИТО ГИ ПУСКАТ СИ СЕ ЗАЧИТАТ ЗА ИЗЛЕЖАНИ!!!!НАЧИ ОРГАНИЗИРАНА ПРЕСТЪПНА ГРУПА А ТЕ ГО ПУСКАТ ВСЕКИ МЕСЕЦ :DКАТО В ПОСЛЕДНИЯ МЕСЕЦ ГО ПУСНАЛИ 6 ПЪТИ НА СВОБОДА !!!ЕГАТИ И ЗАТВОРА ЕГАТИ И ИЗМИСЛЕНИТЕ ОБЩИЖИТИЯ ОТ ЗАТВОРНИЧЕСКИ ТИП!ЕГАТИ И ЗАКОНИТЕ НИ ЩОМ ПОЗВОЛЯВАТ ТАКОВА НЕЩО!!!ПРЕСТЪПНИЦИТЕ СА В ПАРЛАМЕНТА ГЕРБ НАЙ-ВЕЧЕ И ТОВА НАРОДА ТРЯБВА ДА ГО ПРОУМЕЕ!
1
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пускайте го и този мърляч, ще почне и той да се отчита. Както правят всички мършички на държавна хранилка.