Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!

Лекарите: С физическите травми на Виктория ще се справим, но с психическите...
27 юли 2018 11:05,
161
Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!
Снимка: Pixabay

Мирослав Дяков, 32-годишният мъж, който държа в плен и изтезава 18-годишно момиче почти месец, не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува.

Той е наркопласьор, има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.

Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици.

Вчера районният съд в Добрич го остави в ареста. Жертвата му, 18-годишната Виктория, продължава да е в реанимация в болница.

Още по темата

Момичето е адекватно и стабилизирано, в съзнание е, но още е в шок от преживяното. По тялото й има множество рани от насилие.

Виктория е загубила много кръв. На разследващите тя разказала, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. "Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката", каза окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "24 часа".

Виктория била закарана в болницата в Добрич стресирана и видимо малтретирана.

"21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал", каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

"Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно", добави д-р Ботев.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.

Всичко започнало на 3 юли, когато Виктория отишла в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

"Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица", каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич.

В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли полицаите претърсили жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
116
3
 
14
 
! Отговори
Схемата преди 5 години
Тоя е за кастрация и трудов лагер, а майката е за бой... и то много бой! Тея несериозна, жалка ***, която си е зарязала детето и го е опропастила повече от явно, предвид това са какви *** е започнало да се движи, просто не виждам как може да очаква повече. С толкова добри и заинтриговани майки никак не съм учуден, че сме на дъното на класациято по естествен прираст... даже малко се радват, поне по-малко деца да страдат от родителския манталитет на българите от 21ви век.
115
5
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Демократи , шмръкнете една доза за СЕЩ бащата на грубия се,./кс Дъорд Шорош
114
1
 
22
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
Аз ако съм - ще съдя полицията. На 10-ти майката посочва лицето, те претърсват апартамента на родителите му, а неговия 2 седмици по късно. Друг е въпроса "майка"-та къде се е чесала 7 дена че чак на 10-ти е отишла в полицията.
113
2
 
29
 
! Отговори
did преди 5 години
ЕС е виновен - забраниха ни смъртните присъди. Толкова много са кандидатите в БГ за тях....
112
1
 
26
 
! Отговори
! преди 5 години
Държавата да го излекува веднъж завинаги, с куршум в главата! Какво прави тоя с толкова присъди на свобода????????
111
10
 
13
 
! Отговори
МАЛКИ КИФЛИ преди 5 години
ПЪЛНО Е С МАЛКИ ....КИФЛИ , ОБЛЕКЛИ СЕ КАТО ЧАЛГА ПЕВИЦИ , НАТИСКАТ СЕ ПО УЛИЦИТЕ И ..... РЕЗУЛТАТИТЕ СА НАЛИЦЕ ....КЪДЕ СА СЕМЕЙСТВАТА ....РОДИТЕЛИТЕ В ТОЗИ КРАЙ ЕДВА ИЗДЪРЖАТ СЕМЕЙСТВАТА СИ ..... ОМАГЬОСАН КРЪГ
110
3
 
12
 
! Отговори
С.О.П.А. преди 5 години
Само сопа ги оправя такива
109
2
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За съжаление момичето по всички писаници на журналята- не е живяло тихо и ученолюбиво. Рискувала е да и се случи това, вероятно тоя груйо е решил да я прави ***. Самия *** е жалко, че не се е самоубил с 5-6 куршума в главата... Щеше да се излекува от раз.
108
1
 
20
 
! Отговори
Я да видим преди 5 години
Видях му снимката някой му викаха че е красавец. Ама той е супер псайко. Как се е сетил да го лекуват незнам сигурно иска да не влиза в затвора. Сигурно иска да не нарани повече никой и той знае че сам не може да успее да се кюрне и иска помощта на специалисти от държавата. Той тормозил брат си и искал да заколи майка си. Знам светът който живеем не е цвете за мирисане ама поне да бачка нещо да изкарва нещо независимо колко е 300лв 200лв поне няма да е гладен.
107
4
 
11
 
! Отговори
Име преди 5 години
евреите пак загубиха битката си да ги обича някой, освен собственото си аз. тях и майките им ги мразят!
106
2
 
8
 
! Отговори
Име преди 5 години
дилърите на дрога, когато не са с чадър от правителството, нато, военните и други са строго снкционирани. останалите богатеят... на гърба на еспч(? :-))), който няма никакви приходи! еспч е едно нищо! ако пеераското еспч на евреите гладни да глътнат света можеше да съди в северна корея, щях да го призная! :-)))
105
7
 
12
 
! Отговори
Осъзнайте се преди 5 години
Децата днешното време не се възпитават както трябва. Малки девойки ходят полуразголени като без да се обиждате като малки (К....) . Затова че държавата е променена обществото променено. Всичко което е било по старо му няма да се върне. Всичко умира дори човечеството е тръгнало на там ако не се осъзнае че няма такова нещо като свободна воля защото вие си мислите че имате свободна воля и свобода ама не е така. Всички сме зависими от държавата тя печели от нас и не и пука дали сме живи или мъртви.
104
2
 
5
 
! Отговори
Име преди 5 години
цензурата на дпс, много сте прости! но давайте де. и с децата ви ще стране така, както с това момиче... или искате да си поиграем на дявол и апаши... :-))). да започнем с това, да ме дръпнете за опашката, а! ааахххахахаааааа :-)))
103
2
 
25
 
! Отговори
въпрос преди 5 години
Някой насила ли го принуди да взема наркотици и че се е превърнал в зависими и дилър съответно?Та да му е длъжна държавата.Вместо да учи и да упражнява професия той си се друсал щото е много куул да не правиш нищо,а се издържа с продажба и зарибява други невинни.Сега държавата му виновна.Държавата е виновна за ниските присъди поради което се стигна до това състояние макар и не с фатален край за щастие
102
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
а оке, цензурата се яви и обяви, че момичето е виновно. както0повелява истанбулската, кашер конвенция в истанбул, ама инак деноно си имаме, "привет от дойчланд"... :-)) но на сериозно. не знам какво прави това девойче там, ама вие защо оправдавате продажбата на дрога, а джендаре?
101
9
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво прави 18 годишно момиче в дома на 32 годишен наркоман с присъди ?Може би е отишла да си купи наргиле /кат 11 годишната Никол от центъра на Бургас която е отишла чак в Меден Рудник за това и беше убита/ . Коя майка чака седмица за да обяви дъщеря си за изчезнала ? Кои родители ще позволят дъщеря им да си има гадже наркоман и затворник ? Скрива се голяма част от информацията за да изглежда само момчето виновно,а момичето невинна жертва .Поредната изфабрикувана драма от медиите.
100
1
 
3
 
! Отговори
Име преди 5 години
няма минуси, швестера цензуратор не знае как да реагира и звъни по мобифините на евреина от фацебоок!
99
1
 
4
 
! Отговори
Име преди 5 години
ако е убит в акцията, в която ще да беше убит и цензуратора. минете-го за колатерална жерва в книгите дебели на юдеите манипулатори.
98
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има едно лечение, много е успешно. 9мм...... гарантирано никога повече няма да посегне на друг човек и никога няма да продава наркотици. Изобщо няма да нарушава закона повече
97
0
 
41
 
! Отговори
somebody преди 5 години
2 седмици трябват (от 10 до 24 юли) на добричките полицаи за да проверят посочения от майката на момичето адрес , който е в град Добрич!Е, как да не е виновна държавата като плаща на такава полиция!