Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!

Лекарите: С физическите травми на Виктория ще се справим, но с психическите...
27 юли 2018 11:05,
161
Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!
Снимка: Pixabay

Мирослав Дяков, 32-годишният мъж, който държа в плен и изтезава 18-годишно момиче почти месец, не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува.

Той е наркопласьор, има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.

Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици.

Вчера районният съд в Добрич го остави в ареста. Жертвата му, 18-годишната Виктория, продължава да е в реанимация в болница.

Още по темата

Момичето е адекватно и стабилизирано, в съзнание е, но още е в шок от преживяното. По тялото й има множество рани от насилие.

Виктория е загубила много кръв. На разследващите тя разказала, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. "Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката", каза окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "24 часа".

Виктория била закарана в болницата в Добрич стресирана и видимо малтретирана.

"21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал", каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

"Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно", добави д-р Ботев.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.

Всичко започнало на 3 юли, когато Виктория отишла в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

"Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица", каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич.

В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли полицаите претърсили жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
76
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
за наркотиците, чакай държавата да направи нещо ... та нали боце и неговата клика ги разпространяват :):)
75
9
 
9
 
! Отговори
Аз съм си аз преди 5 години
Е значи и тя и майка и са знаели какъв е той, но тя е имала връзка с него, а пък майка и не е имала нищо напротив, не се е и опитала да поговори и да спре нещата в зародиш. А сега търсим кой е виновен. Майки пазете децата си, а вие млади момиченца, избирайте с главата си гаджетата,а не се други органи !
74
1
 
20
 
! Отговори
Ме преди 5 години
Нямаш късмет да си живял преди преврата, тогава щеше да вкидиш как щяха да те излекуват... Нямаше да помислиш за такова нещо!2
73
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Значи сигнала е подаден на 10.07 и от тогава знаят кой е. Чак на 24.07 са се сетили да го потърсят и то не в дома му, а при родителите му. ГЕНИИ са наще милиционери. 2 седмици ви е трябвало, евала
72
4
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 66666...6Народния съд з аизедниците, утрепа 200 от тях, другите си знесиха и злата и активи, а парите им, който бяха в британски и немски банки (хитра са - играли са на двата фронта), си заживяха добре. Останалите между 9800 до 49800 души, си бяха счетоводители, адвокати, собственици на бакалиите, дребни производители, търговци, бижутери, банкери, лекар, архитекти, учители, професори и подобни, който може би се разминаха леко, зщаото не преживяха "аграрния ад" в който се превърна страната.
71
0
 
30
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
Майката е заявила за изчезването на дъщеря си на 10 юли, като е посочила и приятеля й, а полицаите са го проверили на 24 юли... просто нямам думи!!!
70
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Aааа значи е шантав ама се сеща да касе оправдава с държавата!?Как не е казал, че Бойко е виновен, че му хлопа дъската?
69
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 702/3 на нейната възраст пушат марихуана, може да е два пъти в годината, но се случва. Познавам добри хирурзи, които пушиха "чат-пат" в гимназията и бе убиха, нито изнасилиха, а напротив - спасиха стотици живото и са едни от най-добрите граждани, на местата в които живеят.Хвани се за нещо друго ...
68
7
 
17
 
! Отговори
Аз преди 5 години
И тази кукла като Виола...знае,че този е наркоман, знае ,че е дилар, знае,че е подсъдим...и тя самата пушела трева ( но според майка й - няма проблем...не може да я нарече наркоманка), но видиш ли друго си е да се гадже на батко и то от тези, които от нищо не се страхуват! Кои каквото търси- намира! Не оправдям гнусния наркоман, но виня има и тя..и както някой вече написа всичко идва от родителите...Жалко
67
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега нека го излекуваме, като го хвърлим жив в пещ.
66
2
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да държавата е виновна,че не направи още два терминала заминаващи
65
1
 
21
 
! Отговори
888 преди 5 години
Този изверг още ли е жив? Като няма съд за такива, народа ще запълни тази празнотия - като едно време, разстрел или бесило за изедниците!
64
0
 
13
 
! Отговори
Ами да го "леку преди 5 години
Да го тикнат в панделата и там съкилийниците да му приложат "обратно" лечение отзад!Аман от простотии. Този *** си мисли, че ще се отърве!
63
0
 
25
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
Осакатил е това момиче тоя изрoд не само душевно, но и външно. Знаете ли, че белезите от цигара остават за цял живот. А по лицето....направо не ми се говори
62
14
 
11
 
! Отговори
със сигурност преди 5 години
Малката ученичка била на самостоятелно обучение Ясно какво представлява като човек Сама си го е търсила в апартамента на наркомана Майка и я потърсила след седмица Браво на майката Каквато майката такава и дъщерята
61
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къра е прав. За това, което се случи на момичето е виновна държавата. По-скоро нейното несъщестуване. Щом осъден на лишаване от свобода не е с наложена мярка тук говорим вече за провал на държавата на всяко едно ниво. Сега да не ми се правят на големите правосъдници като го обвинят и затворят.
60
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мана... ще те лекуват
59
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
След като жената подала сигнал, МВР две седмици мислило дали да почне да търси или да си клати краката.
58
0
 
12
 
! Отговори
аз преди 5 години
Няма ли да има уволнение и съдени?! Или само мислят как да крадат?!
57
0
 
21
 
! Отговори
месара преди 5 години
верно че държавата е виновна, виновна е че си жив!