Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!

Лекарите: С физическите травми на Виктория ще се справим, но с психическите...
27 юли 2018 11:05,
161
Мъжът, който държа момиче в плен: Държавата е виновна - не ме лекува!
Снимка: Pixabay

Мирослав Дяков, 32-годишният мъж, който държа в плен и изтезава 18-годишно момиче почти месец, не се признава за виновен. Той заявил, че държавата няма политика да го лекува.

Той е наркопласьор, има общо 6 осъждания за държане на наркотици, две от тях - с цел разпространение. Присъдите му са 8 месеца лек режим, година и 6 месеца лишаване от свобода, 6 месеца лишаване от свобода при строг режим и др.

Има и 3 неприключили наказателни производства – отново за държане на наркотици.

Вчера районният съд в Добрич го остави в ареста. Жертвата му, 18-годишната Виктория, продължава да е в реанимация в болница.

Още по темата

Момичето е адекватно и стабилизирано, в съзнание е, но още е в шок от преживяното. По тялото й има множество рани от насилие.

Виктория е загубила много кръв. На разследващите тя разказала, че кръвоизливите са били от носа и устата и са били предизвикани от удари. Няма вътрешни кръвоизливи, нито счупени кости. "Видях гнойни рани по лицето ѝ, като гасени от цигара. Имаше рани навсякъде – по главата, по ръцете, по краката", каза окръжният прокурор Пламен Николов, цитиран от "24 часа".

Виктория била закарана в болницата в Добрич стресирана и видимо малтретирана.

"21 години работя като лекар, такова нещо не съм виждал", каза д-р Бисер Ботев, зам.-директор на болницата в града.

Според него има външни следи от нанесен побой по глезените, ръцете и в областта на лицето.

"Проблемът при нея не е толкова физически, който ще решим, проблемът е психически, който се лекува дълго и трудно", добави д-р Ботев.

От училището, където учи момичето – Професионалната гимназия по ветеринарна медицина, директорката д-р Светла Тодорова заяви, че учи в самостоятелна форма и е в XI клас.

Всичко започнало на 3 юли, когато Виктория отишла в апартамента на Мирослав, който е до кооперативния пазар в Добрич, и не се прибрала.

"Майка ѝ Атанаска Димитрова дойде на 10 юли в Първо РПУ и заяви, че дъщеря ѝ я няма от седмица", каза главният инспектор Добромир Пеев, началник на управлението в Добрич.

В заявителския материал жената посочила Мирослав Дяков като приятел на момичето.

На 24 юли полицаите претърсили жилището на родителите на Дяков, където са били открити минимални количества наркотични вещества. После е обискиран и неговият дом, там е намерено и момичето в безпомощно състояние, разказа Румяна Арнаудова, говорител на главния прокурор.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


161
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
56
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 54е то щото като е подала сигнал те веднага са отишли да проверят, 2 седмици
55
0
 
15
 
! Отговори
ГУЛАГ преди 5 години
Ето там трябва да отиде този изверг!!!!!
54
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Родителите са виновни, колкото и тоя наркоман. Дъщерята я няма цяла седмица, преди майката да се накани да подаде сигнал до МВР. Интересно и като знае точно къде е отишла дъщеря и, толкова ли не може сама да иде да провери или бащата. А и изобщо как са допуснали дъщеря им на 18 години да си има приятел на 32 години, закоравял престъпник и наркоман?
53
2
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
незнам това дете има ли баща няма ли, ама ако аз съм бащата тоя въобще нема да го бавя, па после ако ще доживотен да ми треснат
52
0
 
28
 
! Отговори
Др.Линч преди 5 години
Аз мога да предложа адекватно лечение! Напълно безплатно и доста ефикасно.
51
1
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Че защо държавата да го лекува с моите пари?Аз ли съм го тъпкал с наркотици?Аз мога да го излекувам с един буков сап напречно по гърба!
50
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега, като го пуснат, ще има прецедент и някой друг може също да иска да си поиграе по този начин.Народа окончателно изтрещя и по-лошо ще става.
49
0
 
37
 
! Отговори
БПФ преди 5 години
Държавата е виновна единствено, че не смазва *** като тебе. Първо нарушение - търговия с дрога - 5 години тежък каторжен труд - в мини, каменоломни, тухларни - това е все едно във футболът: устно предупреждение.Второ нарушение - 10 години - жълт картон.Трето нарушение - ЧЕРВЕН КАРТОН - разстрел.Ако *** е продавал наркотици на деца - ДИРЕКТЕН ЧЕРВЕН КАРТОН.Просто е, китайците са го измислили.
48
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 45пишеш глупости, децата на тая възраст най-лесно стават жертви е на такива ***, щото си мислят че са много големи, ама още са си с детски акъл, смисъла на полицията е някой като подаде сигнал да реагира и погледни го тоя 6 присъди, и още 3 производства, такъв човек най-малкотъо трябва да е под постоянно наблюдение от полицията, да не може две крачки да направи без полицията да знае
47
0
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Една свръх доза и ще бъде излекуван веднага и завинаги.Всичко друго е безполезно за такъв изверг.
46
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Извергът трябва да бъде евтаназиран, той не заслужава да живее и няма ние да му плащаме храната в затвора.
45
14
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДедоТи май съвсем си изветрял, какво може да направи полицията, ако малката е отишла доброволно при гаджето си наркоман? Очевадно е че и двамата са пропаднали наркомани, майката е ясно, че говори простотии от рода на, как дъщеря й е добро момиче, отличничка, ама виждаш ли павкала тревичка, а после решила да мине на твърдо.
44
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурно и държавата е виновна че си се родил ***!?!!
43
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
е то по стандартите на нашата милиция 2 седмици си е бързо реагиране, оня дето утреша 6 човека, колко години го беха "издирвали"
42
2
 
43
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
На времето кварталният като им хвърляше по един профилактичен бой на местните наркомани,не смееха да мръднат и им държеше месеци.Бас хващам,че половината РПУ го е знаела къде,с кой ходи,кога спи и пикае,ама,на,мързела и чакането на заплатката....ЕДЕОТИ!!
41
5
 
33
 
! Отговори
Иванов преди 5 години
Кой е виновен, нали? На първо място - самата пострадала: какво търси момиче в къщата на дърт мъж? На второ - момичето има родители: те са длъжни да знаят с какви хора то общува и дали са дърти, наркомани, педофили и т.н. После - къде ходи, кога (дали) се прибира ползва ли наркотици и пр. И едва на трето място идва полицията - да си върши качествено работата. Отделно - ако знаеш, че за такова насилие се полага доживотен затвор (или дори най-тежкото...), току се позамислиш мъничко....
40
2
 
29
 
! Отговори
Мислеща преди 5 години
Доколкото четох в други медии, майката казва, че е получавала съобщения от дъщеря се , че е добре и е при приятел. В един момент тя се усъмнява, че написаното е точно от дъщеря й и подава сигнал в полицията. Като се добави и "бързината" , с която нашата родна полиция ни "пази", и така са оставили това дете 3 седмици в ръцете на този ***!
39
2
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нека го осъдят за 8-ми път ама /условно/ той вече ще се поправи. Усещам че е добър от вътре трябва му още един шанс.Имайте вяра хора помагайте!Смятам да открия сметка на негово име за да можем да му съберем парички за неговите пусти наркотици. Защото мисля, че като ги продаде най накрая ще се откаже от тях и ще спре да се гаври с нашите дъщери.Като няма държава ние трябва да си помагаме!!!
38
1
 
30
 
! Отговори
Дедо преди 5 години
Майката на 10-ти заявила кой е приятелят на дъщеря й,а тия шебеци на чак на 24-ти(ДВЕ СЕДМИЦИ след подаване на сигнала) се сетили да го потърсят!!!Е как да им вярва човек на тия *** после?!Поне добре,че е живо момичето...и то е за шамари,ама като се освести!
37
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе прилагайте грузинския вариант, уволнение на полицията и изцяло нов подбор