За починалата родилка в Плевен: Добри лекари, фатален изход

Причина за смъртта – сърдечен проблем или белодробна емболия?
Обновена: 1 авг 2018 07:16 | 31 юли 2018 16:00,
178
За починалата родилка в Плевен: Добри лекари, фатален изход
Снимка: Pixabay

Опитни лекари с дългогодишен стаж са се борили за живота на починалата родилка в Плевен, но за съжаление изходът е бил фатален.

Това е изводът на зам.-министъра на здравеопазването Бойко Пенков. Той съобщи, че в министерството очакват предварителните доклади за трагичния случай.

38-годишната Маргарита издъхнала на 26 юли при планово секцио, а новороденото й момченце е в кома заради задушаване. Младата жена си отишла заради проблем с упойката, прокуратурата разследва смъртта й.

Още по темата

"Чух се с директора на болницата и с този на РЗИ. Окончателно ще имаме резултат след време, тъй като има направена съдебна патоанатомична експертиза", каза днес Пенков пред журналисти, цитиран от "Фокус".

Той потвърди, че се е създал тежък проблем по време на въвеждане в анестезия.

"Оттам са се водили около час-час и нещо реанимационни мероприятия, които за съжаление не водят до добър изход, а до летален. Това е изключително жалко, съболезнования на близките", каза зам.-министърът. 

Той обясни, че екип на "Медицински одит" и на РЗИ-Плевен са в болницата. След като направят предварителните си доклади, ще има повече информация.

"Оценката е била, че жената е здрава, тъй като е имало планирано секцио, това се появява по време на въвеждане в анестезия. Така че дали е сърдечен проблем или е масивна белодробна емболия, ще кажат колегите съдебни медици и патоанатоми", обясни Пенков.

Той съобщи и че през цялото време с родилката е имало медицински екип.

"Въвеждащият анестезията е много опитен колега с дълги години стаж. Включили са се най-добрите реаниматори. Понеже усилията са били насочени към спасяване на майката, се е получила тежка хипоксия при плода. В момента в "Неонатология" се води борбата за спасяването на неговия живот", обясни още зам.-министърът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


178
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
4
 
23
 
! Отговори
Даниела преди 5 години
Сериозно не сте нормални да коментирате по този начин безсърдечен начин тази трагедия! Независимо дали секцио ( понякога е по медицински причини, а не по собствен избор) или нормално раждане, всяко семейство очаква живи майка и бебе. Как изобщо без да знаете подобробности може да правите подобни изводи - ин витро, аборти?! Абсолютни нещастници!😤
68
4
 
18
 
! Отговори
хахаха преди 5 години
До Анонимен 65Не, на едно момиченце на 19 г., което ми докараха в отделението бито и полуумряло. "А защо тя е била изнасилена?"???? Честно ли? Ти тypчин ли си, арабин ли, що за *** си, щом търсиш причина, евентуално оправдаваща изнасилване ?????? Стой си на сeло и не излизай.
67
10
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен" Ако си беше раждала естествено без упойка сега щеше да е жива и здрава и да се дундуркат с бебето"СЪГЛАСЕН СЪМ С ТВОЕТО МНЕНИЕ!!!
66
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61През соца , за жалост, е имало и аборти, но е имало и висока раждаемост. Сега в демократична България, абортите се увеличават, има изключително ниска раждаемост, жените, които имат по някой аборт зад гърба си, прибягват към ин витрото.
65
12
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако си беше раждала естествено без упойка сега щеше да е жива и здрава и да се дундуркат с бебето.
64
19
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 61 ( 63)На твоята жена ли си й направил аборт? А защо тя е била изнасилена? Ако е ходила като лека жена, това все пак е провокирало изнасилвачите. Не одобрявам изнасилванията, но дори и това да стане, по - добре е тя да роди, и да даде детето в дом за сираци, отколкото да си съсипе живота и тялото си с аборт.
63
6
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 61През соца имаше аборти, жени, предимно от големите градове (имало е и изключения: не всички гражданки от градовете са правили аборти!) са прибягвали към това. В селата - нашето поколение се е женело/омъжвало младо, на млади години под 20години са ставали родители -повечето с 2, други с 3 деца. През соца имаше наистина добро и безплатно лекарско обслужване, подпомагащо родилките и младите майки. Сега те гледат колко пари ще им дадеш за дребнава услуга.
62
1
 
21
 
! Отговори
до 61 преди 5 години
И аз съм мъж, ама не пиша за забрана на абортите, защото съм правил аборт на жена, забременяла след групово изнасилване. Пишат за забрана на абортите и ми хулят мненията тука някакви ceлcки юнаци - патрЕоти.
61
3
 
12
 
! Отговори
пипи дългото чорапче преди 5 години
До 47:Смятам се за кадърна,защото възпитавам деца.И да,гордея се,кога то някое дете след време ме познае и ми каже,че заради мен е учил определен предмет и работи по специалността си.Гордея се че ми казват:Госпожо,часовете Ви са интересни. Гордея се че имам много деца класирани на национални олимпиади и че любовта към моя предмет става на много деца хоби за цял живот.Гордея се че освен любов към ученето ги уча да бъдат човечни и да отстояват мнението си.И да се борят за това което желаят.
60
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно мъже пишат тук за забрана на абортите. Безумие е това!Знаете ли по време на соца колко криминални аборти се правеха и колко жени се осакатяваха заради подобна забрана?При това не беше тотална забраната, просто се ходеше на комисия, тя разрешаваше. Освен това има достатъчно случаи, които са в полза на свободното право на избор, пък дори и факта, че ако една жена не желае дете, то какво е виновно, та трябва да се роди нежелано?
59
4
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДАСлед 30 години си е съвсем нормално да роди жената, не знам защо се пишат толкова глупости тук.На колко трябва да се ражда според вас?На 15 или по-рано? Колкото до секциото, лекарите често нарочно плашат родилките и ги карат да избират секцио, но има и случаи, когато то е наистина нужно.Не знаем подробности за случая, така че не е уместно да се пише, че едва ли не сама си е виновна, защото раждала със секцио.
58
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АxaВидяхме се, обикнахме се, взехме се. Моята поне е честна. А ти, твоята си я взела от някоя магистрала, нали?
57
0
 
7
 
! Отговори
Аxa преди 5 години
До Анонимен 53ясно каква е работата, видели сте се като сте били на по 18 г. на поляната на сeлo докато сте пасли кравите, забременяла е и сте се взели. С това да беше започнал.
56
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 171Сами сме си виновни. Стига сте обвинявали руснаците и западняците, че ние , българите сме зле. Виновни са само и единствено българите, никой друг. Виновни сме, че се развратни, и че имаме много аборти в Европа и България. Виновни сме, че не искаме да раждаме български бели деца. България стрдада, защото има такива бокл/у/ци като номер 45
55
8
 
8
 
! Отговори
171 преди 5 години
Първо раждане на 38 г. Кой ни докара до там? Ама последствията са за наша сметка...
54
10
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До бо/клу/ка номер 45 ( хаха)" Когато някой ромей нacили хетеросексуално щерка ти и тя забременее, дано да са забранени аборите, че да си роди чaвeто и да си го гледате с обич."Дори и да стане такава неприятна случка например с жена ми (тя не е първа младост, да знаеш!) , нито тя, нито аз ще се съгласим да се направи аборт. По- добре е да се роди детето, отколкото да се убие. Ако намаме сили да го гледаме - ще го дадем за осиновяване/в някой дом за деца. Ти си бо/клу/к, подкрепящ абортите
53
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега пак смучат оправдание от пръстите си. Коронен номер на хирурзите- операцията мина успешно но болния не понесе упойката и умря. Докато реаниматорите работели хирурзите какво чакат. Има стандарти за поведение при клинична смърт при бременни. Какво са чакали. Ако не са извадили бебето веднага майката няма как да бъде реанимирана. Плацентата, матката и плода общо са около 12 кг. Те претискат долната празна вена и няма връщане на кръв към сърцето. Няма полза от масажа. 58948
52
9
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до 49Не, жена ми аборти не е правила. Нито пък е имала други мъже, освен мене. И това е така, защото двамата не сме от младото поколение. А това, че ти си толкова откровен и си признаваш, че ти и твоето "семейство" НЕ ставате за нищо, защото щом подкрепяш абортите, явно аборти има и в твоето семейство.
51
4
 
7
 
! Отговори
до 49 преди 5 години
Аз съм медицинско лице, а ти си рогач, айде не се обяснявай че разбираш много от аборти и от инвитро. Просто не става от тебе мъж. Не е проблема в жена ти, че е правила аборт (от тебе сигурно).
50
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До хахПопитай жена си - тя колкото мъже е сменила преди да срещне тебе. А и пак я попитай , ням али някой скрит аборт от теб?