Измама: Размяна в родилното – едната ражда, друга го взима! Кой е бащата?

Медици хванали дирята, подали сигнал, а съдът в Пловдив бил снизходителен
2 авг 2018 09:15, Златко Желев
50
Измама: Размяна в родилното – едната ражда, друга го взима! Кой е бащата?
Снимка: flickr

Две млади дами от Смолян сътвориха такъв сценарий, че и най-талантливият режисьор в сапунен сериал  може да им завиди.

Жените разменили документите си за самоличност в Пловдивски родилен дом, след раждането на едната от тях. Наблюдателни медици обаче успели да уловят измамата, а двете се изправиха пред съда.

Магистратите бяха снизходителни към тях и ги наказаха единствено с глоба, пише "Трафикнюз".

Историята...

Всичко започнало през 2016 година, когато една от жените забременяла. Тъй като имала не един или два сексуални партньора, не била сигурна кой е бащата. Имала спомен, че с един от тях не се е пазила и според нея, най-вероятно бащата е именно той. В същото време обаче потенциалният баща имал годеница.

Бременната жена дълго време обмисляла какво да прави, тъй като не била готова да гледа дете. Решила да сподели с предполагаемия татко какво се случва. Той от своя страна разказал на годеницата си, с която много искали деца, но не можели. Така тримата решили детето да бъде родено.

Докато жената била бременна, бъдещото семейство решили бебето да бъде признато от мъжа и той да го вземе за отглеждане, макар и незаконно.

Когато бременната трябвало да постъпила в болница, двете жени разменили личните си карти, за да може никой да не разбере коя е истинската майка и да "узаконят" детето. Още с постъпването в гинекологичното отделение, бъдещата родилка представила другата лична карта. Номерът минал, тъй като никой служител на болничното заведение не направил проверка дали постъпващият пациент визуално отговаря на образа от снимката на представения документ за самоличност.

Щастливият ден настъпил – момиченцето се появило на бял свят.  Майката му дала име, като фамилията била записана с тази на предполагаемия татко. В документите като майка била записана другата жена.

Още на следващия ден болничният лист бил изпратен до ГРАО, където също вписали фалшифицираните данни в акта за раждане.

Медици обаче усетили "врътката" и спипали двете жени. Измамата била разплетена, а случаят предаден на Районна прокуратура – Пловдив.

Развръзката...

Година по-късно, двете жени се изправиха пред съда. Те категорично признаха вината си. По време на заседанието са били разпитани свидетели, сред които и мъжа, сочен за баща на детето. Още по време на досъдебното производство на последния е бил взет ДНК материал за сравнение, дали той е бащата. Оказвало се, че не той е таткото.

Предвиденото наказание за подобно деяние е затвор до две години.

Двете жени обаче били с добри характеристични данни, чисто съдебно минало, трудово ангажирани и едната вече майка, затова съдът ги освободи от наказателна отговорност, като им наложи само административна глоба.

Тъй като и двете са съзнавали какво правят и че това е в разрез със закона, глобата на всяка от тях е по 1500 лева. Разходите по делото също ще бъдат разпределени по равно от дамите.


50
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
0
 
! Отговори
Руснака преди 7 месеца
История с художествено повествователен характер. Всяка прилика с действителни лица и събития е напълно случайна... 2016, а сега сме коя година ... 2018
42
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Абе не знам аз за този случай, но случайно или не, преди няколко дни гледах предаване по руската тв с абсолютно същия сюжет. Дори не питам дали не става въпрос за плагиат на журналята...само си разсъждавам «на глас».
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Хаххахаахааааа!
Промискуитетът е на почит!
40
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Според мен семейството много добре са знаели че детето не е от мъжа. Може и проблема да е в него и са решили да си купят бебе от жена, която е бременна, но не може д аго гледа на тоя етап. Тогава размяната на личните карти има смисъл. Ако бебето е негово и той е сигурен ,че това е така правата му са същите като тези на майката и той може да вземе детето и да си го гледа с нейно съгласие.
39
2
 
7
 
! Отговори
Обаче има въпрос преди 7 месеца
Дали всичко е станало точно така?
Да не е имало предварителна уговорка между мъжа и тази жена - тя да забременее от него, да роди детето и после да му го даде, защото жената, с която той иска да създаде семейство, не може да му роди?
Възможно е да е имало такава договорка и дори услугата да е била срещу заплащане, а жената да е решила за по-сигурно да спи с повече мъже, та да забременее на всяка цена.
Мъжът дали се е сетил да се изследва? Причината за бездетството да не е у него?
38
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Бедата е там, че детето се е оказало от друг баща.
Иначе, какво толкова лошо има бащата да припознае детето си (ако е негово) и да го отглежда в своето семейство, след като биологичната майка е преценила, че не може да си позволи да отглежда дете в настоящия момент?
37
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
"...бебето да бъде признато от мъжа и той да го вземе за отглеждане, макар и незаконно"
Какво му е незаконното баща да признае детето си и да го вземе за отглеждане?Даже не е била нужна схемата с личните карти, просто след време жената го осиновява, тъй като то е вече дете на съпруга и, ситуацията също е напълно законна.Тази схема от години се ползва от едни, дето си продават децата, като отиват да родят в държавата на осиновяващите и мъжа заявява, че детето е негово и го признава.
36
1
 
3
 
! Отговори
до 36 преди 7 месеца
Да, в този случай е така. Само че това го казваш като са минали години, детето го гледат и са ти резюмирали случката. Сега си представи другата ситуация - идва едната да ражда срещу няколко хиляди дете, дето утре ще го продадат по чужбината за ... и тука можеш да добавиш каквото ти стига въображението. В момента на раждане лекарите не са знаели за случката, историята и предисторията. Затова са постъпили правилно!
35
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Добре бе, къде му е доброто в намесването на полиции, разследващи, лекари и държавата. Кой е спечелил? Човекът ще си мисли, че отглежда своето дете, детето ще има дом и родители, биологичната майка е доволна, че детето не е по домове, като не може да го отгледа. Намесили се моралните лекари и държавните бюрократи и какво имаме сега, наказани хора. Тези хиляди от глоата вместо дрехи и комфорт на детето за кого отиват? Какво става с това дете сега?
34
1
 
28
 
! Отговори
Алтерниращ веганист преди 7 месеца
Ми опитали са се да избегнат такси, подкупи, обществено мнение, "защита" на детето, религиозни традиционалисти и обикновени тъпyнгери, администрация, адвокати, съдии и всякакви други паpазити.
Иначе това се нарича сурогатно майчинство и в някои страни е напълно легално.
Добре че се разминават изглежда само с неголеми глоби. И дано в бъдеще някой "добро"желател не разкаже тази история на детето и на съучениците му.
33
2
 
2
 
! Отговори
коректор преди 7 месеца
До # 26 : Когато решиш да пишеш трябва да имаш все пак елементарна грамотност! Къде са ти главните букви, запетайки, точки?! Ти не се "осигоряваш", а "осигуряваш"! Що се излагаш да коментираш, като си пълен неграмотник? Я си седи на село и си гледай "уфсете" и козите! 😁
32
0
 
10
 
! Отговори
"-" преди 7 месеца
Размяна в родилното – едната ражда, друга го взима! Кой е бащата?
------

Плачи дете, баща ти е невинен!
Т.Колев

–)))))))
31
1
 
5
 
! Отговори
65 преди 7 месеца
Пак всичко опира до пари и доктори,според ефин коментиращ.Ами така е за съжаление.Предои години майка ,след преглед при лекарка ,отдъхнала си от страха казала ,,благодаря”А лекарката отвърнала ,, ,благодаря'филия не маже”Тоест иска пари ,за да си купи масло
30
4
 
2
 
! Отговори
анонимен преди 7 месеца
Никъде не се казва,че бебето ще бъде дадено на истинската му майка.Само,че е трябвало и бащата да го глобят с 1500 лв.И тримата са участвали в измамата.Така е,не е лесно да се сдобиеш с детенце.
29
0
 
16
 
! Отговори
аааа преди 7 месеца
Бездетната двойка е търсила сурогатна майка.
Защо е забранено в България?
28
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
да, тъпото е, че детето щеше да си има 2ма родители, а сега ще го гледа самотна майка, която според статията няма възможност да го гледа.......
27
4
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Аз от статията нищо не разбрах, добре, че заглавието обобщава, че някаква размяна се е случила. Написана е като от първолак-дислексик.
26
1
 
32
 
! Отговори
ами преди 7 месеца
Грешката им е,че не са платили на някой доктор...тогава нямаше да има проблем...жалко обаче,детето щеше да има родители които са го искали...
25
6
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 7 месеца
Като ония де мислили само за затвора абе господа вие сте по нередовни от нас ма нас ли ни изкарвате нередовни плащам данъци и осигоровки като отче наш рома плаща ли а не съм видял един аз плащам има няма и в нап осигоровки смятам се за редовен красимир арсов а ти търси под вола теле и ти ко трябва да съм точен маи в нап не съм те виждал та ми държиш сметка кои колко изкарва
24
1
 
20
 
! Отговори
Оппаа преди 7 месеца
Ах тези палави родопчанки.