Петимата от групата на Митьо Очите остават в ареста

Решението бе взето на закрито заседание, издирват се още двама
4 авг 2018 22:16,
12
Петимата от групата на Митьо Очите остават в ареста
Снимка: Архив, Reuters

Спецсъдът остави за постоянно в ареста и петимата задържани при спецакцията в Бургас и региона на 2 август сутринта. Решението беше взето на закрито заседание.

Още по темата

Първоначално бяха задържани 19 души. Прокуратурата обаче поиска зад решетките да останат едва петима. Останалите са освободени или се издирват, предаде Нова тв.

Според обвинението арестуваните са част от организираната престъпна група на Димитър Желязков – Митьо Очите.

Митьо Очите беше задържан в хотел в Истанбул през нощта в петък срещу събота. С него са били бившият депутат Несрин Узун и заместник-председателят на общинския съвет на Бургас Бенчо Бенчев.

Издадена е европейска заповед за издирване на другия участник в групата Калоян Колев, както и на общинаря от Несебър - Пейко Янков.

Предстои България да направи искане за екстрадиция за Митьо Очите. То ще се гледа от съд в Турция, казаха прокурорите по делото Евгения Стоянова и Калин Близнаков.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


12
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
10
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До колко дни Митьо ще бъде пуснат на свобода .поради липса на доказателства максимум седмица.
9
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А С ГЕНЧУ ЩО СТАНА, А РОЛС РОЙСА МУ ГДЕ Е, АБЕ ХОРА СЕГА ИЗВЕДНЪЖ РАЗБРАХ КАК БЕНЧУ ЗАБОГАТЕЛ В ОНИЯ ГОДИНИ ГА СРЕДНАТА МЕСЕЧНА ЗАПЛАТА ЗА БГ БЕШЕ 5 ДОЛАРА- А ТОЙ СТАНАЛ МИЛИОНЕР- НЕАМАМ ДУМИ ДРУГАРИ СОЦИАЛИСТИ- ПРЕЗ ПРОСОТО Я ПОДКАРАХТЕ ОТ ОНИЯ ГОДИНИ, АМИ ЧЕ ХА СЕ СПРЕТЕ С КРАЖБИТЕ, РЕКЕТА- ЧЕРВЕНА ГНУСНА ШАЙКА.
8
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Имали джендърска сбирка хорицата. *** била до аптеката за латекс и като се върнала: Ха ко тана сега? И се изпокрила милата. Гефето на Станишката я приютила докато мине потерята.
7
1
 
12
 
! Отговори
Андро преди 5 години
От 19 арестувани участници в организирана престъпна група, 14 вече са на свобода и свободно могат да оказват натиск на свидетели, да си пускат да бради и да се смеят на напъните на родното МВР да отчита дейност. Абе, нали ги бяхте следили 2 години и събирахте доказателства? Тия доказателства съда не ги ли прие? И какво ще стане с другите 5, след като свидетелите започнат един по един да изчезват? Или в МВР са некадърници или съда е подкупен.
6
1
 
15
 
! Отговори
Ставрю преди 5 години
Охооо само 5 останаха другата седмица ще пуснат и тях . Ква стана тя ние ги хващаме вие ги пуската - смях в залата...
5
1
 
11
 
! Отговори
tipman преди 5 години
Е как от 19 арестувани, 5 ги издирват. Толкова бързо ли успяха да избягат?
4
1
 
11
 
! Отговори
наблюдател преди 5 години
Едно време бяха Петимата от РМС, сега са Петимата от групата на Митьо. О, времена, о нрави!
3
4
 
13
 
! Отговори
Хан Крум преди 5 години
Митьо Очите, Бенчев от БСП, Узун от ДПС - само нинова не е била / по това време / в стаята. Все отбор юнаци, другари, партийци - машалла. Както се казва БСП+ДПС= МАФИЯ. Хайде Нинова да го отрече!!!Ама не мога да не похваля турската полиция - пипа здраво. за отрицателно време ги сгащи по бели ***, както се казва - в прекия и преносния смисъл. Ама какво ли са правили тези *** в една стая по бели *** в 03h сутринта???? Вероятно "партийно събрание" но това само *** може да го каже.
2
2
 
7
 
! Отговори
11 преди 5 години
От 19 само 5.... що озобщо губят времето набввички Ни?
1
4
 
20
 
! Отговори
питам преди 5 години
А 240 бандити защо не са в затвора , а са в отпуска и плющат народни пари ,без никой да ги пипа !!