Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него

Засега наркобосът е в турски затвор, скоро ще го предадат на властите ни
Обновена: 5 авг 2018 13:44 | 5 авг 2018 07:30, Камелия Цветанова
286
Турция ни върна 7 арестувани с Митьо Очите, чакаме и него
Снимка: Булфото, архив

Седемте български граждани, задържани при специализирана полицейска операция в Истанбул, бяха предадени късно снощи по административна процедура от турските власти на представители на Министерството на вътрешните работи на България на ГКПП "Капитан Андреево", съобщи пресцентърът на МВР.

Още по темата
Наложени са им полицейски мерки за неотклонение за срок до 24 часа.

В ход е и процедурата за връщането и на несебърския бос Димитър Желязков – Митьо Очите, който беше обявен за международно издирване с червена бюлетина от Интерпол и беше арестуван в столицата на Турция.

Желязков беше задържан в истанбулски хотел, а по-рано през седмицата 19 сочени за негови приближени бяха заловени в Бургаско в хода на операция срещу организирана престъпна група за рекет и наркоразпространение.

Оказа се, че Очите е бил придружаван в Истанбул от шефа на групата на БСП в бургаския общински съвет Бенчо Бенчев.

Общинският съветник от гражданската квота на социалистите, който извън политиката е крупен зърнопроизводител и предприемач, стана медийно известен в началото на годината около прокурорските проверки на собствениците на луксозни коли и скъпи имоти. Притежава три луксозни лимузини.

Той е сред съдружниците в охранителната фирма "Аркус-Сигурност", за която Димитър Желязков е казвал в интервюта, че е само неин консултант.

Прокуратурата и антимафиотите знаели, че Желязков е напуснал страната този понеделник, като това е станало законно – той не е бил подсъдим или обвиняем.

А спецсъдът остави снощи за постоянно в ареста и петимата задържани при спецакцията в Бургас, на които повдигна обвинения.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


286
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
166
8
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Стига с тая БСП!Борисов държи търговията с амфетамини в БГ. В Унгария още има висящо дело за търговия с крадени коли. Погледнете си престъпниците, които ни управляват. В Швейцария зяведоха дело срещу Борисов за пране на пари, но го спряха, понеже беше замесен и Юнкер.
165
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчо ген. Ортега наш човек
164
1
 
3
 
! Отговори
aa1830 преди 5 години
Митьо The Eyes
163
5
 
12
 
! Отговори
т преди 5 години
Такива герои са основните спонсори на БСП. Но те на Бузлуджа не ходят?!
162
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този Митьо цяла България знае, че е гангстер и мафиот. Цяра България знае, че се занимава с продажба на дрога и проституция. Когато го простреляха 100 полицаи го пазеха. Да не би някой да влезе в болницата и да му навреди.А ДЕЧУРЛИГА НА ПО 18 ГОДИНИ КАТО ГИ ХВАНАТ С ЕДНА ЦИГАРА МАРИХУАНА ГИ ПРИБИРАТ И ДЪРЖАВАТА ВОДИ ДЕЛА СРЕЩУ ТЯХ ЗА УПОТРЕБА И РАЗХПРОСТРАНЕНИЕ НА НАРКОТИЦИ.Тури му пепел.
161
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Интересно,напуснал/и границата законно-не бил/и подсъдим/и и обвиняем/и при напускането кат кой кога напуснал по дати,но общо спрямо тия дати били неподсъдими,необвиняеми,а дали са имали висящи дела за перманентно разглеждане,постоянно в разглеждане без прекъсване за срок в продължителност и продължение за давност с обезпечени срокове за изпълнение по делата,че така напуснали,а се връща/т кат за подпис на призовка по съдебно разглеждане,че обвинението/ята на обвинителите/ищиците е насрещу му/им
160
1
 
2
 
! Отговори
ТАКА ДЕ преди 5 години
До Над 160 комента!Не е велик,повече от половината са на друга тема.
159
5
 
2
 
! Отговори
Над 160 комента! преди 5 години
А кажете че не е велик!
158
8
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много *** на герберастката некадърна и крадлива шайка пишат тука.Много.
157
1
 
25
 
! Отговори
oOo преди 5 години
Истанбул столицата на Турция ли е? Kак стана журналист?
156
1
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Къде се докладва за фалшиви новини? Истанбул би столица на Турция.
155
10
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При бай ви Тошо Митьо очите щеше да е Партиен секретар с неограничени правомощия и с червен дипломатически паспорт Волга личен шофьор луксозен кабинет и в настанен в хубав тристаен апартамент в кв Лозенец
154
2
 
8
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
...kolegi , Mitio go ima ...zashtoto darjavata ia niamaaaaaaaaaaa
153
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е откъде да знае камелчето коя е столицата? Сега па трябва да рови в уикипедия.
152
2
 
0
 
! Отговори
Ludoto Lenche преди 5 години
..mnogouvajaemi kolega 153, ne badete ednostranchiv.vsichki..kolega...vsichki !!!....a GERB kakva chast pribira ?...a ot sdelkite s orajie za bradatite satani ...parite koi pribira I kade otivat kolega ?!??...ami ot sdelkite s tsigari...ami ot vsichko shte se razprodade I otdade na kontsesii kolega ?!??..vsichkite kolega ...vsichkite sa edin dol drenki ...a mejdu GERB I BSP...kolega razlikata e samo za pred izbiratelite...a inache sa si edno I sashto..imat obshto nachalo..che I vsichki partii
151
8
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А бай Тошо на предпоследния си конгрес на партията казваше"Социализма е едно Недоносче,"Даже и плосТия Тато разбра че комунизмът е просто илюзия а социализма е недоносче само плосТите русофили не го разбират щото им плащат у рубли
150
2
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ало днес.бг столицата на Турция е Анкара не Истанбул!
149
4
 
13
 
! Отговори
БКП БСП преди 5 години
ГЕНЕРАЛ БРИГАДИР - куриера на парите от рекет и наркотици - от Митьо към Позитано 20 ! Половин БГ го знае . но прокур. НЕ !
148
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кога столицата на Турция е Истанбул?
147
5
 
2
 
! Отговори
До 151 преди 5 години
Диншето на Къри не жиеъфка, а работи в САЩ. Той е отличник на Бъркли, ако въобще знаеш какво е това.Там диплома не може да се купи, а разлика от БГ. Я по-добре кажи как политура от ата сетя на Еднокнижник ви Вожд стана собственик на имение за 160 млн $ след като никога не е работила през живота си.