Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?

Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадиция
6 авг 2018 07:00,
139
Бенчев – босът с "Ролс-ройс"-а крил Очите в турския хотел! Защо?
Кадър: YouTube

Три дни след като антимафиоти от ГДБОП закопчаха бандата на Димитър Желязков-Митьо Очите, същото споходи и тартора ѝ. Той бе спипан в луксозен хотел на площад "Таксим" в Истанбул.

Още по темата

Покрай несебърския бос в хотел "Рамада" турските полицаи щракнали белезници и на общинския съветник на БСП от Бургас Бенчо Бенчев, зърнен бос, който води активен политически живот у нас. Столетницата вече му поиска главата, но… решението е на бизнесмена.

Бенчев се прочу най-вече с това, че кара поръчков "Ролс-ройс" за 200 000 евро, което ядоса соцлидерката Корнелия Нинова.

За него лоша дума в Бургас обаче не може да се чуе, защото общинарят храни пенсионери и дарява пари за църкви.

В турската компания на Очите били и бившият депутат от ДПС Несрин Узун и бизнесмени, които също са арестувани, а и вече върнати у нас. Те най-вероятно ще бъдат освободени, тъй като срещу тях няма обвинение, че са били членове на бандата на Митьо.

Несебърският бос излязъл от България на 30 юли за почивка с любима жена в Гърция. Като научил за акцията Митьо Очите напуснал Гърция с колата на Бенчев. Влязъл в Турция и заедно с приятелката си и общинаря отседнали в "Рамада". Там ги чакали другите техни приятели.

Очите не бил регистриран като гост на хотела. Той спял в наетата от Бенчев стая. Управата на хотела нямала представа, че при тях се крие издирван с червена бюлетина от Интерпол.

Тепърва разследващите ще установяват дали да подведат под отговорност Бенчев, който на практика е укривал Очите в истанбулския хотел.

През цялото време българските и турските власти са следили местоположението на Очите.

Разследващи разказаха пред "24 часа", че той не предполагал, че бандата му ще бъде заловена в негово отсъствие.

Прокуратурата предполага, че връщането му от Турция у нас ще бъде скоро. Към момента Митьо Очите е в турски затвор и чака дело за екстрадицията му в България. То може да се прескочи, ако несебърският бос сам пожелае да се върне.

Според обвинението бандата му, която се състои от общо 9 мъже, е рекетирала печеливши бизнеси по Южното Черноморие. Ако собственик на погребална агенция, такси или вендинг автомат не отчитал такса "спокойствие" на групата, бил наказван със заплахи, побоища и палежи.

Спецпрокурори и следователи пък търсят доказателства, че зърненият бос и зам.-председател на общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев е прал през фирмите си мръсни пари от бандата на Димитър Желязков.

Везните наклонили към тази версия, след като антимафиоти от ГДБОП намерили бележки в дома на общинаря, в които пишело колко пари трябва да се броят на Очите.

Засега срещу Бенчев няма обвинения. Тепърва ще се изготвят експертизи, които да потвърдят евентуална връзка между фирмите му и парите от бандата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


139
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
114
0
 
6
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
В тереторията България мафиата си има държава. Прокурора от специализираната прокуратура вместо да повдигне обвинение на Очичките, му се възхищава и тръби на всеслушание колко бил смел. Изглежда прокуратурата са на две заплати (една от държавата и втора от престъпния свят). Гнусотия до шия, отврат, голям цирк в който баламосаните са електората.
113
3
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бсп се издържа от рекет и наркотици!Това е то партия столетница!
112
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да бе .познавал го бегло пък съдружник във фирмите му.вози го в личната си кола и го укрива в хотел на чужда държава и то Митю-лице обявено за общодържавно издирване...
111
1
 
20
 
! Отговори
Мелничаря Кунц преди 5 години
Рамада ако луксозен хотел, аз съм преродения Вишна. ХахахаВторо, самият факт че Бенчев е резервирал стаята говори за съучастие. А пък че Очите карал колата на Бенчев......това си е за затвора вече. Но иначе Бенчев го познавал бегло.Алооо ами що не резервираш и на мене една стая бе амсалак. *** тъппотиите.
110
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Турците водят обвинен за шеф на банда само с белезници. Нашите мухи вързали на Иванчева ръцете и краката и я оковали за леглото. Икономиката сама се развива, ако не е престъпната политическа шайка отдавна да сме два-три пъти по-богати.
109
2
 
15
 
! Отговори
Джендърчета, преди 5 години
Протестирахте за козите на бабата , а затова че БСП заедно с мафията продава дрога на децата ви си траете.... Не сте 80% само, повече сте....
108
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Спокойно, и по време на социализма беше така!Подставени лица на Тодор Живков рекетираха народа, вземаха им от заплатите и си купуваха Ролс-Ройси!
107
7
 
13
 
! Отговори
Тато из Правец преди 5 години
Вече го освободиха ! Май активното мероприятие ,,Боко Цвъко,, се провали...
106
3
 
15
 
! Отговори
Ким Ир Сен преди 5 години
До Държавен РекетНе е точно държавен рекет, но със сигурност не е плащал вноски ... видяхте какво се случи с Илия Павлов преди години. Няма как малки средни и големи престъпници да ходят по улецата без да са пазени от държавни служители ... опссс забравих, че няма държава !!!
105
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А У НАС ВСЯКО ЧУДО Е ЗА ТОЧНО ТРИ ДНИ !!!! ДО 20-ТИ АВГУСТ ЩЕ Е НА СВОБОДА ЗАЕДНО С ПОДЧИНЕНИТЕ МУ !!! У НАС ПРЕСТЪПНИК ДА ЛЕЖИ В ЗАТВОРА ИМА ЛИ ??? САМО ТАКИВА *** ДЕТО ОТКРАДНАЛИ ДВЕ КОКОШКИ И 20 ЛВ ЛЕЖАТ ПО 20-30 ГОДИНИ !!!! ЗА ВСИЧКИТЕ ПРЕСТЪПНИЦИ ДЕТО СА В СТРАНАТА ЗАТВОР НЯМА,НАЛИ СЕ ЦАКА НА ДЪРЖАВНИТЕ СЛУЖИТЕЛИ !!
104
0
 
25
 
! Отговори
Държавен Рекет преди 5 години
Нищо нямя да им направят просто искат пари за да ги пуснат .
103
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И ДО ЕДНА СЕДМИЦА ЩЕ ГИ ПУСНАТ ПАК !!!! ЗАЩО СЕ ПРАВЯТ ТЕЗИ ЦИРКОВЕ САМО НЕ ЗНАМ...НАЛИ ЩЕ СИ ПЛАТИ И ДО КРАЯ НА АВГУСТ Е НА СВОБОДА !!!!
102
4
 
18
 
! Отговори
Гошо...Тъпото преди 5 години
Блейчо Блеейчев...лейтенант на Мотьо Ококорения и това се знае от...години в Общинския съвет Бургасс.Даже го...избрали за зам.председател с...пълно едонодушие.Ами то мафията нема...цвят и Блеейчо си е бил много...спокоен,докато Тиквата не реши да го...похарчи,за да жегне единствения си политически...опонент.Ами то покрай Блеейчо...изгоря и Ококорения Митьо;язък за...момчето,невинен ще си...отиде.
101
0
 
26
 
! Отговори
Антикомунист преди 5 години
Скоро ще го пуснат,поради липса на свидетели,мутрите винаги са били на власт в тази прогнила държавичка!
100
5
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На кравата шефа е намерен застрелян в главата в хотел .Писаха го самоубийство но е убийство точно от хората на очите.Понеже Тольо от Пловдив не признаваше съществуването на такъв фактор по морето .Затова са го изгърмели .Оказа се че Митко го пазят от ГЕРБ и работи за партията човека .До кога обаче ?
99
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ето сега комшиите връщат услугата която Борисов им направи с предаването на техните хора преди време...
98
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съветник от БСП крил Очите, ха-ха-ха-ха. А от БСП излезнаха с декларация, колко добър и социално ангажиран бил този съветник, но дружбата му с Очите била политически неприемлива и затова го изключват от партията. А къде ви отиде демокрацията бе господа-другари? Защо бързате да го изключите след като не е осъден още? И защо не го направихте преди този арест? Явно в структурите на БСП им дремещи мутри чакащи да се събудят ако левицата вземе властта. Нека другарката Нинова излезе и обясни
97
1
 
3
 
! Отговори
KOKO преди 5 години
NEZNAM,TOLKOVA LI NI SMJATAT ZA MALOUMNI I ISKAT DA NI NAKARAT,DA POVJARVAME V TOJA ZELIJAT ,,ZIRK,, KOITO RAZIGRAVAT PRED O4ITE NA ZELIJAT NAROD.
96
1
 
17
 
! Отговори
Кумика преди 5 години
Понеже всички доктори от БГ се мъчиха да го спасяват .Мога да кажа само мръсни и алчни докторчета .Не се различавате грам от него !Жадна за пари зган ловяла наркобарони ?Комедия и парадокс !
95
0
 
39
 
! Отговори
От Марс преди 5 години
Мила родна картинка. Бандити, депутати, общински съветници, бизнесмени, съдии и полицаи обидинени в името на парите. Такива групи от хора управляват България, те са държава в държавата или по-точно те са държавата. А в София работата е още по-сериозна.