Добрите: Бенчев и Узун! Яли, пили и платили стаи, но не за Очите

Узун: Запазих стаите на името на Бенчев, без да се интересувам за кого
7 авг 2018 16:00, Анисия Иванова
119
Добрите: Бенчев и Узун! Яли, пили и платили стаи, но не за Очите
Снимка: Булфото

Зам.-председателят на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев и бившият депутат от ДПС Несрин Узун попаднали в неудобната история с Митьо Очите заради... добро сърце.

"Станахме жертва на изключителната доброта на моят приятел Бенчо Бенчев. Именно във връзка с неговата доброта попаднахме на място и в ситуация, в която беше задържан български гражданин, издирван с червена бюлетина от Интерпол", заяви на брифинг днес бившият депутат от ДПС Несрин Узун.

Още по темата

"Бях помолен от моя добър приятел Бенчо Бенчев да запазя на негово име хотел в Истанбул. И понеже аз бях в срещи тогава, не сме коментирали нищо повече. Само да му запазя три стаи в хотел, както обикновено сме го правили и преди. Не знаех по никакъв начин за кой и по какъв повод се резервират тези стаи", твърди Узун за обстоятелствата, при които бе задържан в турски хотел Димитър Желязков-Очите.

Тогава турските власти предадоха у нас и общинският съветник от БСП в Бургас Бенчо Бенчев, и екс депутатът Несрин Узун.

Узун посочи, че с Бенчев се познава от 15 години и често пътували заедно до Турция. Той каза, че на 3 август е вечерял с Бенчо Бенчев и го е откарал с личния си автомобли до хотел "Рамада". Когато пристигнали пред хотела, Желязков вече бил арестуван.

"Турските власти ни помолиха да отидем в полицейското управление за изясняване на обстоятелствата, не сме били задържани", заяви бившият депутат, цитиран от "24 часа".

Заповед за арест за 24 часа била издадена от българските власти, след като Бенчев, Узун и останалите били предадени на ГКП Капитан Андреево.

По-рано днес Бенчев заяви, че е бил помолен от Димитър Желязков да го транспортира от Гърция, където двамата се видели, до Турция, тъй като Очите трябвало да се лекува в южната ни съседка.

Попитан дали очаква да бъде обвинен в укривателство на Митьо Очите Несрин Узун заяви, че не чувствал никаква вина.

Относно твърденията, че той, Бенчев и Желязков имали апартаменти в един вход на луксозна жилищна сграда в центъра на Бургас Узун каза: "Един вход не делим. Не знам Димитър Желязков дали има апартамент в сградата, в която аз имам. В тази сграда аз съм един от инвеститорите. Като такъв съм си запазил един апартамент за моето семейство. Дали Желязков е купил апартамент в тази сграда, не знам, защото не съм се занимавал оперативно с покупко-продажбите на тази инвестиция. Аз в момента не живея в тази сграда, отдал съм имота си под наем и рядко ходя там, живея в София. Познавам Желязков, знам кой е, но не сме близки".

Узун потвърди, че има не само приятелски, но и бизнесотношения от дълги години с Бенчев.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


119
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
63
13
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И като ходи въоръжен какво? Забранено ли е? Убил ли е някого? Има законно оръжие - ходи. Нищо до сега от това, което е направил не е извън рамките на закона. Ако направи нещо незаконно - да го приберат, да го съдят и всичко, което се полага. Но докато не е нарушил закона нямат право да му направят нищо. Единствено троловете могат безспир да леят помия.
62
0
 
9
 
! Отговори
Панелката преди 5 години
До 61. Викаш ми плъх. Ама тоя земедилец въоражен ходи. Никой не е против мерцедеса му. То и в Бавария земеделците кара мерцедеси. Ама не са нито въоражени нито консултанти на сенчес бизнес. А и тоя ако ходи не въоражен мисла , че ще се крие. От тук на там.Свалат ли му чадъра
61
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пабло Ескобар, ако беше жив със сигурност би развъртял бизнес в България, тука нищо немаше да грози
60
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 58. Зависи , кой търси доказателствата. Ако е съдия с харктер и си върши работата ще открие. Другото е ще каже , абе как вървя в Истанбул и гледам Очите търси хотел. И му давам.Нали е от България.
59
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде бе, по-изпипана уйдурма не можаха ли да спретнат?А иначе послушни съдии и прокурори едвам това чакаха за да ги изкарат чисти...
58
1
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
такива са наште земеделци по Бургаско и Варненско, с ролсове, по 5-6 пищова, калашници, и яко пачки кеш, досущ като земделците в Колумбия и Мексико, ама Вие да не си мислите че правят нещо незаконно, ньеееее
57
23
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 54 Има много фермери с мерцедеси и ролс ройси по целия свят излез от мишата си дупка виж свят после се обждай от панелката си плъх захлюпен. А как един поп със попската си заплата си купува Ролекс или даскал по физическо 6 апартамента.
56
0
 
9
 
! Отговори
Марин преди 5 години
И да каже, че е знаел за кого е наемал стаите, нали не мислите, че нещо ще му направят?
55
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
беазсрамни докрай,,типичи политици ..народа ви мрази ..вън от политикара прсници ниедни ,, в затвора ....Конфискациа на ажоарите
54
19
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма доказателства да са имали бизнес с очите. Когато намерят тогава да им повдигат обвинения.
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
куче влачи Ролс Ройс с въже от индийски коноп
52
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Този дарителя - първо ги е.. после им дарява.
51
1
 
29
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли балъци тук които да вярват ?
50
0
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 49Не ставай смешен бе, каква работа може да има един "земеделец" с Митьо очите, и как така един земеделц може да си купи ролс ройс, да ти кажа ли как, като сади от културите разпространявани от Митьо очите, да си чул няко фемер от Германия, Франция, Гърция да си е купил ролс ройс, аз не, само за фемери от Колумбия, Мексико и България ;)
49
1
 
21
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Тия ваши номера,че случайно си попаднал и не си знаел за кого плащаш ги знаем- те вървят само у нас,но пред турците не минават- за тях вие сте престъпни мафиоти и подбудители на митьовия рекет,там няма ама не видях,ама не знаех! Ако бяхте случайно там как се оказа,че и тримата хубостници сте от Бургаско- как не се уцели единия да е от Видин а другия от Ловеч,само бургазлии ли посещават Истанбул?
48
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бургас- зоната на здрача.
47
1
 
12
 
! Отговори
Тошо артиста преди 5 години
До 49. Знаеме как дарява. Събира земеделската земя на частни лица и некакви. Б. О кл.ци му ряботят. После дарява. Казва се " с чужза пита помен прави."Такава е действителноста непромененола - от насилствената колективизация./ 1944- 1950г./Ние от БКП СВЪРШИХМЕ ТАЯ РАБОТА. А ТИЯ ОТ БСП ПРАВЯТ ЛАПАЧКАТ.Затова ми се подиграха като ми викат/гологлавия дупедавец от с. Правез/
46
1
 
15
 
! Отговори
Ясно защо Курни преди 5 години
Бясно искаше да бутне правителствотоЧервените да знаели не връзките им с нарко- мафията ще бъдат скоро разкрити!
45
28
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 35Бенев дарява много пари на болници за строежи на църкви и храни десетки бедни хора из Бургас и не е тръгнал да се хвали. Ти на колко човека си помотнал или им вземаш сужука от устата.
44
1
 
29
 
! Отговори
баба Донка преди 5 години
може ли и мене да ме повозите малко на ролса до Стамбул , да видя къщата на Али Раза, па ще ви подсиря козе сиренце :)))