Наркобосът Куйович остава в ареста, ще лежи докрай

В затвора работил като бояджия, озеленител, в столовата
6

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Наркотрафикантът Будимир Куйович, който поиска да бъде освободен предсрочно от затвора, ще трябва да излежи присъдата си докрай. Според състав на СГС черногорецът все още не се е поправил достатъчно.

Още по темата

Куйович поиска са излезе предсрочно на свобода, защото му остават още 4 години, 3 месеца и 15 дни, т.е повече от половината от присъдата е изтърпял, а и осъзнал грешките си.

До този момент той е излежал 11 години, 8 месеца и 15 дни, от които 8 години, 8 месеца и 11 дни реално зад решетки, а 3 години и 4 дни му се приспадат от работа.

Съдът отчете този факт, но също така отбеляза, че Куйович има 4 присъди от 2008 до 2009 г. Така също е подал молбата за условно предсрочно освобождаване 8 месеца след като е настъпила възможността да се възползва от този текст от закона.

Куйович вече изтърпява присъдата си в затворническото общежитие в Казичене. Докато е бил в Софийския затвор, той е работел като бояджия. След това е работил като озеленител и в столовата. Той е бил награждаван и с 5 дни домашен отпуск. 

Куйович беше осъден окончателно от ВКС на 16 години затвор през 2010 г. за ръководство и участие в организирана престъпна с цел трафик на наркотици.

Той беше арстуван на 31 декември 2007 г. като организатор на група, вкарвала дрога от Турция през България за ЕС. Ден по-рано на ГКПП Капитан Андреево бяха задържани 60 кг дрога на стойност 10 млн. лв., транспортирани от един от аверите му. Спецакцията по задържането на Куйович в Пловдив бе проведена под ръководството на тогавашния шеф на БОП в града, а по-късно и главен секретар на МВР Калин Георгиев.

На 1 февруари 2010 г. Върховният касационен съд окончателно призна Куйович за виновен. По време на процеса наркобосът предизвика поредица от скандали. Пред репортери в Съдебната палата той заяви, че "докато имал бизнес в България, плащал на тогавашния вътрешен министър Румен Петков и главния секретар на МВР Валентин Петров".

По случая "Куйович" беше създадена в парламента временна анкетна комисия. Резултатът от нейния доклад е, че по отношение на Будимир Куйович не е упражнявано покровителство от ръководството на МВР.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


6
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
2
 
11
 
! Отговори
Жибор преди 5 години
Та за кого викахте питал Гуйович- за Бойко ли? Не на нас тия номера- Митьовия колега Гуйович по-скоро е питал за Станиш па и за Корни с надежда да го пуснат,но те за зла беда не са повече на власт!
5
5
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами с бившите работодатели на премиерчето - Маргините от СИК ?Или и за тях ви е забранено да пишете.Къде къде по-интересни са козите на баба Тодорка и кравата Пенка.
4
5
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе кво стана с Брендо бе, довереният човек на Суджука.Пуснаха ли го вече или може би отдавна е офейкъл и той при ИзБеГалевите.Нищо не пишете.А хората питат ...
3
13
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нормално. Този пречеше на *** да разпространява забранени вещества в България и дрогарката го вкара зад решетките. А и има и голям страх да не си отвори устата и да разкаже как е спонсорирал партията майка БКП също като Бенчо Бенчев.
2
2
 
12
 
! Отговори
Локумчо преди 5 години
Това са пълни простотии, целта на затвора е да превъзпита затворника никой съд не може да каже предварително за колко време даден човек ще бъде превъзпитанр системата е неадекватна. Темида наистина е сляпа в буквално и преносно. Ако целта е просто да се държат настрани от обществото то тогава всички трябва да получават доживотни присъди.
1
10
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Първата работа на Боко Тиквата след като взе власта, беше да вкара в затвора Куйович, който му подбиваше пазара на амфети в София и околностите.Освен това правеше и дъмпинг с цените.Върхът на наглостта му пък беше, че и екстазито му беше с доста по-високо качество от отровите, произвеждани от фабриката в Опицвет на Тиквата.