Бенчев с обвинение – за укривателство на Очите

Бургаският общинар го грози затвор до 5 години
8 авг 2018 20:07, Анисия Иванова
46
Бенчев с обвинение – за укривателство на Очите
Снимка: Bulgaria ON AIR

Започна разследване по досъдебно производство срещу общинския съветник Бенчо Бенчев за укривателство на Димитър Желязков-Очите, съобщиха от Районната прокуратура /РП/ в Бургас.

Оттам информират, че разследването срещу Бенчев е затова, че от 2 до 5 август в Истанбул, Турция е спомогнал на извършилия престъпление Димитър Желязков - Очите да се укрие и да бъде осуетено неговото наказателно преследване.

Още по темата

За това умишлено престъпление, законодателят е предвидил наказание "лишаване от свобода" до 5 години, информираха от Районната прокуратура.

Разследването на делото се провежда от следователи при Окръжен Следствен отдел при Окръжна прокуратура-Бургас, под надзора на екип от прокурори при РП-Бургас.

По случая се провеждат разпити на множество свидетели, включително и такива пред съдия, изготвени са международни следствени поръчки, с които са изискани официални документи от Република Турция и Република Гърция, изискани са справки от Гранично контролно-пропускателните пунктове, предприети са и други, относими към предмета на разследване, процесуални действия.

Днес Бенчев е бил редовно призован за явяването му пред разследващия орган с цел привличането му към наказателна отговорност.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


46
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
0
 
0
 
! Отговори
Трол преди 5 години
А да ....И на тез от Истанбул за половете да не им вярвате!Щото пише, че Митю бил шеф на бг мафия и бил в хотела с 6 мъже и приятелка. Той арестуван, а те депортирани.На видеото имаше 2 жени.Мислите ли, че г-н Бенчев и г-Узун приличат на Митьови консултанти?
33
0
 
0
 
! Отговори
Трол преди 5 години
Мдааааа..... сложно е....Трябваше да ходя да чета из най-различни места, та дано стопля нещо.Първо не ми стана ясно що, като Митьо го търси интерпол турците арестуват всичкото българин в хотела?!?После се оказа, че не е турската полиция, а Интерпол, после се оказа, че била турската полиция, но Интерпол ги дирижирало, после се оказа, че Интерпол чрез турската полиция е арестувала сал Митю, а другите са депортирани от турската страна.
32
0
 
1
 
! Отговори
Пенчев преди 5 години
Аз не укривал Метин Очитай- само му помагал да стане човек и да познае наший настаяшчий аллах,който е закодиран в картината зад мен.
31
0
 
1
 
! Отговори
Бвенчев преди 5 години
Аз не му помогнал да се укрие- помогнал му да мине границата и да не падне,щото е болно човека да си иде у дома при своите,да се грижи за свои дечица и се помоли на алах
30
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бургаска околия, де що има гладна мършичка на държавна хранилка, заработва и при Мими с катетъра. Митьо Очите Бил Мениджър в Охранителната Фирма Аркус Секюрити на Бившия Шеф на Криминална Полиция Бургас Иван Владимиров ! Синът му Методи Владимиров е Заместник-Директор на Бургаския Затвор, Неговата Сестра Гергана Владимирова Юрисконсулт Към ОД на МВР-Бургас.
29
2
 
15
 
! Отговори
Цецо преди 5 години
За мен лично всеки, към когото е предявено някакво обвинение и мигновено се разболее тежко, е виновен!!!
28
15
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До момента, в който Митьо е обявен за издирване си е съвсем свободен човек. Затова и е минал границата съвсем свободно и турската гранична полиция го е пуснала. И изведнъж - хоп -нашите решават да го търсят чрез Интерпол. Що, бе?? СЕДЕШЕ СИ МИРНО И КРОТКО У НАС, ХОДЕШЕ КЪДЕТО СИ ИСКА И СЕ СРЕЩАШЕ С КОГОТО СИ ИСКА. И когато отиде в Истанбул нашите решиха да вдигнат пушилка и да го търсят, понеже е голям престъпник. А всички, с които е общувал обявиха също за престъпници.По-фалшива история няма.
27
12
 
16
 
! Отговори
Гробокопач преди 5 години
Това обвинение, въобще няма да издържи в съда и тука се търси, повече политически ефект с него. По една проста причина, Митьо е в Турция, преди да бъде обявен за национално издирване. Атаката е към БСП, но е много нефелна и нескопосана.
26
12
 
9
 
! Отговори
Дядо Хю преди 5 години
Митьо Очите напуска България съвсем легално.ПРЕДИ да бъде обявен за издирване.Всеки има правото да пътува с който пожелае.Това не е престъпление.Нали затова не арестуваха Очите в България!Те си го казаха -Знаехме,че Очите не е в България.Знаели са къде е ,с кой е.Да стане СКАНДАЛ.Само за един ден забравихте и чумата по козите и протеста на майките .С Бенчев ,хем отклоняват вниманието,недоволството срещу правителството заради чумата.,хем атака срещу БСП.
25
2
 
23
 
! Отговори
Бенчо счупи тъпомера преди 5 години
По всички кина гледайте: Бенчо, Несрин и Митьо! Или "Приключенията на от глупав по-глупав и Митьо мафиота"
24
3
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама то, пиленцето е невинно! Че и болничко... Ония тефтерчета за двойното счетоводство и отчисленията за оня Митьо..., следователят пак ще слезе да пикае и някой ще ги перне от колата. Така се прави в БГ-то.И после двете невинни сълзици - Бенчо и Митьо ще излязат от ареста и ще тръгнат към залеза.Вървят ли двама...(Не)Справедлив български съд!
23
3
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
води ни партио, водикъм бенчовите нарко полета и митьовите рекет мелета.
22
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчо Бенчев и Митьо дъ Айс! Добре дошли в джунглата!
21
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво на Бенчев завел е Митьо Очите в Турция, защото там има полиция която може да го арестува в Тиквостан няма полиция която може да го арестума сега ще гледаме как цацаратурата ще си изяде опашката.
20
2
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как са го призовали днес ?Нали е в болница?Вий правите ли разлика между повдигане на обвинения и призоваване?
19
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До привет от ГерманияТи ако си в Германия няма да пигаш бе *** e как си стигнал до Германия, другото ти име да не e Сидни Австралия ?
18
0
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
С Митьо шо става, само питам
17
1
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бъргас, най-прекрасното място за живеене не само в България, но на цялата планета! Даже в юнивърса!
16
6
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човекът е болен, оставете го
15
0
 
7
 
! Отговори
До 13 преди 5 години
Да, има между България и Гърция, понеже Гърция е в Шенген, а България все още нееееее!