"Аркус" – под лупа! НАП и полицията влизат във фирмата

Проверката е възложена от спецпрокуратурата заради Очите
10 авг 2018 12:15, Анисия Иванова
17
"Аркус" – под лупа! НАП и полицията влизат във фирмата
Архив: Булфото

Специализираната прокуратура възложи на Националната агенция за приходи и Национална полиция проверка на дружество "Аркус-сигурност Бургас" и свързаните с него физически и юридически лица.

Проверката се възлага във връзка с разследването на организирана престъпна група за рекет, телесни повреди, разпространение на наркотици.

Още по темата

По делото към наказателна отговорност са привлечени 10 лица, съобщиха от прокуратурата.

При проведената на 2 август специализирана акция на територията на Бургаска област бяха претърсени над 30 различни адреса, включително и офиси на фирми и домове.

В някой от тях бяха открити пари, оръжия, боеприпаси и черно счетоводство с бележки за суми, които трябва да се дадат на едно от обвиняемите лица - Димитър Желязков.

Покрай ареста на групата се оказа, че Митьо Очите бил на трудов договор в бургаската фирма от 2016 г., като работата му била да намира обекти за охрана.

Вчера шефът Иван Владимиров заяви, че започва процедура по освобождаването на Митьо Очите от длъжността консултант в "Аркус сигурност".
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


17
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
17
0
 
4
 
! Отговори
? преди 5 години
И този Владимиров,Аркус- напълно компрометирани от самите си думи:ще назначава престъпници,крие се зад общи приказки на милиционер и "от службите'; сам казва,че синът му е зам.директор на затвор( и ако Д.Желязков лежи в "неговия" затвор- роднински затвор; дъщеря му юрист в МВР.Всички са свързани- с работа, информация и НЕ БИ ТРЯБВАЛО да има на работа престъпници, на които "вярват"??? А е общ. тайна,че Д.Желязков и бригада палят,бият,убиват( и ако това са "менидж.способи, за застр.в Аркус?юрист
16
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
АРКУС, ИПОН, СИК - ВСЕ ТАЯ
15
0
 
8
 
! Отговори
ГОЛЯМ ГРЪММАЛКО ДЪЖД преди 5 години
КАКВО СТАНА С ГРЪМКО ОБЯВЕНИТЕ ПРОВЕРКИ НА ИВО ПРОКОПИЕВ???Мина година, а нищо не се чува по въпроса. Що така?Да не би да си е внесъл отчисленията в съответната каса?
14
2
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Паисии, ПаисииПрезидентът Радев е държавен глава. Ако започне да коментира всички рекламни шоупрограми на ГЕРБ, ще падне до нивото на Борисоив.
13
1
 
7
 
! Отговори
РЕКЛАМА НА ГЕРБ преди 5 години
Това, че влизат на проверка, не значи, че ще има нарушения. Провериха три пъти Делян Пеевски и заключиха, че е изряден във всяко едно отношение.Така че СТИГА ВЕЧЕ БАЛОНИ
12
0
 
15
 
! Отговори
тян преди 5 години
Айде, няма нужда. Да ви таковам майките. До сега 10 години не ги проверихте, въпреки че и в търговския регистър публично е написано, че Желязков е там. Сега вече много взехте да проверявате. За пред телевизията проверките не ми ги разяснявайте. Знаем, че нищо не вършите докато не ви кажат.
11
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само тази охранена фирма ли ще е под лупа или другите не са чак толкова охранени?
10
9
 
9
 
! Отговори
Паисий преди 5 години
Защо президента Радев не се изказва по случая? Май защото е гузен, че се разбра откъде идват на БСП парите!
9
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всичко пунта мара.
8
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като са ги захванали в което много, много не вЕрвам защо не се позаинтересуват и от бившите работодатели на тиквата (от където му е и прякора) или те вече са си отрязали опашката и са света вода ненапита.
7
0
 
11
 
! Отговори
Циник преди 5 години
Аааааахахаха!!!!!!Май с това - всичко е казано...
6
0
 
27
 
! Отговори
! преди 5 години
Бушончето гръмна. Сега почистване, зачитане и после на ново същата схема с друга фирма.
5
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аркус-Маркус - всички са в кюпа. Сетила се Мара... Разбира се ще е светло петно в тъмната ни действителност тая проверка, но само ако има резултат, в което дълбоко се съмнявам. По-скоро някой друг с голямо влияние се бута на "пазара".
4
1
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде...айде!Под лупа :-) :-)Като знаем българската действителност -всяко чудо за три дни!Кьорфишеци за раята !И после всичките юнаци се събрали и три дена яли,пили и се веселили!Те нашите като пуснаха в интерпол уж да се издирват Очите не са предполагали,че турската полиция ще вземе нещата насериозно и да се издъни и да хване цялата банда ,после да се размирише!Сега гледат да позамажат нещата докато се забрави!
3
0
 
18
 
! Отговори
Андрей преди 5 години
Колко време отнема една процедура по освобождаване, че вече 3 дена го освобождават?
2
0
 
16
 
! Отговори
Ми преди 5 години
Вис сик аркус...
1
2
 
44
 
! Отговори
СДС преди 5 години
Не е ли редно , финансовото министерство, което ръководи митниците да прекрати договора за охрана с фирма Аркус, чийто КОНСУЛТАНТ Е НАРКОБОС! Дайте ми пример поне за една държава в която митниците се охраняват и консултират от наркобос! Този случай разкри пълното морално падение на ГЕРБ.