Бизнесменът Бенчев с две обвинения и солидна гаранция... 50 бона

Обвинен е, че помогнал на Очите да се укрие, а и за оръжията в дома му
14 авг 2018 10:45,
112
Бизнесменът Бенчев с две обвинения и солидна гаранция... 50 бона
Кадър: Bulgaria ON AIR

Районната прокуратура в Бургас повдигна две обвинения на замeстник-председателя на Общинския съвет в Бургас Бенчо Бенчев.

Първото: за това, че е помогнал на Димитър Желязков - Митьо Очите да избегне наказателно преследване

Второто: държал е боеприпаси в дома си без разрешение.

Още по темата

На Бенчев е наложена и парична гаранция от 50 хиляди лева, както и забрана за напускане на страната.

"Не приемам обвиненията. Срещата с Димитър Желязков беше случайна", каза Бенчев преди да влезе в Окръжната следствена служба в Бургас, където пристигна със своя адвокат Иво Найденов.

Той от своя страна каза, че очаква прекратяване на производството срещу клиента му заради липсата на доказателства.

"Искаме истината да излезе наяве", подчерта адвокатът.

Според Найденов, повдигането на обвинения на Бенчо Бенчев за укриването на Димитър Желязков-Очите "не означава, че той е престъпник".

Общинският съветник и бизнесмен трябваше да се яви още вчера в следствието, но го отложи с един ден заради ангажимент на защитника му.

Припомняме ви, че Бенчев беше сред арестуваните при акцията по задържането на Димитър Желязков в Истанбул. Именно на негово име били резервирани стаите в хотела, в който задържаха Очите.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


112
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
69
5
 
16
 
! Отговори
Роб на влаЗта преди 5 години
Очаквам че ще го глобят за незаконното оръжие (до 1000лв.)след което същият ще заведе дело в Страсбург че му е подхвърлено оръжието и е накърнено достойвството му срещу едни 100000? и нека му е лошо...
68
8
 
6
 
! Отговори
Пламен преди 5 години
До Анонимен#58: Или на онази акция дето баретите си застреляха колегата в Лясковец и осъдиха собственика на жикището - Петко, защото е социопат, и притежавал оръжие?! Аз ако съм на Бенчо, няма да платя 50хил. и ще стоя в ареста! Да го търкат *** прокурорите новоизлюпени!
67
6
 
8
 
! Отговори
Иван - герберски еле преди 5 години
кторат. Можеха да отидат и до Аржентина. Ако чуждите служби докажат някакво престъпление - да ги съдят. Но само с предположения - не става.Ако Гърция и Турция предявят обвинения да започне съдебво производство. До момента ни Гърция ни Турция имат претенции за незаконна дейност от страна на двамата.Освен Баце като близък на Ердоган да го измоли да им измислят някакво престъпление.
66
8
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако намерят доказателства за незаконна дейност да го съдят, да го прибират в затвора и всичко както се полага.Но до го съдят, понеже отишал в Истанбул и пребивавал там в един хотел с друг, който също законно е излязал от България.... Това само ненормални могат да измислят.
65
13
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пуснете го човека!!!! Невинен е!
64
9
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Тоя от бостан ли е забогатял или от червено куфарче?
63
6
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами какъв е критерия да притежаваш законно оръжие питай тези които пишат правилата. Първо му разрешават да има оръжие, после реват и го съдят защо ги има. Герберска работа.
62
6
 
12
 
! Отговори
киро преди 5 години
Дори начинаещ юрист ще попилее тези смешни обвинения!За какво укриване се говори като г-н Очите е напуснал страната през граничен пункт с редовни документи?Самият той няма как да знае че е издирван защото не е бил уведомен. Г-дата Бенчев и Желязков се познават, имат участие в "Аркус секюрити", и двамата пътуват с компания придружители/ки, от Гърция отскочили до Турция заедно.Както някой отбеляза преди мен, тези двамата ги "сготвиха" като бившата кметица на Младост. Те си знаят защо, аз не.
61
4
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обвинението издиша, отново.Дори и да е бил с очите..това само по себе си не е престъпление.Ако не успеят да докажат друго, този си излиза веднага...но най лошото е, че ще продължи да си гледа живота, както до сега...и всичко това заради некадърните ни полиция и прокуратура.
60
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бойни патрони,пушки,пистолети? Легални? Адвокат безочливо, публично огласява, че всичко е законно!? Е какво очакваме? Ами дайте всички да се въоръжат,па тогава и съд не ни трябва! На какво основание тихичко се позволява на част от населението да се въоръжава! Какъв е критерия? Че има пари или акъл?
59
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато някой напусне с редовни документи държавата никой не може да му държи сметка в кой хотел отсяда. Ако докажат, че в Турция са вършили нещо незаконно - о кей. Но само за това, че са пребивавали в един хотел само на герберската прокуратура може да им скимне да го обвиняват.
58
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Няма такава държава ще ме уморят от смЕх та на тоя само колите му струват милиони да не говорим за имотите му, а тия смятат, че 50 бона ще го спрат, ако реши да щипне. Обвиненията пък са си направо съшити с бели конци и един студент по право ще спечели делото срещу цацаратурата лошото е, че тоя ако реши да съди държавата ще спечели, но нали знаете кой ще плати.
57
1
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това `разследване` прилича на разследването на убиеца от Нови хан, дето го намериха самоубит в една хижа без капка кръв около него.И на такива хора плащаме заплати от нашите данъци.
56
7
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От кого го укривал,от какво го укривал,излиза че от червена бюлетина,а времето на получаването вписано ли е в регистъра/ите по вписванията по реда за изпълнения и кога отписано като състояло се изпълнение та да бъде актуално,иначе може непрекъснато да си е червено положението с бюлетините и всички да знаят за това в това число и той кат кадър,но от време на време прекращавано по причини неизвестни на повечето знаещи/незнаещи в което число и той се включва кат кадър нямащ пряк достъп за отписани.
55
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Каза Страсбург, та се сетих, добре че братя Галеви не са се сетили да съдят територията, че толкова пари и за цела година няма да може да се извадят!
54
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре де, аз защо никога не се срещам така 'случайно' с мутри от подземния свят? Как стават тези работи?
53
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Айде още едно спечелено в Страсбург дело. На тоя народ не му омръзна да плаща за безобразията но Борисовата прокуратура.
52
1
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хахааааа.... Солидна сума била. 50 бона за тоя е като 500 лева за общак. А ако нема - Цецо ще му услужи! В едни *** пoпpъдат.
51
7
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Който не слушка и не снася на Вождчето бива сготвен на момента.Да не забравяме чии са Съдът и Прокуратурата и КОЙ назначи Мама Цецка и Тлъстата Цаца.
50
5
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто са си наумили да го съсипят. Какви оръжия, като са законни? Освен като тефтерчето документите, че са законни за изчезнат безследно.Какво укриване, като Очите напуска България със редовни документи?Просто го сготвиха като Иванчева.