10 г. по-късно: Хванаха един от убийците на студента Балтов!

Вили Георгиев бе заловен в ЮАР, чака се екстрадирането му
17 авг 2018 17:07,
47
10 г. по-късно: Хванаха един от убийците на студента Балтов!
Вили Георгиев (в средата) и другите двама осъдени Александър Данаилов (вляво) и Светлозар Стоилов (вдясно). Снимка: архив, Булфото

10 години след убийството на студента Стоян Балтов, един от убийците му бе хванат в ЮАР.

Вили Георгиев беше осъден на 18 години затвор през 2014 година при първоначален "строг" режим, но не влезе зад решетките, защото изчезна.

Същите присъди, но година по-рано, получиха и Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Тогава Георгиев бе оправдан, защото според съдията е ударил само веднъж Балтов по рамото. В затвора, в крайна сметка, присъдата си излежава единствено Данаилов, тъй като и другият осъден се укри от правосъдието.

Още по темата

Стоян Балтов бе пребит до смърт от тримата пред дискотека "Амнезия" на 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина и двама негови приятели си тръгнали от дискотеката в Студентски град, когато ги пресреща пияната компания на убийците.

Петима се нахвърлили с ритници и юмруци върху Стоян и приятелите му, а Балтов е пребит най-брутално. По-малко от 60 секунди по-късно и след 11 жестоки удара по главата и тялото Стоян издъхва мъчително от много тежка черепно-мозъчна травма.

Днес от прокуратурата съобщиха, че Вили Георгиев е задържан в Република Южна Африка.

Оттам припомниха, че след информации, че убиецът е в ЮАР, миналата година главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на южноафриканската република. Именно въз основа на тази молба Георгиев е задържан.

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 г. от съда в Порт Елизабет, ЮАР. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в Република България, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червено килимче и цветя, никакви белезници или пранги на краката. Българската преса е много чувствителна и мила с престъпниците. Все иска да са добре и да са весели и отпочинали.
18
36
 
11
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Представям си какво щеше да стане в България ,ако тези убийци бяха роми !Навсякъде във всеки град щеше да има протести срещу ромската престъпност !
17
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Свършили са парите. Няма пари, няма убежище в ЮАР. Май всички са там събрани, но другите оше имат пари.
16
0
 
15
 
! Отговори
продажност преди 5 години
До макУ нас всичко се купува и продава,за това!
15
0
 
6
 
! Отговори
Yudeo= fahist преди 5 години
...OT KUSMETA SI MOJE DA IZBYAGASH...NO OT VUZMEZDIE...NE! ...KOYTO E UBIL.....MESTOTO MU E V PANDELATA....2 RUCHICHKI MINIMUM
14
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Роднините на убития Балтов да чакат на летището и да осигурят частна охрана, че току-виж нашата полиция изпуснала престъпника!
13
0
 
20
 
! Отговори
Ще преди 5 години
го дочакат да го екстрадират АМА БГ съд и прокуратура пак ще го изгубят случайно и безследно...Други път ще отиде Патагония и вече няма да го намерят....Живи и здрави да са ни убийчетата - НИКАКВИ затвори!
12
38
 
8
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Ще ви питам нещо ,но моля без да ми се сърдите -Някой знае ли колко са турските и ромските убийци ,които не са в затвора ,а са на свобода ?! Няма такива , всеки турчин или ром в България който е обвинен в убийство , влиза в затвора и си излежава присъдата , дори под гаранция не го пускат !А всеки втори български убиец го пускат под парична гаранция за да може да се укрие от правосъдието ! Правосъдието мери с двоен аршин ! За ромите и турците прошка няма , а българските убийци по чужбина бягат
11
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа ***
10
1
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако не е извършил престъпление в ЮАР нямада го арестуват НИКОГА.Явно е сгафил нещо там и за това са го арестували и ще го екстрадират.
9
1
 
21
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Няма смисъл изобщо да го връщат в България ! Българското " правосъдие " ще го осъди точно толкова колкото осъди и Митьо Очите за престъпленията които ги прави вече повече от 15 г. !Пак го ще пуснат под гаранция ,пак ще избяга ! След 10 г. уж МВР пак ще разбере къде е и пак ще поиска екстрадицията му и така докато престъпника си умре от естествена смърт или докато някой роднина на жертвата му счупи главата ако случайно го срещне в периода в който е Бг. под гаранция и прави планове да бяга
8
1
 
25
 
! Отговори
мак преди 5 години
Защо на такива ... се дава възможност да избягат? Защо органите не са в състояние да предотвратят бягствата?
7
0
 
29
 
! Отговори
Fck преди 5 години
Значи така става в България уж невиннички с ризки на снимката. А бягат по чужбина ония па се забил в Африка ? Другия изчезнал къде е? Защо не се задържат в ареста докато ги съдят. Бати гамените мръсни ужасни за едно напиване в Студентски град да си опропастиш живота. Жалкото е ,че когато и да отида в Студентски град виждам такива *** ,който нарочно се напиват и се бият за едното нищо. Ужас егати Студентския град. Трябваше да е закрит отдавна аз ,ако съм квартал от затворен тип го правя
6
5
 
35
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
Щом са успели да се укрият от правосъдието значи са синове на бизнесмени , политици ,кметове ,полицаи или пожарникари ?! И всичките все българи , няма нито един турчин или ром !
5
0
 
53
 
! Отговори
Владо преди 5 години
Да задържат и родителите му за укриваталство,защото не са организирали бягството и укриването му,като Бенчев....Вчерашно Ла.йно няма как да избяга и да се издържа в ЮАР без помощта на родителите си
4
0
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сега за назидание още 18 години за отказ да се предаде на правосъдието. Абе, а Галеви, някой търси ли ги???
3
0
 
26
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
И сега,ако всичко мине добре,от самолета-право в затвора.
2
5
 
7
 
! Отговори
NoName преди 5 години
Ехааа това се вика опит за отклоняване на вниманието хаха
1
1
 
8
 
! Отговори
градинарят преди 5 години
А едно време на Камбаните...