10 г. по-късно: Хванаха един от убийците на студента Балтов!

Вили Георгиев бе заловен в ЮАР, чака се екстрадирането му
17 авг 2018 17:07,
47
10 г. по-късно: Хванаха един от убийците на студента Балтов!
Вили Георгиев (в средата) и другите двама осъдени Александър Данаилов (вляво) и Светлозар Стоилов (вдясно). Снимка: архив, Булфото

10 години след убийството на студента Стоян Балтов, един от убийците му бе хванат в ЮАР.

Вили Георгиев беше осъден на 18 години затвор през 2014 година при първоначален "строг" режим, но не влезе зад решетките, защото изчезна.

Същите присъди, но година по-рано, получиха и Александър Данаилов и Светлозар Стоилов. Тогава Георгиев бе оправдан, защото според съдията е ударил само веднъж Балтов по рамото. В затвора, в крайна сметка, присъдата си излежава единствено Данаилов, тъй като и другият осъден се укри от правосъдието.

Още по темата

Стоян Балтов бе пребит до смърт от тримата пред дискотека "Амнезия" на 5 декември 2008 г. 20-годишният студент по медицина и двама негови приятели си тръгнали от дискотеката в Студентски град, когато ги пресреща пияната компания на убийците.

Петима се нахвърлили с ритници и юмруци върху Стоян и приятелите му, а Балтов е пребит най-брутално. По-малко от 60 секунди по-късно и след 11 жестоки удара по главата и тялото Стоян издъхва мъчително от много тежка черепно-мозъчна травма.

Днес от прокуратурата съобщиха, че Вили Георгиев е задържан в Република Южна Африка.

Оттам припомниха, че след информации, че убиецът е в ЮАР, миналата година главният прокурор Сотир Цацаров е изпратил молба за екстрадиция до министъра на правосъдието на южноафриканската република. Именно въз основа на тази молба Георгиев е задържан.

Предстои разглеждане на делото на 20 август 2018 г. от съда в Порт Елизабет, ЮАР. След приключване на производството, министърът на правосъдието на ЮАР следва да издаде заповед за екстрадиция и връщането на Георгиев в Република България, уточняват от прокуратурата.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
39
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колкото върнаха Веска Меджидиева. Тя може и да е хвърлила топа вече, минаха почти 30 години.
38
3
 
6
 
! Отговори
cky2kbg преди 5 години
Няма да го върнат ... ЮАР не екстрадират, Бразилия и повечето латино държави също.
37
1
 
3
 
! Отговори
Кан Крум преди 5 години
Смъртното наказание е алтернатива като прешенция за борба с високата младежка престъпност в ЕС .
36
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
То само тука може да се укрият убийци .Понеже липсва система за задържане на убийци с пари и връски в МВР .
35
1
 
14
 
! Отговори
::: преди 5 години
Е чак пък много развита държава! В ЮАР има голямо неравенство между бедни и богати. Има много гета където през деня ще те заколят, безопасно е само в централните части. ЮАР няма нищо общо с България или НРБ :)
34
1
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ЮАР БЕШЕ една от най-богатите страни докато власто беше в ръцете на белите!
33
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да си излежи присъдата там. За него сигурно ще е по добре, тъкмо е научил приумиците им.
32
9
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недей съпоставя ЮАР и НРБ.ЮАР е много богата и развита страна.За тях България е една прашинка, направили са го за международните си отношения.Все още е силна по закона на инерцията, но "Демократичният свят" ги разби.Бяха образец на държава преди.Ред.
31
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Недей пренебрегва тази новина!Чети(или мисли)между редовете!ЮАР, 50 млн поне,може и повече, много висока престъпност(по исторически,етнологически и други фактори) и ... гохванаха. Съпостави с нашите полицаи.
30
10
 
6
 
! Отговори
скучни сте преди 5 години
давайте сериозни международни новини за руските и турските мизерабъли ! Какво става с рублата и лирата , удариха ли дъното на океана ?!
29
0
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ура! Бъдещата номинация на БХК за човек на годината.
28
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
горчиво на новата булка в затвора!
27
0
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Чакай сега значи осъден е на 18 години и избягва от правосъдието. Значи когато го върнат трябва още 10 години да му сложат ? Това е ново провинение нямащо общо с предното. Всяко провинение трупа допълнителен период е затвора.
26
1
 
13
 
! Отговори
от 3:0 до 1:2 преди 5 години
Мисълта на лист от автора е като *** преминаващ от тънкото в дебелото черво и крещи че бил суджук...1) В Георгиев бе осъден на 18 години през 2014 година, но изчезна.Тогава Георгиев бе оправдан2) Същите присъди, получиха и А Данаилов и С Стоилов. 3) Присъдата си излежава единствено Данаилов, тъй като и другдругият осъден се укри от правосъдиетоКой се е укрил? и Оправданият ли ни возят от Африка?
25
0
 
7
 
! Отговори
марко преди 5 години
А , оня строителен инж.от София дето изтрепа няколко души с пищова и съда го пущи а си гледа децата, що са били четири , дали си лежи домашншя арест или е под някоя палма на южен остров , а ???
24
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
МВР по фейсо ли го търсеше?
23
3
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре, че е бил в ЮАР, че иначе щяха да го хванат за опашката.
22
0
 
23
 
! Отговори
Привет от България преди 5 години
Преди година турски тираджия уби хора. Пуснаха го под домашен арест защото си наел жилище в което да изчака процеса. И той си замина в турция. При друг такъв случай даже турчина отишъл до паркинга, запалил си камиона и както е под домашен арест си се прибрал в турция. Оня ром, убит от доктора докато обирал дома му, имал над 30 присъди.... Така че не създавай турско-ромско-български привкус на нещата. Всичко зависи само от парите.
21
0
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това ли са на снимката умните и красивите Бьлгари? Аман от умни и красиви шуробаджанащина и пу... им ***...и язьк за момчето.
20
2
 
28
 
! Отговори
привет от Германия преди 5 години
До Анонименпреди 9 минутиСвършили са парите. Няма пари, няма убежище в ЮАР. Май всички са там събрани, но другите оше имат пари...................Има нещо вярно в това което си писал !А Митьо Очите има пари и все още не ви го връщат комшиите въпреки ,че го задържаха ! Пък вие побързахте да върнете на Ердоган всички които той поиска да му върнете , дори не се поинтересувахте дали обвиненията му са основателни и дали имат някаква международна юридическа стойност! Върнахте хората на смърт