Прокуратурата в КФН заради фалита на "Олимпик"

Проверяват дали е спазила задълженията си по надзора
Обновена: 20 авг 2018 11:18 | 20 авг 2018 11:18, Камелия Цветанова
30
Прокуратурата в КФН заради фалита на "Олимпик"
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Главният прокурор Сотир Цацаров разпореди извършването на проверка по повод прекратяването на дейността на клона на "Олимпик" у нас.

Още по темата

Предмет на проверката са начина на осъществяване на държавния застрахователен надзор от страна на Комисията за финансов надзор, на ресорния й заместник-председател, ръководещ управление "Застрахователен надзор" и на това управление, по отношение на конкретния застраховател, съобщиха от държавното обвинение.

Ще бъде проверено спазването на изискванията на закона за започване на дейността на клона на "Олимпик" в България, изпълнението на правомощията от страна на надзорните органи по Кодекса за застраховането и Закона за Комисията за финансов надзор, както и упражняването на текущ надзор, включително след издадената забрана "Олимпик" да сключва нови договори и да удължава срока на досегашните.

Проверката се осъществява от прокурор от Върховната касационна прокуратура и е възложена на Държавна агенция "Национална сигурност".

По данни на КФН действащите полици "Гражданска отговорност" на кипърското дружество в България са 197 551 броя. От 18 август те са прекратени.

Така че клиентите на фалиралата компания по задължителната "Гражданска отговорност" трябва да сключат нови застраховки с други дружества на пазара.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


30
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Да и какво от това най-много онова нещо Агайн да си подаде оставката като не знам защо се счита, че това е достатъчно след което ще и намерят друго синекуро местенце, а такива дал Бог или по-точно дал Бойко.
5
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ох питам се останаха ли още бал ъци в тая клетка държавица да се връзват на Тиквените постановки - а именно Крадецът да вика дръжте крадеца.По същия начин тримата Шишковци фалираха и КТБ
4
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Поредния Тиквен театър.
3
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Прилича много на КТБ- как така службите да не знаят, че тук се прикриват българи- юнаци и, че си е наша родна далавера? За къв са ни тия служби?
2
2
 
11
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
ХАЙДЕ БОЙКО ОСТАВКА ВЪН ОТ ПАРЛАМЕНТА ОСТАВКА ?
1
0
 
19
 
! Отговори
Православен преди 5 години
Същия филм като с КТБ, тея дето откраднаха парите, после се разследват сами, видяхме какъв е резултата с КТБ, тука ще е същия :)