Стамболийски в стрес: А ако беше паднал "Кугър"-ът?

Хората благодарят, че е предотвратена голяма трагедия
22 авг 2018 10:15,
54
Стамболийски в стрес: А ако беше паднал "Кугър"-ът?
Снимка: архив, Булфото

Добре, че пилотите са успели да овладеят "Кугър"-а, иначе щеше да има жертви – както сред пилотите, така и сред населението... коментираха днес жителите на Стамболийски.

Снощи военен хеликоптер от авиобаза "Крумово" закачи далекопровод и част от града остана без ток и вода за 2 часа и половина.

Още по темата

"Разбрах, че до инцидента се е стигнало, след като ято птици излетяло пред машината. За да ги избегнат, пилотите са направили рязка маневра и при нея са скъсали далекопровода. Все пак са успели да го овладеят и по този начин е предотвратена трагедия", каза пред "24 часа" кметът на Стамболийски Георги Мараджиев.

По думите му квартал "Полатово" и други райони на Стамболийски са били без ел. захранване и вода, тъй като заради изключване на тока, е спряла и помпената станция.

В момента "Кугър"-ът е на селскостопанското летище в пловдивското село Цалапица, където е успял да се приземи.

По случая е образувано досъдебно производство, което се наблюдава от Военната прокуратура в Пловдив.

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


54
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
23
8
 
11
 
! Отговори
Иван преди 5 години
Щеше да е жалко за летците, за изключително наглите селяни от това село (познавам много такива) нямаше да е загуба.
22
0
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На въпроса защо летците ни не летят и уменията им са по лоши от тези на тинейджъри, които играят компютърни игри отговарям.Хеликоптерите горят средно по 850л на час.1 час пък летателното време на изтребител ф16 е между 7 000$ - 24 000$ зависи колко е натиснал пилота афтербърнерите. Имайте предвид че ф16 е икономичен и не особено мощен, миг 29 е доста по мощен и неикономичен и гори доста повече.
21
2
 
11
 
! Отговори
до22 преди 5 години
може да е *** но така се промива мозъка на масите. Проблем на това министерство е че конуникацията с населението е на ниво вестник Народна Армия от 80 те. Така и не възприеха американския модел на презентиране на войската, руснаците го възприеха ние още... 80 те
20
0
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Липсата на достатъчно летателни часове на пилотите ни от воената авиация води до подобни инциденти.Защо воените ни пилоти летят опасно малко????- за да не хабят летателния ресурс на двигателите- защото "няма пари" за ремонт и резерни части- защото авиационото гориво е много скъпоПриблизително това са причините и често срещаните оправдания от страна на бг политици, не летци.
19
1
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До до11Честито, току що отговори на *** и захапа въдицата.
18
1
 
4
 
! Отговори
доволен преди 5 години
и коко са се стресирали местните требе ли психолози?
17
6
 
14
 
! Отговори
Любопитен преди 5 години
И защо никъде не се говори за националността на пилотите? Ако бяха българи вероятно щяхме да знаем имената им и вече телевизиите да предават наживо от домовете им.
16
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ПрофесорНе сме видели. То кой го може си го може, вижда се.
15
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли са късмет 4е не са зака4ли кабелите с витлото а с колесника. Господ е бил с тях.
14
8
 
4
 
! Отговори
Циник преди 5 години
СтанишеФ , ПърваноФ , и ЛуканоФ...обсъждат военната помощ за Македония:СтанишеФ - Аз предлагам другари да им дадем 3 танка!Първаноф - А аз предлагам - танковете да са 4!ЛуканоФ - абе, другари...дайте да им дадем всичките 6!Кугъри...Спартани...военната ни мощ расте!:D :D :D
13
22
 
8
 
! Отговори
Професор преди 5 години
До Умен ГущерРадев може да кара само уазка и то по чepeн път.
12
3
 
22
 
! Отговори
до11 преди 5 години
мн си смешен бе пич, хеликоптера е френски какви руснаци бълнуваш кви руски ремонти
11
18
 
11
 
! Отговори
Умен гущер преди 5 години
Абе турете Радев да го кара тоя Кугър, така и така нищо не работи:)
10
14
 
4
 
! Отговори
инженер преди 5 години
и пилотите кат новобранците шофери летели 5-6 часа и веке са асове за сведение на несведущите ся пилот се става срещу ного паре или яки връзки и по никви критерий за опит знания и так далее едно време у селската имаше едни младоци и те така ама за годинка намалея на половината и мако по мако им дойде акъло ама тогай имаше самолети ся само дедовио остана
9
5
 
14
 
! Отговори
:):) преди 5 години
дребните ви душици от това се хранят, злоба и ехидност, ако беше се разбил калпави били, като са предпазили машината и да я приземили живи здрави пак не ви харесва, долно племе е това населяващо земите на юг от Дунав...жалко
8
28
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До г-н Румен Радев, сега кой е виновен??? Хеликоптера, че му е направен некадърен ремонт от Руска компания или май от некадърноста на пилота??? Защо мълчиш????
7
1
 
19
 
! Отговори
Шоп преди 5 години
Вуте: Нане, знаеш ли, че един "Пършинг" струвал 100 милиона долара?Нане: Ех, да ще да падне един у мойо двоооор!
6
6
 
7
 
! Отговори
бългериа фърст преди 5 години
Ние, събирачите на скрап, любезно приветстваме полетите на Кугър-ите над България, защото те, по-скоро рано, отколкото късно, ще попаднат в нашите нежни и грижовни ръце!
5
6
 
13
 
! Отговори
bam преди 5 години
Видях го, когато летеше с голяма скорост и на ниска височина на път за Стамболийски. Летяха опасно още покрай Пловдив... ниско и с висока скорост. Защо???? Да тренират някъде където няма опасност за хората..
4
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
При излитане ли се е случило? Тоя въртихоптел ще да е бил доста нисичко, за да закачи далекопровода. Пак добре, че е минало без сакатлък.