Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!

8 дни ПТП-то на кръгово в Харманли не влезе в МВР сводките
Обновена: 7 сеп 2018 13:36 | 27 авг 2018 07:10,
323
Да видим: Президентският баща – без вина, инвалидът с акт!
Кадър: YouTube

Стефан Маринов Тодоров е жертвата на пътния инцидент в Харманли, предизвикан на 17 август от бащата на президента Румен Радев – Георги.

В събота, от разпространен клип в социалната мрежа, стана ясно, че 81-годишният Георги Радев е предизвикал ПТП, което цели осем дни не влиза в сводките на МВР.

Инцидентът на 17 август е по вина на бащата на президента, който без предимство на пътя удря триколката с инвалида, навлязла в кръговото кръстовище.

Още по темата

Въпреки това, а и в явно нарушение на Закона за пътищата, акт за ПТП-то получава блъснатият мъж, обяви говорителката на главния прокурор Румяна Арнаудова.

От видеото се вижда, че триколката е навлязла в кръговото движение и пред нея има знак, че е на главна улица, а "Мерцедес"-ът на Радев идва от странична улица, на която има знак: "Внимание, излизане на главна улица".

Колата на президентския баща обаче не намалява, продължава напред и директно блъска триколката с мъжа.

Президентският баща  не излиза от колата. На мястото на катастрофата идват полицаи и неидентифицирани двама цивилни мъже. Всички говорят по телефони, без да запишат данни за катастрофата, каквато е обичайната практика на "Пътна полиция".

Идва линейката, слагат на носилка блъснатия мъж и го откарват към най-близката болница.

Георги Радев очевидно е поканен да излезе от колата, след което има кратък разговор между него и полицията. Те по-късно му помагат да си тръгне с колата, причинила катастрофата.

Защо полицаите са решили, че Стефан Тодоров е виновен, тепърва ще изяснява проверка на прокуратурата, която беше поръчана от главния прокурор Сотир Цацаров.

В медиите се заговори, че е оказван натиск от страна на местни партийни кадри, а и от Президентството – случая да бъде потулен.

От "Дондуков" 2 първо отказаха коментар, но впоследствие категорично обявиха, че натиск не е оказван.

За пътния инцидент не е докладвана каквато и да е информация в прокуратурата в Харманли, затова главният прокурор Сотир Цацаров се е самосезирал и е разпоредил на Окръжната прокуратура в Хасково да направи проверка, съобщи Bulgaria ON AIR.

Ще се следят две основни направления – дали е налице престъпление по транспорта и дали служителите на МВР са извършили престъпление по служба.

"Един нелеп инцидент. Те и полицаите казват така. Нелеп инцидент, при който няма убит човек. Не чувствам вина", коментира пред Нова тв Георги Радев.

"Въобще не я видяхме. Триколката просто връхлетя в нас", каза съпругата му.

Пострадалият Стефан Тодоров обяви, че няма претенции към семейство Радеви.

Кой крив, кой прав? Ще научим ли?
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


323
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари