Година след убийството на Алекс: Близките му на протест

Приятели и роднини на момчето искат справедлива присъда
29 авг 2018 17:30, Анисия Иванова
4

Близки и приятели на 18-годишния Алекс от Бяла, който беше убит преди година, излязоха на протест. Те се събраха пред съда в Русе, където днес продължи делото срещу 32-годишния мъж от ромски произход Валентин Маринов. Мъжът е обвинен в умишлено причиняване на смърт по хулигански подбуди, след като е ударил Алекс заради спречкване.

Още по темата

Преди заседанието близки и приятели на Алекс направиха мълчалив протест пред сградата на съда и в коридорите пред съдебната зала. Те искат справедлива присъда за извършителя.

Според разпитаните до момента свидетели до спречкването между Алекс и ромската компания се е стигнало след солидна употреба на алкохол и от двете страни. Фатален се е оказал ударът, при който Алекс е паднал и е получил тежка черепно-мозъчна травма. Очаква се прокуратурата да поиска за обвиняемия най-тежкото наказание – доживотен затвор, но защитата има друга теза.

Обвинението е за умишлено убийство по хулигански подбуди, според адвоката на обвиняемия такова деяние в папката не се открива. Всички доказателства сочат, че има извършено престъпление, което е умишлено нанесена телесна повреда и настъпила смърт по непредпазливост, ъобщава Bulgaria ON AIR.

Делото продължава през октомври с разпит на вещите лица и съдебния лекар. Очаква се тогава обяснения да даде и подсъдимият.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


4
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
2
0
 
22
 
! Отговори
истина е преди 5 години
Шведите са полезни само в тецовете ,за да вдигнат калориите за мегаватите !!
1
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Смърт по непредпазливост? Това означава ли че има предпазлив начин за нанасяне на удар по главата с твърд предмет? Ако имамоля защитата да разясни механизма на нанасяне на такъв удар и нека докаже че обвиняемия е използвал точно този начин. Ненормалници!