"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
108
18
 
14
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
От видеото е очевидно, че триколката се блъска в автомобила, а не автомобила в триколката, и е без предимство защото и двамата участници вече са в кръговото движение. Триколката е в нарушение, правилно е съствен актът. Но и водачът на автомобил е длужен да се съобразява с пешеходци, велосипедисти и подобни дори и да са в нарушение. Ако се установи,че е могъл да спре и да избегне удара и на автомобила трябва да се състави акт. Но триколката се движи с голяма скорост, едва ли е могъл да го види.
107
11
 
17
 
! Отговори
Край преди 5 години
Президента няма никаква възможност да влияе върху МВР органите. И точно обратното те имат интерес да го злепоставят. Та точно това и правят заедно придворните медии на Б Борисов. Жалка пропаганда. РРадев уж злоупотребявал с власт - каквато всъщност няма.
106
8
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Измислен проблем. Безмислено оригиналничене в заглавието.
105
8
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И двамата са виновни. Единия, че не се движи плътно в дясно, а другия, че не го е видял.
104
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Нее кьор фишек,много е важно да се знае дали законът е по различен за някой.Дали след няколко позвънявания незнаино до каде,в очевадна ситуация за всеки които нее с купена книжка се изопачава всичко и се прекрива седмица без да се впише в протоколите и да се предвижи по законовия ред.Много претеснително е като се позамислиш до каде може да са звънили полицаите.Ако тези които се предполага ,че държавата и законността постъпват така,значи всички имаме огромен проблем.
103
1
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
каране с несъобразена скорост?
102
10
 
22
 
! Отговори
лицемерни *** преди 5 години
Поредния кьорфишек на управляващите да забаламосват хората с маловажни проблеми. В случая един човек прави тенекиено ПТП. Колко такива стават всеки ден, а не им се обръща никакво внимание. Управляващите били много отговорни, но да не се търсила отговорност от тях, щото са с партийна книжка :D Същите споменават скандалът Батко-Братко, обаче пропускат да споменат как преди месец дадоха обществена поръчка на фирма на Златев за строителство на тунел, като отстраниха всички други кандидати?!
101
3
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Очевидно мерцедесът не е дал предимство на триколката. Или не го е счел за пътно превизно средство.
100
9
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Въпрос: Ако по кръговото с предимство тича човек(ЧПС) и влезе кола и му отнеме предимството, и човека се удари странично в отнелото му предимство МПС, кое превозно средство е виновно?!?!?? Тази инвалидна количка какво точно превозно средство е?!????
99
5
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
и защо си мислите че всеки който не харесва герб е комунист....стига стез глупости кой не скача е червен...
98
10
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
чудя се на тез гербери, не се ли усещат че опротивяват на обикновените хора, с псевдо загриженист за глупости и безхаберие за важни проблеми...200000 без ГО, Своге пътища...
97
9
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Много усложливо липсват кадри от тоз фюм...хахахаДа не говорим, че водачът на триколката, наричан само за краткост "инвалид" няма право да се движи в лявата лента.Казано по народни, "инвалида" не може да черпи права от противоправното си поведение!!!Ама повечето матрял не мож го разбра тва сложно нящу...
96
10
 
10
 
! Отговори
внимание! преди 5 години
прочетете цитирания протокол на милиционера! Точно така - на милиционера! пак са си същите и са неграмотни! И пак изготват документи с невярно и направо комично съдържание - ТРОТОНЕДКАТА ударила мерджана, макар, ч е е с предимство! това е като вицовете за милиционери, даже е по- силно! Помните ли го о я - тая дупка не е дупка))):
95
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 109Има. И в града в който живея/не в БГ/ има едно такова. Ама това са мноооооооооооого редки изключения. А в твоя случай АПИ няма нищо общо-обърни се към отдел "организация на движението" в съответната община
94
19
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Дайте сега прожекторите! Много мълчи иначе устатият ни президент. Да не си глътна езика?
93
14
 
7
 
! Отговори
не е ОК работата преди 5 години
Сам си извикал линейка човекът. Триколката останала на кръстовището. Ей тези факти хич не са ОК. Ако не беше в състояние да извика линейка? Ако телефонът му се беше счупил при падането примерно? Защо сам е трябвало да си вика линейка??? Защо триколката е останала без надзор, просто на кръстовището? Ами защото човекът е бил в болница. Какво е правил дъртия Радев през това време? Крил се е под полата на бабката си? Защо той не го е откарал до болница и бабето не е наглеждала триколката?
92
1
 
5
 
! Отговори
велоспедист преди 5 години
точно в такава ситуация ме изкараха виновен преди 3 години, триколки , електрически, колела се движели отдясно , не в бързата част от шосето
91
7
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До "Ако е велосипед и той ли трябва да е с контролен номер и технически преглед:))?? Или може да се мачка безнаказано??"Прав си! Виновен е шофьорът на МПС-то.
90
4
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
новина отвличане на вниманието, нищо повече даже нестава и за четене
89
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
абе вие добре ли сте , ловите се като шарани , в Своге 17 души загинаха заради крещящи недомислици на кой ли не. Този МВР министър що не е така настървен да вади горещи кестени от там, а се е хванал с таз кокошкарска история. Размиване на случая Своге...