"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
88
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Bad Company 102Има няколко кръгови в страната при които не е така. Две са в моя град. Като минават хора от други градове става много весело ама АПИ кво да говорим.
87
2
 
8
 
! Отговори
Рее преди 5 години
Количката няма регистрационен номер. Не плаща данък МПС. Няма технически преглед. Автомобилът не спазва пътните знаци.Инвалидът е луд човек да се движи с количка на пътя.Шофьорът на МПС не знае правилата за движение и трябва да му вземат книжката!!!ГРО666ДЖИИ ТРЯБВА ДА БЪДАТ ПРЕМАХНАТИ !
86
5
 
6
 
! Отговори
:):) преди 5 години
това си е инвалидна количка и мястото да мине кръгивото е по пешеходната пътека и тротоара, хайде намерете в ЗДП и ППЗДП къде става дума за учадтник в движението инвалидна количка. Има автомобил, мотоциклет, каруца, колело, трамвай, ремарке, тази триколка не спада към нито едно от изброените.
85
3
 
3
 
! Отговори
нема начин преди 5 години
Как да подаде,като е избран от 2млн и нещо,а цялото герп-от 1 млн.Малцинството ще слуша мнозинството.Мнозинството трябва да е по-строго за далавелрите на малцинството,защото ще го стигне по брой гласове.
84
0
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До RerrАко е велосипед и той ли трябва да е с контролен номер и технически преглед:))?? Или може да се мачка безнаказано??
83
3
 
5
 
! Отговори
До Радев преди 5 години
Хайде подай си оставката като мъж и не се натискан да си президент
82
3
 
2
 
! Отговори
Мицо преди 5 години
Там е работата,че с оставката на нинова нищо не се променя и червената *** остава да замърсява.Последно Сименс се възмутиха и посочиха с пръст герп за корупция от 700млн.Поискаха спиране търга за бдж.
81
4
 
11
 
! Отговори
Bad Company преди 5 години
Всеки шофьор знае, че движещият се вътре в кръговото е с предимство. Ясно и кратко.Не е кой знае какво произшествие и дъртия Радев не трябваше да се крие като мишка-да му напишат акта, да си плати и ....толкова.. А полицая, който е изпълнил политическа поръчка и е писал глупости трябва да бъде уволнен веднага.
80
4
 
12
 
! Отговори
Ицо преди 5 години
Оставка за Нинова и разпускане на червената *** заедно с Радев марионетката да стават и да се махат!
79
5
 
4
 
! Отговори
Rerr преди 5 години
Количката няма регистрационен номер. Не плаща данък МПС. Няма технически преглед. Автомобилът не спазва знаците.Е, пак ли Ви е виновен Путин.
78
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виновен Комунист НЯМА.....
77
2
 
5
 
! Отговори
Абе то е преди 5 години
ясно,че тази триколка няма място на пътното платно и сам си е виновен ,ама пък те и тротоарите са ни едни...то пеша по някога е трудно,че к'во остава с инв. триколка.
76
0
 
2
 
! Отговори
размисли преди 5 години
Аз смятам че хората трябва да уважават институциите и държавните мъже и жени.За да има обикновения човек уважение към тези хора, те първо трябва да уважават себе си. Защото чуството за справедливост живее във всеки от нас. И образования и необразования. Високопоставения и нископоставения.В случая имаме сервилност от страна на полицая. Не зная, но има доста голяма вероятност той да не е знаел кой е шофьора на мерцедеса и да е било повлияно на полицая.
75
11
 
11
 
! Отговори
бай Тъпчо преди 5 години
А бе тия столове на колела що ги пущат да обикалят по улиците бе...тротоари ли няма или колоездачни алеи.Защо ги защитавате само защото са инвалиди-щом са тръгнали да шофират, са като всички други и каквото си надробят, туй ще сърбат, ама защо полицаите не ги спират да им искат книжка за управления, годишен преглед дали има, гражданска дали има, данък дали има...ама те може да не плащат данък от джоба си, но документ трябва да има, то не може ей така да са буташ между шамарите-после друг виновен
74
4
 
10
 
! Отговори
Nike преди 5 години
ГЕРБЕРСКО КАМИКАДЗЕ (този с триколката)
73
5
 
8
 
! Отговори
Мечо преди 5 години
Този е възпитавал сегашния президент! Четиридесет години, ходене в пустинята не стигат, трябва и възпитание в справедливост!
72
7
 
12
 
! Отговори
Парадираме за морал преди 5 години
Видях и чух Георги Радев по телевизията. Още на кръговото е знаел, че е виновен, но в полицията се е съгласил с подлата подмяна на обстоятелствата за ПТП-то от полицайчетата подлизурковци. Този човек е възпитавал настоящият Президент, който парадира за морал ?! Интересно дали колежката от БНТ на секретаря на Президента - Иво Христов, ще включи тази несправедливост в предаването си "Малки истории"....
71
7
 
9
 
! Отговори
Гoшу преди 5 години
До 86ХА-ха-ха, винаги ме е кефило да влизам в тоя сайт :))) Уникална олигофрения се вихри тук из коментарите. Ей го и тоя: за такова леко ПТП иска осъдени министри, забележете, множествено число, че и министър-председателя, демек толкова омразния им Бойко Борисов :)))) За трагедията с рейса най-вероятно другарю, трябва да избесим всички от групата на ГЕРБ по дърветата и да върнем соца, нали? :))) А че дъртия се удари в колата се вижда ясно, освен ако Мерджана не върви настрани :))))))))))
70
7
 
11
 
! Отговори
хх преди 5 години
MВР министърчето да дебне по казуса на МОСКОВСКИ да не се подменят фактите...тука няма какво да ни разтягате локуми...триколката дори не е подал жалба???? какво се превъздигате...то не бяха самоубийства в пловдив,в нови искър,великотърновския бей го застреляха насред софия...как са фактите там ??? мвр пикчърс представя....колкото и да ги разнасяте тея двама пенсионери че са се засекли на пътя колко да отклоните вниманието от безобразията на ГЕРБ-ежедневните гаври с народа...
69
7
 
8
 
! Отговори
Ваня преди 5 години
До Здравейте-85: Но ти не видя ли, че триколката удря отстрани колата ?! А не обратното!