"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
8
4
 
5
 
! Отговори
пишман ще станат преди 5 години
На тоя министър ако началник бе Радев друга песен щеше да пее--това е сигурно , а шофьора на мерцедеса си е виновен при всички случаи.Както БСП така и ГЕРБ благодарят на съдбата за такива случаи имат цели отдели за разтръбяване и раздухване ,тези двамата и всичко около тях до 9-то коляно пишман ще стане...
7
2
 
6
 
! Отговори
втора част преди 5 години
Та въпреки абсолютно забранената маневра на началника ,акта беше за моя приятел с мотив неправилно навлизане в кръстовището--да приятелчето имаше право да се съди с началника... и до ден днешен не знам кой беше шефа ама всички му козируваха.
6
0
 
16
 
! Отговори
първа част преди 5 години
Това е единствения случай в който съм съжалил катаджий ---- сега той ще го отнесе в такива случай с власт имащи или крупни бизнесмени местопроизшествието трябва да се посещава от регионалния началник...тоя полицай е изпаднал в цаитнот ,аз знам какво ще кажете ,ама в такива ситуации няма устав....Навремето един полиц.началник направи абсолютно забранена маневра на кръстовище и един мои колега го удари ,като доидоха катаджиите започнаха да козируват тогава разбрахме ,че работата е дебела--продълж
5
7
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Без да ставам адвокат на който и да е било, но за такова ПТП ми се струва, че нещата се преекспонират. Тоя министър, ако беше при всеки случай толкова стриктен нямаше да се стигне до трагедията в Своге . Подчинените на същия този министър са подавали многократно доклади за пътя убиец къде беше той тогава.
4
11
 
39
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще го дъвчат този безобиден инцидент дълго, с цел отклоняване на вниманието от трагедията в Своге.
3
1
 
33
 
! Отговори
Дам! преди 5 години
Автобус и асфалт размишляват: Ти ли ме хлъзна или аз сам си паднах?
2
17
 
21
 
! Отговори
ХМ! преди 5 години
ТОЛКОВА ПО ТЕЖКИ КАТАСТРОФИ СТАВАТ В ТАЗИ ДЪРЖАВА А МИНИСТЪРА НИКОГА НЕ СЕ Е ИНТЕРЕСУВАЛ А СЕГА Е ТАКА "ЗАГРИЖЕН" ЗА ТАЗИ "КАТАСТРОФА" АКО МОЖЕ ТАКА ДА СЕ НАРЕЧЕ - ТОВА МНОГО МИ ПРИЛИЧА НА ТАКСИТАТА НА КОРНЕЛИЯ НИНОВА КАКВО ЩЕ КАЖЕТЕ????????????? НАЧИН ДА ОЧЕРНЯТ ПРЕЗИДЕНТА ЧРЕЗ БАЩА МУ
1
11
 
22
 
! Отговори
сърп и чук преди 5 години
инвалидът е виновен да му се отнеме правото на инвалидна пенсия и да се прати в трудово възпитателен лагер в Сибир и да заплати щетите по фашисткият автомобил Мерседес на дъртия комунист Радев