"Мерцедес" и триколка размишляват: Ти ли ме бутна, или аз сам?

Още се проверява кой кого е ударил на харманлийското кръстовище
29 авг 2018 07:00,
202

Вътрешният министър Валентин Радев обяви своята убеденост, че фактите по случая с ПТП-то, в което участва бащата на президента Румен Радев - Георги, са подменени.

"Видях се с началниците и с директора на областната дирекция на МВР в Хасково, разпитвах ги защо не е стигнало до нас. Не искам да ги оповестявам преди края на проверката, но убеждението ми е, че са подменени", заяви той, цитиран от "Сега".

Вътрешният министър обяви, че в случая "или е повлияно, или от незнание, или кой знае какво, но фактите не са такива", както и че "този, който е констатирал автопроизшествието, е направил така, че ситуацията е една, а той я е описал по друг начин".

Още по темата

Радев съобщи, че Инспекторатът на МВР и Националната полиция проверяват пътния инцидент в Харманли, за който се разбра едва седмица по-късно. Прокуратурата също нищи ПТП-то.

Dnes.bg ви припомня, че при произшествието автомобилът на Георги Радев и акумулаторна триколка се сблъскаха на кръгово кръстовище.

Огледът на място продължава близо час и завършва с акт за шофьора на триколката. В констативния протокол, изготвен от младши автоконтрольор, е описано, че причина е "внезапна промяна на движението от водача на ППС акумулаторна тротонедка" (според оригиналния правопис на полицая – бел.ред).

Според униформения триколката ударила странично "Мерцедес"-а на бащата на президента.

Както става ясно от самия протокол на автоконтрольора, той признава, че триколката е ППС и че и за него, и за Георги Радев са важали еднакви правила за движение.

Само преди два дни пострадалият Стефчо Тодоров обяви, че полицията се е престарала в конкретния случай.

"Не знаех кой е в колата. Попитах шофьора защо не е спазил пътния знак, а той ми отовори, че просто не ме е видял", разказа инвалидът. Допълни, че не се е движил бързо с електрическата триколка.

"Когато минавам по кръговото, съм много внимателен. Пътят там е под наклон и заради инерцията количката винаги засилва, затова винаги ползвам спирачката", обясни той.

Минути след инцидента той се обадил на тел. 112, поискал да изпратят линейка, защото не можел да прецени какво е състоянието му след удара. Пристигнали полицаи и медицински екип.

Стефчо бил отведен с линейка в болницата, където му направили рентгенова снимка на ударената ръка. Станало ясно, че тя не е счупена. След прегледа се прибрал у дома. Тогава получил телефонно обаждане от съпругата на Георги Радев. Тя го разпитала как е и има ли счупвания.

"Казах ѝ да е спокойна, че се чувствам добре. После ме извикаха в полицията. Седяхме с Георги Радев един до друг", разказа мъжът.

В полицията му бил връчен акт, а той поискал да му го прочетат, защото бил написан нечетливо.

"Казах, че в акта не е написана истината. Възразих по всички точки и тогава се подписах. Дори в началото не исках да го правя, но ми казаха, че трябва да го подпиша", обясни той. Тодоров не е обжалвал акта.

Категоричен е, че не желае да се занимава със съдилища.

"Дори и да го осъдя, какво ще спечеля? Ще взема 1000 или 2000 лв. Как ще ги харча? И да ми ги сложат тука, няма да ги погледна. Не съм богат, но такива пари не искам", отсича мъжът.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


202
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
168
0
 
2
 
! Отговори
До 176 преди 5 години
Не си прав аз живея в САЩ и ходя до германия както тук и там тротоара е снабден с рампи за инвалиди но в бг тротоара не става и за ходене плочките са се озъбили а и там паркират колите не давай умни коментари без да си помослил първо
167
2
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В Германия подобни триколки нямат място на пътното платно. Това са помощни средства за хора в напреднала възраст ако придвижването им е затруднено от артрит. В България ако може ще плъзнат и по автомагистралите.
166
0
 
2
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
Официалният бюлетин се публикува ежедневно на сайта на МВР (https://mvr.bg/press/...), за да не се прикриват събития (Явно и от класифицирана информация не разбирате). Но дискусията ми бе полезна - Видя ли инвалидни колички на пътното платно ще ги целя, защото съм Европеец.
165
4
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз не харесвам Президента Радев, но туй няма нищо общо с настоящата ситуация.Ако "акумолаторната тротонедка" има регистрационен номер, туй значи, че МВР я е признало за участник в движението и следва Георги Радев да получи акт за отнемане на предимство.Ако обаче няма регистрационен номер, трябва да бъде санкциониран "инвалида", който се движи по републиканската пътна мрежа, с нещо, което не е превозно средство.
164
2
 
0
 
! Отговори
Селски хроники преди 5 години
Дъртия Радев е видял комичната тротонедка и решил да изгъзарее с мерджана. Оня пък се заинатил и нарочно се блъснал в него. Ченгето дошло и се държало селски.
163
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Двоен стандат
162
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Do 93 Take e, vsichki sa ludi
161
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Dnes vidyah motor na trotoar. Nyama da pitam kakvo pravi trikolka na shose
160
3
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Човека е по-важен от някакви си камери.В държава ни търсенето на истината е занимание за ***,защото истината е в парите.
159
8
 
4
 
! Отговори
ШибиРиби преди 5 години
Ех бай Георги бай Георги мишок си ти също като сина ти а се правите на лъвове. Признай си че си зяпал в на бе си балдърите докато си карал в кръговото не го увъртай. Най много да ти вземат книжката. Сега и сонати ще бере срам барабар с теб
158
3
 
7
 
! Отговори
До Социолог преди 5 години
абе пич, що не си така активен там в статиите за трагедията в Своге , ами се пънеш тук и ми се правиш на буден гражданин.
157
2
 
5
 
! Отговори
до социолога преди 5 години
официалния бюлетин е за такива философи като теб изготвен от пиарите на МВР. В ежедневния доклад на Оперативен дежурен в МВР Хасково го има но няма да ти го покажат защото е класифициран документ.
156
3
 
13
 
! Отговори
Инвалидности преди 5 години
Има снимки в нета и на "инвалида" и на "инвалидната количка" и кадри от двете камери. От тях става ясно, че "инвалидната количка" не е такава а е "акумулаторна тротонедка", както добросъвестно е написал катаджията. От външния вид човека по нищо не може да се познае, че той е инвалид. Има ли той някакъв такъв документ за инвалидност и въобще на какво основание този човек продължва да бъде наричан "инвалид", а тротонедката- инвалидна количка, а от двете камери става съвсем ясно кой кого е ударил
155
11
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
по логиката на защитниците на Радев, той даже е трябвало да даде *** газ да кривне малко, и даже да мине 2 пъти върху човечеца, просто защото той не е бил там.Въпроса е защо МВР крие инцидента, и правото не важи за всички.
154
6
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Партията защитава Георги Радев с благодарност за услугите на президента
153
0
 
4
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
До до социолога -Доста точно. става дума за "бакалска" отчетност.А защо прокуратурата проверява липсата на инцидента в официалния бюлетин, при наличието на което трудно ще промениш лисчето?
152
3
 
2
 
! Отговори
до социолога преди 5 години
ааа сега Германия не ти изнася, относно морала, Бя е правова а не морална държава. Морала за теб е едно за мен друго но правото е единно....
151
4
 
5
 
! Отговори
Анализатор преди 5 години
До Анонимен (146)Вероятно не малка част от "защитниците" на Георги Радев са шофьори и паркират автомобилите си върху тротоари и тревни площи.Не знам какво гласи закона в Германия по тези въпроси.
150
3
 
11
 
! Отговори
до социолога преди 5 години
как да не е регистрирано, щом на място е съставен акт, този акт е документ със строга отчетност с персонален номер. Това да не бакалски тефтер листчета....
149
6
 
6
 
! Отговори
Социолог преди 5 години
до атакуващите 152 -Защо не вземате отношение, че МВР една седмица не е регистрирало инцидента?