Адвокатът на обвинения шофьор: Явно някой трябва да е виновен!

Григор Григоров бил сринат, но не правил опит за самоубийство
30 авг 2018 11:37,
47

Съдът остави "под домашен арест" шофьора на катастрофиралия край Своге автобус - Григор Григоров. Основният мотив на магистратите беше здравословното му състояние. Той е единственият обвинен за трагедията, за момента.

Адвокат Христо Ботев, защитник на Григор Григоров, каза пред Bulgaria ON AIR, че прокуратурата трябва да "изрови" случая до дъно, за да стане ясно дали само грешка на водача е причината за инцидента.

Още по темата

"Вече ще може да се каже дали в този пътен участък това щеше да се случи и без да има грешка или щеше да се случи единствено и само заради грешката, или има комбинация от фактори", коментира защитникът.

Адвокат Ботев обаче не вярва това да се случи и каза, че трябва целият случай да се води в едно дело, защото иначе отговорността ще се размие.

Той разказа, че Григор Григоров е в тежко психическо състояние, но опроверга да е правил опит за самоубийство. Адвокатът беше категоричен, че на водачът е повдигнато обвинение не по правилен начин.

"В неделя вечерта са нахлули в ИСУЛ разследващи със служебен защитник и така му е повдигнато обвинение. По принцип е съвсем друга практиката, но явно трябва някой да е виновен, поне за начало", обясни Христо Ботев.

Адвокатът добави също, че се е изненадал дори, че прокуратурата е поискала само домашен арест, а не се е "изсилила" да иска постоянно задържане.

Христо Ботев обаче беше категоричен, че ще обжалват това решение.


 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


47
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
43
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не може да строиш пътища, гладки като огледало, с наклон към пропастта-Т***п ли си или да?На този завой наклонът НЕ Е към пропастта.
42
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Той завоя се е опитал да го вземе даже не с 53, а с повече от 60.
41
0
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до никиНе гледахте ли експеримента с автобуса, няма как този завой да се вземе с 53км/ч, всички пътници биха изхвърчали от седалките.Ами то май точно това е станало?Или викаш, взел е завоя успешно?
40
0
 
0
 
! Отговори
J преди 5 години
Адвокат Христо Ботев?
39
0
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в случая виновният си е неговият подопечен. Ако не изцяло, то поне на 85% Не знам какво иска да каже с това изказване, още повече че човекът сам изпитва вина и знае , че носи такава. Някой прекалено много се фъчка да доказва нещо друго. За какво ли? Изглежда така се печели клиентела и популярност. Не се фъчкай, драги. след време сигурно ще защитаваш отявлени престъпници и сигурно и тях ще обявиш за невинни. Просто си върши работата, без излишни изцепки.
38
4
 
0
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ми то затова ограничението е 40.
37
0
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Явно безхаберие за пореден път. Опасно място с 10 катастрофи с един загинал в период от една година не е ли достатъчно да се вземат адекватни мерки, които да бяха предотвратили инцидента с автобуса? Много хора за този път са пресирани да мълчат и да си затварят очите. От обществената поръчка да трагедията. Как един служител от която и да е структура може да тръгне против прекият си ръководител и срещу милионите левове за крадене? Как?
36
0
 
11
 
! Отговори
ники преди 5 години
И кой е виновен според закона за движение по пътищата? Не гледахте ли експеримента с автобуса, няма как този завой да се вземе с 53км/ч, всички пътници биха изхвърчали от седалките.Тахометърът не е толкова прецизен инструмен, а в завои хептен не може да му се вярва?!
35
6
 
2
 
! Отговори
Го4о преди 5 години
В закона за движение на МПС ясно пише кой е виновен в случая!
34
7
 
6
 
! Отговори
www преди 5 години
кой да е виновен, като този карал, не гледал и изтрепа 17 човека и още толкова осакати за цял живот. Верно, не е нарочно, но като стане човек над 60 години и рефлексите са други, а и от бабите в рейса е било шум и тупурдия. Абе, отиде сиживота на хората, в т.ч. и на шофьора, всеки ще си носи кръста и това е.
33
0
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще стане същото като с машинистите от Хитрино
32
6
 
3
 
! Отговори
до 32 преди 5 години
Преди седмица в бургаско по натоварен път в населено място,на завой, с превишена скорост, при изпреварване се размазаха на място 3 човека. Челно в камион. По твоята логика е виновен проектанта, който е проектирал пътя така, че да няма видимост.
31
3
 
4
 
! Отговори
До 31 преди 5 години
Прекият виновник явно е фирмата направила ремонта на пътя. Кой още е виновен?
30
0
 
7
 
! Отговори
до 30 преди 5 години
Никого не защитавам. Искам истината. Ако има други хора, освен прекия виновник, съпричастни към тази трагедия да си понесат заслуженото. По новините и коментарите виждам, че има акция по прехвърлянето на вината на шофьора на други лица и институции. Докато се правят такива акции , инспирирани за политическа употреба, справедливост в България няма да има.
29
2
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 23Точно съселяните защитиха шофьора! Всички са знаели за крадливо направения път (лош проект, скапани материали, смешна мантинела)! Защо защитавате комисията "приела без забележки" скапания път?
28
1
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Сигурен съм, че споменатите 53 км/ч. на автобуса са чиста спекула. Няма тахограф който да е в състояние да определи каква е скоростта на превозното средство в момента на загубата на контрол. Ако рейса е карал с точно 40 км/ч, поднася в рамките на секунда и тръгва по слона, какво ще запише тахографа? Всичко като време от поднасянето до падането в дерето е не повече от 3 секунди.
27
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не се съмнявам, че разследването ще се размие и цялата вина ще бъде хвърлена срещу шофьора!
26
1
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Само на Своге ли е тясно? Дайте го този професионалист да пробва при нас.
25
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На това място са станали много инциденти. КАТ е подавал сигнали но никои не е обърнал внимание. Всеки сее по4есвал там където не го сърби и е броил милионите па4ки. При направеният експеримент от професионален вода4 по една ТВ се видя 4е за да вземе завоя вода4а трябваше да изнесе автобуса в насрещното което обяснява пометените автомобили и ска4ането в коритото на реката. При4ината за умрелите хора е некадърният ремонт извършен от аматиори. Но пък милионите които са прибарали са истински/
24
9
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Направете и златен път, шофьорите все същите остават. Това ще се повтаря отново и отново. Не сме хора вече. Преди имаше съзнание, а сега всички сме персонажи от филмите: бързи и яростни, нахакани с огромно самочувствие или пък не ни пука и не си даваме много зор. Ама времената са такива, че трябва да си нащрек постоянно. Защото срещу теб може някой да идва в насрещното, а може и ти да си в насрещното. А при допир с друга кола кой може да каже как ще реагира и какво ще се случи.