Окончателно: Пускат Евстатиев, насилил 16-годишна

Бил примерен зад решетките, работил като огняр
Обновена: 30 авг 2018 18:11 | 30 авг 2018 17:15, Камелия Цветанова
91
Окончателно: Пускат Евстатиев, насилил 16-годишна
Снимка: Dnes.bg, архив

Пловдивският апелативен съд потвърди решението на Пазарджишкия окръжен съд, с което е постановено предсрочно условно освобождаване за бившия кмет на Пазарджик и Стрелча Иван Евстатиев, съобщиха от Съдебната палата.

Още по темата

Той е осъден на 4 години лишаване от свобода за изнасилване на 16-годишно момиче, което е привел в безпомощно състояние чрез опиване с алкохол.

Магистратите приемат, че подсъдимият отговаря на изискванията за предсрочно освобождаване, тъй като е изтърпял повече от половината от присъдата, като му остават още 1 година и 2 месеца.

След влизане в сила на наказанието му той е бил на работа като огняр, а според началника на затвора и пробационния служител с поведението си Евстатиев е дал доказателства за своето поправяне.

Решението на Пловдивския апелативен съд е окончателно и не подлежи на протест и обжалване.

Иван Евстатиев беше осъден от Районен съд - Пловдив първоначално на 6 години затвор, но после присъдата му бе намалена от Окръжен съд - Пловдив на 4 години затвор.

И на двете съдебни инстанции той твърдеше, че половият акт с непълнолетната бил доброволен от нейна страна.

Според прокуратурата той я е поканил в хотелската си стая в Стрелча. Предлогът бил да поговорят за бъдещото й кандидатстване в Юридическия факултет.

Ученичката не се усъмнила в намеренията му, тъй като познавала добре Евстатиев - помагала му в предизборната кампания.

Бившият кмет напил гостенката си с 200 г водка, след което я е насилил. Поръчал й да не казва нищо на родителите си и я оставил пред дома й.

След случилото се тийнейджърката е посещавала в продължение на месеци психолог, за да се съвземе от тежката травма.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


91
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
53
2
 
3
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
CLEN NA BSP.SADAT E CERVEN,SADAT E CERVEN NEMA MIR I SPOKOISTVIE V BALGARIA.DA LEGISH DVE GODINI ZA IZNASILVANE NA MALOLETNA,TOVA GO MOGE I GO POLUCAVA CLEN NA CERVENATA CUMA -BSP
52
1
 
7
 
! Отговори
ПЕНКО преди 5 години
РАЗБИРА СЕ ,ЧЕ ТРЯБВА ДА ГО ПУСНАТ , ЗА ДА МУ ПОТРОШИ КОКАЛИТЕ ,КОЙТО ТРЯБВА ... ИНАЧЕ САМО ГО ПАЗАТ С ПАРИ НА НАРОДА !!! БЪЛГАРИ НАУЧЕТЕ СЕ ... ДОКАТО ПРАВОСЪДИЕТО Е ПОДИГРАВКА !!!
51
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А какво правим с тъмните от махалите, където деца раждат деца?????????????? Осъдени има ли??????????????????
50
2
 
5
 
! Отговори
Тролове??? преди 5 години
Не вярвах ама наистина имало ***.Дано поне са платени, че иначе... много *** брей...За тях и секса вече е русофилски или русофобски, комунистически или демократичен...О, свещена простота!!!Или безпросветна???
49
10
 
6
 
! Отговори
bibbo преди 5 години
До АнонименАко имаше истинско правосъдие ,,изнасилената" ,,девойка" щеше да бъде осъдена за съблазняване на улегнал ,зрял и успял в живота мъж.Ясно е ,че е изпълнявала добре платена поръчка на политически и икономически врагове на кмета!Всичко друго е подла лъжа!Прочети още на: https://dnes.bg/temida/2018/08/30/okonchatelno-puskat-evstatiev-nasilil-16-godishna.386523Лъскъш ли на Ленин?
48
3
 
25
 
! Отговори
Българин! преди 5 години
Значи в България за изнасилване на непълнолетна ПОЛУЧАВАШ 4 ГОДИНИ, А ЛЕЖИШ 2! За убийство на дете на пешеходна пътека ПОЛУЧАВАШ УСЛОВНА ПРИСЪДА! И после, ама те ЕС и САЩ СА НИ ВИНОВНИ! Айде някой от отворковците, дето постоянно го повтарят това нещо да вземе да провери КОЛКО ТОЧНО СЕ ЛЕЖИ ЗА ВЪПРОСНИТЕ ПРЕСТЪПЛЕНИЯ В ГЕРМАНИЯ ИЛИ САЩ И АКО МУ СТИСКА ПОСЛЕ ДА ИДЕ В СЪОТВЕТНАТА ДЪРЖАВА И ДА ГО ИЗВЪРШИ!
47
17
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червения пед.офил го наградиха. Сигурно защото е русофил. Много мотивиращо за другите червени пед.офили.
46
11
 
15
 
! Отговори
Сата НАТО преди 5 години
Жалко, още мърда отпадъка русо филски...
45
5
 
23
 
! Отговори
Ахил преди 5 години
Девойката е трябвало да посещава психолог преди да се стигне до срещата и с чичкото.
44
7
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
комунист да си, дори когато е съгрешил е невинен! Ей затова въртоглавите не бива и не трябва да идват на власт!
43
10
 
16
 
! Отговори
Край преди 5 години
Вижте Сузанита и на Анелия щерката сви чекнета са по на 14г. и пускайте човека.
42
5
 
27
 
! Отговори
баси преди 5 години
До аз-ътТоя бачкал огняр!?През юли и август!?Егати ***,направо са го потрошили от работа!!!
41
23
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ако имаше истинско правосъдие ,,изнасилената" ,,девойка" щеше да бъде осъдена за съблазняване на улегнал ,зрял и успял в живота мъж.Ясно е ,че е изпълнявала добре платена поръчка на политически и икономически врагове на кмета!Всичко друго е подла лъжа!
40
13
 
30
 
! Отговори
за него ясно, преди 5 години
Съсипаха го. Друго ми е интересно - малката кибрито...трошачка успя ли да изкара някой лев от постановката?
39
10
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
лелее ама как пък повярвяхме на таз убавица че са я праснали насила. Той мераклията е наивник да го съжалиш завалията, решил младо да пробва ама младото хитро. Знам че звучи грозно но това е реалността, бсламурни.ци е имало и ще има...и не ми трийте поста нищо не съм написал което да се цензурира.
38
13
 
40
 
! Отговори
Дидо преди 5 години
"Изнасилената"е потрошила доста чепове вече,но другите няма да ги съдят.Тринадесет годишни се перфорират спокойно и водят редовен полов живот.Много от тях абортират,но майките ги прикриват,защото и те са преживели това неудоволствие.
37
5
 
27
 
! Отговори
аз-ът преди 5 години
баси либерастията в БГ1. Не се акумулират наказанията както в САЩ, а се изтърпява най тежкото. Т.е. може да нправиш 10 престъпление, ама ще лежиш 1. 2. В 90% от случаите минат ли 50% от месеците - опа предсрочно навън3. Ако работиш вътре, а знаем как работят , всеки 2 дни се броят за 3 и опа - предсрочка. 4. домашния арест намалява затвора, брои се за излежано...подобие на държава....
36
5
 
27
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Небесният съдник да го отсъди. Или бащата на момичето. Престъпниците в тоги в България работят за колегите си от контингента. Не за жертвите и гражданите. Най-калното племе са съдиите. Плачат за наказетелна рота и голям стадион с публика.
35
14
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До НаблюдателЧе цял живот ли да го държат в панделата, щото момата кацнала на "дедоивановия"? Знаеш ли колко пъти го е правила през "кандидатстудентската си кампания"!?
34
2
 
36
 
! Отговори
Наблюдател преди 5 години
България НЕ Е правова държава , НЕ Е била и НЯМА и да бъде !