Резултатът от акция "Маринела" и Марица": 10 задържани!

Кой е виновен и каква мярка ще му наложат – довечера
Обновена: 31 авг 2018 16:51 | 31 авг 2018 16:15,
36

Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Зам.-главният прокурор Иван Гешев оповести, че 10 са задържаните, след акцията, която се проведе в столичния хотел "Маринела" и пловдивския - "Марица". Мярката на лицата, "прибрани" за укриване на данъци, е 24 часа.

Разследва се престъпна група, действала от началото на тази година. От рано тази сутрин разследващи от спецпрокуратурата претърсват двата хотела, изземват се документи.

Още по темата

"Има доказателства, че вероятно лицето, собственик на хотел "Маринела", заедно с други хора, са извършвали данъчни престъпления и пране на пари", посичи Гешев, цитиран от "Фокус".

"Няма такива данни - заяви Гешев по повод съмнения, че е точено ДДС от пари, давани за Европредседателството. - Няма кой да точи пари за Европредседателството. За да спечелиш определени обществени поръчки, трябва да отговаряш на определени законови условия. Това няма общо с предмета на разследването, което ви описвам", отсече той.

Зам.-главният прокурор уточни, че се извършват претърсвания на помещения в хотел "Маринела", ползвани от лица, които са обект на разследване, но това не означава, че по някакъв начин целият хотел е организирана престъпна група.

"Това кой е собственик на този хотел към момента не е предмет на разследване, заяви той. - Предмет на разследване е, че това лице, с определен кръг хора вероятно, към този момент има доказателства, са извършвали данъчни престъпления, пране на пари, участие в организирана престъпна група с други фирми.

Част от разследването е в посока фирми, извършващи туристическа дейност, но не и дейността на този хотел, заяви той.

Може би към края на деня ще е ясно колко души са привлечени към наказателна отговорност и за какви престъпления, какви мерки за отклонение ще се вземат спрямо тях.

По думите на Гешев към този момент има данни за 3 лица от семейството на собственика на хотел "Маринела", които са извършили престъпления.

"Предстои изземване на определени МПС-та като веществено доказателство. Намерени са дребни суми от рода на 150 000 лева, като очакваме доста по-големи суми до края на деня. Част от тях са намерени в кутия за обувки, а не в помещение, ползвано от това семейство, което посочихте", заяви той.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
0
 
17
 
! Отговори
V преди 5 години
Ветко и Маринелка са на гурбет. Синчето? Преателчета на синчето? Малката перука? От там ГолЕмата Перука? М?
6
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Маринелка сега пак да влезе на кон в лобито на хотеела, както нарави на отриването му
5
2
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бай ти Ветко е комунист,а *** много врякаха покрай Своге и сега малко ще им свият сърмите.Няма как,всичко е политика
4
0
 
12
 
! Отговори
Вълчо преди 5 години
Семейството Арабаджиеви ли са, един приятел пита...
3
0
 
9
 
! Отговори
Кво? преди 5 години
Не е той, ама е той..Вероятно...Дребната сума не била там, била в кутия...Некво семейство се появява в края
2
0
 
15
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Има доказателства, че вероятно лицето, собственик на хотел "Маринела"Този не се ли казва Ветко?
1
0
 
24
 
! Отговори
van zant преди 5 години
Намерени са дребни суми от рода на 150 000 лева, като очакваме доста по-големи суми до края на деня.Наистина са дребни суми ....но за кого....