5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев

Прокуратурата внесе 20 тома доказателства в съда
Обновена: 3 сеп 2018 06:52 | 2 сеп 2018 22:35,
141
5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След продължило пет часа секретно съдебно заседание съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция, съобщи БТА.

Заседанието започна в 17 часа днес, макар прокуратурата да обяви, че то ще е утре. Без обосновка и без мотиви, съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане засекретено. Искането било по искане на защитата на Арабаджиев.

Така не станаха ясни мотивите на прокуратурата да поиска постоянно задържане на младежа, както и на Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Двете бяха задържани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу 20 000 лева.

Още по темата

Изненада за защитата се оказаха 20 тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че при акцията са задържани 10 човека за укриване на данъци.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно.

Припомняме, че вчера oколо 10 лица бяха задържани след акция на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел "Маринела“ в София и хотел "Марица“ в Пловдив.

Акцията на Специализираната прокуратура продължи няколко часа, като процесуално-следствените действия са се провели и по други адреси.

Протекли са множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в и София, и в Пловдив. Част от задържаните са поставени лица на различни фирми, които не би следвало да имат нещо общо с лицето собственик на хотела и официалните негови фирми.

Предмет на разследване е и това, че собственикът на хотел "Маринела“ с определен кръг хора вероятно са извършвали данъчни престъпления, пране на пари и участие в организирана престъпна група с други фирми.

Има данни за 3 лица от семейството на собственика на хотел "Маринела“, които са извършили престъпления. По време на процесуално-следствените действия до момента е намерена и иззета сумата от 150 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
126
0
 
4
 
! Отговори
мдаа преди 5 години
Този Ветко е направил милионите си с упорит труд и висока квалификация. Демокрацията го заварва на длъжността "обезкостител" в месокомбинат Родопа. Обикновено на такива длъжности работят нашите *** съграждани и това е върха на кариерата им.
125
0
 
10
 
! Отговори
Бож. преди 5 години
Вие шегувате ли се- на червения милионер тези 20 000 лева са му джобните стотинки! Неговата гаранция трябва да бъде от порядъка на 40-50 милиона,с тия смешни 20 хиляди още утре ще духне към Сърбия-Русия и ще гоните Михаля!
124
5
 
8
 
! Отговори
П.Петров преди 5 години
Нямам никакво съмнение, че като се "отчетат" на Борисов и ГЕРБ, ще излязат невинни и чисти като детска сълза. Ако е нужно ще променят и закона със задна дата като с Домусчиев.
123
0
 
10
 
! Отговори
цуфенхаузен преди 5 години
Ули Хьонес в Германия така лежа няколко години в затвора за укриване на данъци, а той е доста богат. Сега разбирате ли защо хората емигрират в Германия и не искат да стоят в България
122
1
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пфф... че някой очаквал ли е друго? :) България е бананова република и никой не трябва да си прави илюзии, че не сме.
121
0
 
9
 
! Отговори
Мутрогенератор преди 5 години
И ко излези , че като имаш пари и в съда минаваш за невинен .Пък тея томове с обвинения може да ги публикувате като романи за организиранатапрестъпност свързана с властта .Тези хотели имат ли *** за прокуратурата и полицията ...
120
2
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Питам10 милиона за теб нищо пари ли са?
119
6
 
6
 
! Отговори
Питам преди 5 години
До ВЪПРОС 120 Че аз не виждам за какво да бъдат съдени.Някакви 150 000 лева.Все пак имат два хотела.А милионите на велможите на БСП от къде имат милиони , без да имат някакъв бизнес. Там трябва да се бръкне.
118
0
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това майна си беше евахти и Арабаджийската долнопробната реклама майна. Къде живее оназ кифла съдийката, да и отпоря 20 000 камъка в главата, докато не стане на кайма..
117
0
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
За оная др*сла, която потроши 10 коли искахте 50 хиляди. Други две пък ги изкарахте най-големите престъпнички в държавата, че даже им отказахте гаранция. А тоя с престъпната група и милионите скрити данъци го пуснахте за 1 ден срещу само 20 бона. Браво, браво. И със всичката си наглост искате в Шенген?
116
0
 
25
 
! Отговори
за Витков преди 5 години
Иванчева до ден днешен лежи в предварителния арест ,без обвинение ,този на 2=рия ден ще си спи у дома ! Ба.....ти фалша! Не просто мафията си има държава, това е гавра и геноцид.
115
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Странно! Едни жени ги държаха неизвестно колко време в ареста и пранги им слагаха, още са там, други по бързата процедура ги пуснаха срещу парична гаранция. Пък един друг уж го задържаха в Тр и повече ни се чу, ни се видя.
114
1
 
23
 
! Отговори
hehe преди 5 години
А ако знаете Арабаджата колко е противна...
113
1
 
62
 
! Отговори
ВЪПРОС преди 5 години
Има ли някой в България, който да ВЯРВА, че сем. Арабаджиеви ще бъде ОСЪДЕНО и ще понесе отговорността за злоупотребите и закононарушенията???ЛИЧНО АЗ НЕ ВЯРВАМ! ВСИЧКО Е ПРАХ В ОЧИТЕ НА СЛЕПИТЕ!
112
1
 
53
 
! Отговори
Дребна риба - цаца преди 5 години
За тези дето още не са разбрали: в хотела са намерили 10 милиона, но след цяла нощ претърсване и изземване на доказателства на сутринта са останали половината. При пренасянето до София по пътя са изпаднали едни кутии и в София са пристигнали 2 милиона. От тях 2/3 са преведени "където трябва" и в крайна сметка официално са намерени 150 000 лева (не долари или евра). Сега следват три години разследване, дела и накрая всички ще са невинни поради липса на доказателства. Сякаш това не сме го играли
111
1
 
31
 
! Отговори
КОКОШКА И МИЛИОНЕРИ преди 5 години
ЗА КОКОШКА НЯМА ПРОШКА ЗА МИЛИОНЕРИЕ НЯМА ЗАКОНИ .... НЕЩО ТАКОВА Е ЛАФА
110
2
 
37
 
! Отговори
20 000 ЛВ преди 5 години
20 000ЛВ от 10 000 000 е 0,05% смеххххх
109
1
 
70
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Намерили са 10 мил. в брой....и гаранция 20хил....Все едно мен да ме пуснат под гаранция от 5лв. Ясно беше че ще е така...Съд за съдията...но американски съд...
108
0
 
47
 
! Отговори
Yan преди 5 години
Първо ги хващатеееее, после ги задържатееее, след това ги изчистватеее и накрая ги пущатеееее! Браво! И така, до края на света!
107
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Журналист написал 150хил. Официално прокурор обяви 10 мил.Кой говори истината?Въпроса е риторичен.