5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев

Прокуратурата внесе 20 тома доказателства в съда
Обновена: 3 сеп 2018 06:52 | 2 сеп 2018 22:35,
141
5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След продължило пет часа секретно съдебно заседание съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция, съобщи БТА.

Заседанието започна в 17 часа днес, макар прокуратурата да обяви, че то ще е утре. Без обосновка и без мотиви, съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане засекретено. Искането било по искане на защитата на Арабаджиев.

Така не станаха ясни мотивите на прокуратурата да поиска постоянно задържане на младежа, както и на Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Двете бяха задържани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу 20 000 лева.

Още по темата

Изненада за защитата се оказаха 20 тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че при акцията са задържани 10 човека за укриване на данъци.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно.

Припомняме, че вчера oколо 10 лица бяха задържани след акция на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел "Маринела“ в София и хотел "Марица“ в Пловдив.

Акцията на Специализираната прокуратура продължи няколко часа, като процесуално-следствените действия са се провели и по други адреси.

Протекли са множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в и София, и в Пловдив. Част от задържаните са поставени лица на различни фирми, които не би следвало да имат нещо общо с лицето собственик на хотела и официалните негови фирми.

Предмет на разследване е и това, че собственикът на хотел "Маринела“ с определен кръг хора вероятно са извършвали данъчни престъпления, пране на пари и участие в организирана престъпна група с други фирми.

Има данни за 3 лица от семейството на собственика на хотел "Маринела“, които са извършили престъпления. По време на процесуално-следствените действия до момента е намерена и иззета сумата от 150 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
66
0
 
1
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 30Жена ти си вътре с двата крака. Докога ще заплашваш и кой? Не ти ли омръзнаха мизериите и изпражненията, които вършиш?
65
0
 
22
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Галеви прибраха ли се от гурбет?
64
2
 
23
 
! Отговори
Българче преди 5 години
Само на Бойко съдът действа така,при Баце нема осъдени вече три мандата,само некви невинни хорица вкарват в затвора !Шофери на рейсове например!!!
63
10
 
2
 
! Отговори
Ама защо преди 5 години
Какво мрънкате от родната съдебна власт.Вие сте мръсни костовисти дето още ограбвате богата България.Той Костов създаде Вълчо и хотели му подари.Вчера даже с един Камаз до горе пълен с евро и рубли към Турция подкара , че Ердоган ще спасява.Добре , че Доган е във власта и спира Костов да ни ограби както през 1996г.Но дори сокола не успя КТБ да спаси от Костов олигарха.
62
5
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ДО 37Не знаех, че в България всеки работник плаща 52,5% от заплатата данък и с тези данъци се плащат пенсиите. Благодаря за ограмотяването! Разполагаш ли случайно и с други такива ценни знания с които да ни ограмотиш, много ще ти бъдем благодарни! Предварително благодаря.
61
2
 
15
 
! Отговори
Пазвантина преди 5 години
Браво на премиера Бойко Как ги хваща,Ама как ги пуща !Евала Бойко
60
1
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Та само да питам - 70 000 ги броиха 4 часа у центъра.Колко часа броиха 10 000 000?За един преател питам.
59
0
 
29
 
! Отговори
васето преди 5 години
Наистина да остане човек в тази държава вече е въпрос на героизъм и може да се счита за саможертва. Много кофти се гаврят с обикновения човек вече!
58
3
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На Бойко лакейчетата!
57
0
 
9
 
! Отговори
Българин преди 5 години
Нормално
56
0
 
15
 
! Отговори
H преди 5 години
Мафия
55
0
 
36
 
! Отговори
еееее преди 5 години
Е кво прайм ся? Единствения шанс съда в Бг да се докаже като справедлив се провали! 20к и хайде няма проблем. Ще има 50к да платят глоби и 8 месеца пробация! А тая кметицата нема кинти и не е удобна и и сцепиха трътката! Срам и позор другари! Срамуваме се от тези институции!!!
54
0
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Оставка на ВСС и на Цецка!
53
1
 
33
 
! Отговори
Nzz преди 5 години
Шо не протестираме сега, както с Пеевски?!?? Няма да се оправи съдът иначе!!! Иванова в затвора а тези???!! Бойй по тая съдийка, не е по-малко виновна от тези!!!
52
0
 
31
 
! Отговори
месара преди 5 години
секретно заседание........?! къв е тоя бе, некакъв много специален ли, сигурно става въпрос за некакви строго секретни държавни тайни!
51
3
 
22
 
! Отговори
Изпитана схема преди 5 години
Тази смешна гаранция показва , че всичко е постановка и просто им показват , какво ги чака ако тръгнат да се пазарят със Сокола.Русия обеднява и вноската се вдига.Ако не вярвате, направете справка в bivol.bg кой печели почти всички обществени поръчки у нас.Над 80% са все фирми на ВТБ , а после вижте в НСИ , какъв ни е търговския баланс с Русия.Но вече 8млр. евро на година не стига и сега ни чака Белене.Тази далавера им е любима , всяка година по два милярда за Русия , че нали ни освободила
50
0
 
0
 
! Отговори
До точката /./ преди 5 години
До .Чл.117 /2/ от НК на Р България: "се наказва с лишаване от свобода от една до шест години."На теб и една ще ти стигне, ще запомниш първите няколко вечери.Прокуратурата е сезирана!
49
0
 
38
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
в щатите20к може да ти е гаранциявтаако не си спрял веднага на стоп палка. за такава крупна измама ще ти поискат милка.съдийката сигурно му е леля
48
24
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Аз съм касиер в банка.И в хотели съм работила. ДДС -то се плаща на държавата. А и ддс то на месец е много малко като сума. Тези десет милиона трябва да са ги трупали с години. Не вярвам на обвиненията, сори.
47
4
 
48
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче за Иванчева може постоянен арест, водене на синджир и Сливенския затвор, а за синчето на мутрата не може. Жалка история е България.