5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев

Прокуратурата внесе 20 тома доказателства в съда
Обновена: 3 сеп 2018 06:52 | 2 сеп 2018 22:35,
141
5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След продължило пет часа секретно съдебно заседание съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция, съобщи БТА.

Заседанието започна в 17 часа днес, макар прокуратурата да обяви, че то ще е утре. Без обосновка и без мотиви, съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане засекретено. Искането било по искане на защитата на Арабаджиев.

Така не станаха ясни мотивите на прокуратурата да поиска постоянно задържане на младежа, както и на Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Двете бяха задържани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу 20 000 лева.

Още по темата

Изненада за защитата се оказаха 20 тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че при акцията са задържани 10 човека за укриване на данъци.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно.

Припомняме, че вчера oколо 10 лица бяха задържани след акция на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел "Маринела“ в София и хотел "Марица“ в Пловдив.

Акцията на Специализираната прокуратура продължи няколко часа, като процесуално-следствените действия са се провели и по други адреси.

Протекли са множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в и София, и в Пловдив. Част от задържаните са поставени лица на различни фирми, които не би следвало да имат нещо общо с лицето собственик на хотела и официалните негови фирми.

Предмет на разследване е и това, че собственикът на хотел "Маринела“ с определен кръг хора вероятно са извършвали данъчни престъпления, пране на пари и участие в организирана престъпна група с други фирми.

Има данни за 3 лица от семейството на собственика на хотел "Маринела“, които са извършили престъпления. По време на процесуално-следствените действия до момента е намерена и иззета сумата от 150 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
46
8
 
10
 
! Отговори
ДО 37 преди 5 години
Вярно ли че не знаеше - Пенсиите се плащат от Данъците ?Ще те ограмотя - всеки Работник на Трудов Договор плаща Данък в размер от 52,5 % месечно от Заплатата си , солидарно с Работодателя .Такива са Законите в България , На Запад е по-малко Данъка .
45
0
 
4
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Защо не цензурирахте това,че някои хора ако въобще са хора искат да газят и разчленяват деца,а ми скрихте определението за тях ? Те са животни ,щом не ви харесва,че са ***
44
6
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 44Значи си има и касиер и инкасо кола и шофьор на инкасото. И са му ясни всички схеми и опции в банката, как се теглят пари и как се внасят. Никой не си държи парите в кутии от обувки и прочие в къщи 10 милиона в брой. Няма такъв случай!
43
3
 
5
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Защо не цензурирахте това,че някои хора ако въобще са хора искат да газят и разчленяват деца,а ми скрихте определението за тях ? Те са животни ,щом не ви харесва,че са ***
42
2
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе ти вярваш ли че тези бедни хорица немогат да си набавят бандероли и печати оригинални? Събуди се че живото свърши
41
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И започва се разхожда сред вас и да ви нарежда. Купон! И започне ли и да ви и поучава купона става весел. No, coment. Остава и да го на значат и на втори трудов договор. Прекрасно. Персонала само и това чака. И да претендира спрямо тях, като им намира несъществуващи кусури с цел да придаде по-голяма тежест на жалкото си съществуване, сред група глупци.Това е просто смехотворно и света ще ви се смее, дори!!!
40
14
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Гледах снимки на откритите пачки с пари. Всички бяха с бандероли и с подпис на касиер, което означава, че парите са изтеглени от банка, а не са укрити. Всеки клиент може да си изтегли парите от банката.. товс престъпник ли го прави...?
39
2
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Както винаги едно и също. Вие вярвате ли че това семейство знае колко пари е натикало в кутиите. То толкова пари не се и броят защото няма смисъл,те не съществуват. Всичките ченгета от акцията са имали коледа по-рано,всеки е пъхал пачки по джобове и прочие,излезнали са с по 20к до 50к всеки,а после се чудим защо всички престъпници са бивши ченгета,барети и т. н.,то веднъж като видиш и вкусиш за какво става въпрос после ходи и бачкай на заплатка
38
1
 
27
 
! Отговори
Браво преди 5 години
Тоя го заковаха мн.стабилно ще лежи години наред докато фамилията му намери 20х.лева.
37
0
 
7
 
! Отговори
хуz преди 5 години
През Сърбия?
36
0
 
21
 
! Отговори
Грабеж преди 5 години
Шоуто продължава.....
35
0
 
8
 
! Отговори
инвалид преди 5 години
До АнонименИ не само за пенсии, и не само за пенсии да се дават данъците, и за нас, и за нас инвалидите да се харчат данъците.
34
3
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До АнонименДа лишиш хазната от милиони данъци с които може да се увеличат пенсиите това е най голямото престъпление.-------------Не знаех, че пенсиите се плащат с данъците. Много благодаря за информацията, радвам се, че научих нещо ново. Иначе виждам, че си много справедлива, щедра и добродетелна и възмущението ти от алчността на човешката природа е напълно основателно!
33
0
 
35
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Просто леко гербаво шамарче през селската муцка получиха сем.Крадлиеви. Така, колкото да не ослушват с вноските.После пак по старому...
32
4
 
1
 
! Отговори
Възмутен преди 5 години
Ти,който имаш ЗИЛ и газиш деца що за *** си ?
31
1
 
41
 
! Отговори
Защо? преди 5 години
Защо кметицата на Младост я държат в затвора, а този човек го пускат? С какво той е невинен? И защо не му искат гаранция в милиони? Тези имат 10 000 000 в брой, представете си колко имат в банки?
30
0
 
41
 
! Отговори
мак преди 5 години
Страховита гаранция, направо непосилна. Съдийката или е заплашена, или мотивирана, сещате се как, друго обяснение нямам. Цирк. Засекретяват заседание, за да не се разбере, кой от силните на деня е имал връзки със семейството. Как се правят такива пари без покровителство свише?
29
2
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добре е при демокрацията. Някои имат всичко и държат в офисите си пачки с десетки милиони кеш, нямат проблем да бръкнат в малкото си джобче и да извадят 20 хил, а неудачниците и мързеливците които броят стотинките и взимат на края на месеца кредити да си платят парното и сметките могат да гледат останалите които имат.
28
0
 
6
 
! Отговори
гаранция преди 5 години
Едва ли не са ги плашили с калашници.
27
0
 
40
 
! Отговори
Вихър преди 5 години
И това, като с КТБ!!!Чудо за три дни!!!