5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев

Прокуратурата внесе 20 тома доказателства в съда
Обновена: 3 сеп 2018 06:52 | 2 сеп 2018 22:35,
141
5 часа по-късно съдът реши: 20 бона гаранция за Арабаджиев
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

След продължило пет часа секретно съдебно заседание съдия Вилислава Ангелова от спецсъда реши, че синът на Ветко и Маринела Арабаджиеви - Вълчо, излиза от ареста срещу 20 000 лева парична гаранция, съобщи БТА.

Заседанието започна в 17 часа днес, макар прокуратурата да обяви, че то ще е утре. Без обосновка и без мотиви, съдия Ангелова прецени, че всичко, което се случва в съдебната зала, ще остане засекретено. Искането било по искане на защитата на Арабаджиев.

Така не станаха ясни мотивите на прокуратурата да поиска постоянно задържане на младежа, както и на Ромелия Кирилова и Елена Караянева.

Двете бяха задържани при същата акция в хотелите на Арабаджиеви - "Марица" в Пловдив и "Маринела" в София. И те, както Арабаджиев, излизат на свобода срещу 20 000 лева.

Още по темата

Изненада за защитата се оказаха 20 тома доказателства, които прокуратурата внесе в съда в ранния следобед.

В събота заместник-главният прокурор Иван Гешев оповести, че при акцията са задържани 10 човека за укриване на данъци.

Решението на съдия Ангелова не е окончателно.

Припомняме, че вчера oколо 10 лица бяха задържани след акция на Специализираната прокуратура в офиси на фирми в хотел "Маринела“ в София и хотел "Марица“ в Пловдив.

Акцията на Специализираната прокуратура продължи няколко часа, като процесуално-следствените действия са се провели и по други адреси.

Протекли са множество претърсвания и изземвания на територията на различни адреси и МПС-та в и София, и в Пловдив. Част от задържаните са поставени лица на различни фирми, които не би следвало да имат нещо общо с лицето собственик на хотела и официалните негови фирми.

Предмет на разследване е и това, че собственикът на хотел "Маринела“ с определен кръг хора вероятно са извършвали данъчни престъпления, пране на пари и участие в организирана престъпна група с други фирми.

Има данни за 3 лица от семейството на собственика на хотел "Маринела“, които са извършили престъпления. По време на процесуално-следствените действия до момента е намерена и иззета сумата от 150 000 лева.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


141
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
6
0
 
60
 
! Отговори
бай х преди 5 години
20 тома доказателства = 20 000 лева гаранция
5
1
 
53
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
КАКВИ ЛЪЖЦИ СА ОТ ПРОКУРАТУРАТА!!!!НАЛИ БЯХА МИЛИОНИ ИЗЗЕТИ!!!
4
1
 
79
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Те намерили 10 милиона кеш при обискаа...наложили му 20 к :) ХАХАХАХХАХА Цирка върви.
3
0
 
74
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ако ти съберат 10 млн. в кутии от обувки значи имаш барем 100 млн. в сметки в чужбина и офшорни фирми.И после при 25 хил гаранция ако не зачезнеш за чужбина значи са ти обещали да не те закачат повече.както видяхме - хора които имат достатъчно информация против властта мога да са недосегаеми даже на 400 км. от София - в Белград.
2
0
 
50
 
! Отговори
Фалш преди 5 години
Там дето е текло пак ще тече.
1
6
 
38
 
! Отговори
анон преди 5 години
решението е правилно - с толкова много имоти и материални притежания, не мисля, че ще се укрие. проблема е... че съда ще реши, че 20те тома не са достатъчни и ще го накара да плати 2-3 милиона от укритите данъци и всичко ще си продължи по старому...