Пачки в кутии, укрито ДДС... Как се отразяват на туризма?

Години наред сем. Арабаджиеви не били проверявани
39

Повече от 10 млн. лв. намерени кеш в куфари, сейфове и касетки в банки. Шест души обвинени в данъчни измами и пране на пари. Всичко това е резултат от акцията на специализираната прокуратура в хотели на Ветко и Маринела Арабаджиеви в Пловдив и София.

Още по темата

"Темата с ДДС е за над 100 млрд. лева. Ако Ветко Арабаджиев е най-виновният за укриване на ДДС, то ние сме прекрасна държава. Арестуваме го и това е. Нормално е хората да изкарват пари в една работеща държава. Ако този туристически холдинг не беше симпатичен на властта, то нямаше еврочиновниците да нощуват там", отбеляза журналистът Патриция Кирилова.

В студиото на "България сутрин" тя подчерта, че ние днес казваме, че има някакво престъпление, а години наред тези хора не бяха проверявани.

"Това са теми от преди 25-30 години. Това е голям удар срещу туризма в България. Трябва да сме гражданско общество и такива проблеми трябва да ги решаваме заедно", отбеляза Кирилова.

Според журналиста Борис Ангелов е важно да се обсъди медийното правосъдие в България.

"Така всеки може да бъде унищожен. Не бива да се издават присъди в медиите без доказателства. Парите след неуспешна акция ги плащаме данъкоплатците. Едно е да кажеш нещо – друго е да можеш да го докажеш", посочи той пред Bulgaria ON AIR.

"Не е възможно Цецка Цачева да продължи да бъде министър. Или има справедливост, или няма. Не може някой да демонстрира, че не спазва закона. Има много въпроси, на които не се отговори. Къде отидоха двата милиарда за електронно правителство и къде е то? Къде е 1,5 млрд. лв. от нашите здравни вноски", изтъкна за финал Ангелов.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


39
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
15
3
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ами в кутии ще са. При тези мижви лихви по депозитите и тези фалиращи банки къде да ги държат?
14
2
 
51
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
А тези с мизерната заплата от 500 лева/80% от работещите в България/, всеки месец внасят в хазната по 50 лева, за сметка на тези с кутиите пачки! И докато тарикатите с пачките се развяват по света, мизерниците се чудят как да си нахранят децата, въпреки че работят! Проклета държава, проклети управници, проклета съдебна система!
13
2
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"Къде отидоха двата милиарда за електронно правителство и къде е то?"Отидоха в джобчетата на стотина неслучайни богаташи, а електронно правителство никой не е правил по разбираеми прични, да има за какво да се дават пари и в бъдеще. Лично познавам мошеници, които печелят обществени поръчки за направата на електронното правителство без да имат намерение да правят такова. Взеха парите и фалираха фирмите и никой не им търси отговорност и не се крият.
12
3
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като се има в предвид, че към този момент инфраструктурата на туризма е в окаяно състояние ...Мисля хората отказват да плащат данъка. Влизането и в двата големи курорта е трагично с дупки , прах , липсват тротоари, осветление , подредени плажни ивици. Не виждам как се целите в богати туристи, а не полагате никакви усилия около туристическата база. Тази зима трябва да се на лят поне едно 300 000 в различни дейности за новия сезон.
11
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Колко ли милиона укриват Диневи
10
1
 
30
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички назначени от БСП "бизнесмемени" с куфарчетата са като Арабаджиеви.Не ми се изброяват фамилийте защото всички в България ги знаят а институцийте с широко затворени очи и отворени за подкупи дирници.
9
0
 
32
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Години наред никой не смее да мине бариерата на Елените да да стигне до храм паметника горе на хълма.Години наред се води двойно счетоводство,та данъчните дори не смеят да припарят до Ефтим щот си плаща ,а какво остава за боса два етажа по горе ?
8
15
 
13
 
! Отговори
ГЕРБ forever преди 5 години
Мачкай Цецке тези,които обират държавата и народа!Укритите данъци са углавно престъпление и рефлектират върху всички нас,така че някой да искат оставката на правосъдния министър е меко казано несериозно.Единствено ГЕРБ работи за народа и прави всичко в името на народа!
7
2
 
38
 
! Отговори
zeus преди 5 години
За 10 минимум милиона откраднати съда присъди гаранция от 20 000 лева...
6
1
 
21
 
! Отговори
Край преди 5 години
Ми не го е проверявал за ДДС Арабаджиев - тоя дето спираше проверките за платен акциз на Мишо Бирата. Той си плащал на всички каза ББорисов.В България политиците обират народа си. Политиците от всички УЖпартии.
5
5
 
12
 
! Отговори
КНИГА ХАЙКА преди 5 години
НЯМА КАМЕРИ ДА СЕ СНИМА КОЛКО ПАРИ НАМИРАТ ? Е НАЛИ ПОСЛЕ СЕ ВЗИМАТ ОТ ТЕЗИ ПАРИ БИЛИ 10 МИЛИОНА И ХОП ОКАЗВА СЕ ЧЕ И ТОЙ БИЛ ЧОВЕК И ВЗИМА 8 МИЛИОНА ЗАПИС КАМЕРА НЯМА В БЪЛГАРИЯ СЕ КРАДЕ МНОГО НО ГЕРБ КАТО Е ТАКА ? КАКВО КАТО ГО УВОЛНИШ ТОЙ КАТО Е ОТКАРДНАЛ 20-600 МИЛИОНА ТОЙ СИ ИМА ПАРИ ?ДА ЖИВЕЕ С ТЯХ ОЩЕ 100 ГОДИНИ ЗАЩО НЕ ИМ СЕ ВЗИМАТ ? ГЕРБ ОЗНАЧАВА МИЗЕРИЯ ?? КНИГА ХАЙКА ??
4
0
 
43
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
Нямя такава държава като милата ни България! Айдук до айдука, 27 години крадоха и се ненаядоха, а народът оголял и обосял работи за жълти стотинки на такива като тези, криещи пачки в кутии за обувки!
3
6
 
9
 
! Отговори
НЕбългарин преди 5 години
Българите не крадат, те берат!
2
0
 
17
 
! Отговори
КОЙ КОЙ КОЙ преди 5 години
ЩЕ ПРОВЕРИ БОЙКО ???ФАНДЪКОВА ???ЦВЕТАНОВ ???И ТЕЯ ОТ ГЕРБ КОЙ ЩЕ ПРОВЕРИ ТЯХ ИЛИ ТЕ НЕ КРАДАТ ?? ДАГИ ОЖАЛИ ЧОВЕК ТЕ НЕВИНИТЕ ? ФАНДЪКОВА КОЛКО Е ??? ВЕЧЕ Е МИЛИАРДЕР ?
1
2
 
17
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Българска работа джебчии срама нямате ей