2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге

Съдът се смили над Григор Григоров заради подписките в него защита
Обновена: 4 сеп 2018 13:04 | 4 сеп 2018 12:45,
92
2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд реши да отмени домашния арест на Григор Григоров – шофьорът на автобуса-убиец, който взе 17 жертви край Своге.

Магистратите прецениха, че мярката за неотклонение трябва да е парична гаранция в размер на 2000 лв., пишат от "24 часа".

В края на август Софийският окръжен съд наложи мярката домашен арест на Григоров. Според обвинението шофьорът навлязъл в насрещното движение на пътя София – Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно, като минал през мантинелата и се преобърнал в пропастта.

Още по темата

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент като магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието, както и на свидетелски показания.

Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното.

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът.

Апелативните съдии обявиха, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домашен арест липсват мотиви и прецениха, че шофьорът не е опасен, както прие първата инстанция.

Апелативният съд се позова на подписка в подкрепа на Григоров, в която са се включили 6300 души. Освен това, са постъпили и много препоръки и мотивационни писма на директори на училища и детски градини, които ползвали фирмата на шофьора за екскурзии. Григоров има и рана на главата, за която лекар от ИСУЛ е препоръчал домашно лечение.

Шофьорът трябва да внесе паричната гаранция до 7 дни, за да може да излиза от дома си. Той е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
59
5
 
4
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
просто чакам с нетърпение коментарите как некой "добронадежден" е жертва на управлението, след като направи на мекица 3б клас, врязвайки се челно в тир при неправилно изпреварване. и че факта че е малoyмен е нещастен случай. обикновен.
58
5
 
19
 
! Отговори
До дядо Соци преди 5 години
Бате, ако пътя беше наред нямаше да има 7 (седем!) писма до изпълнителя да си отстранява нередностите. Нямаше да има предписания от КАТ да се оправи, нямаше да има концентрация на ПТП в този участък. Ако това не те оборва, приеми поне че бащицата ти е прав и този път (както винаги) и заради несвършена работа иска оставките на 3 (Трима) министри!
57
0
 
17
 
! Отговори
До 53 преди 5 години
Ама освен асфалта и гумите трябва да са горе-долу нови, а не на десетилетие. Съгласен съм, че трябва да се сложат здрави мантинели, ама да се разкапват бетонни блокове на всеки завой е лудост. Този дето го предлага да сметне по старопланинските проходи, колко трябва да се сложат?Внимателно каране и нови гуми са му майката.
56
4
 
24
 
! Отговори
Да обобщим преди 5 години
1. Изтекъл преглед в същия месец. Гратисния период е +1 месец. Значи няма нарушение.2. Първоначално казаха, че тахографа е отчел 43 км/ч. После много удобно станаха 53 км/ч. Много е съмнително това и най вероятно ще падне в съда.3. Много жалби от местни хора и пострадали срещу този участък от пътя. 4. Обратен фираж и събиране на вода.5. На практика е нямало мантинела.6. Държавна комисия е наредила на фирмата да си оправи бакиите, което фирмата не е направила.7. Въпрос на време е било ...
55
3
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Най-абсурдното е че там участъка продължава да седи с полегнала мантинела, колко дни вече след кататрофата, потресаващо просто !
54
5
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Реалистобикновен нещастен случай е, ако настъпиш на дядо си греблото и си пукнеш кратуната, или ако съседа ти по място ти избие 2 зъба с болдото докато си на язовира. много хора са отишки на ешафода за доста по малко жертви. факта че тоя или е бил тотален мундар или се е мислил за безсмъртен е безспорен. няма път дето да може да спре *** човек, и силен вятър.
53
5
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТОЛКОВА Е НАРЕД ПЪТНАТА НАСТИЛКА И ОБЕЗОПАСЯВАНЕТО , ЧЕ СЕГА СЕ ЧУДЯТ КАК ПО БЪРЖЕ ДА СЕ ЗАМАЖАТ СЛЕДИТЕ!!!!!ИМА ВИНА ТОЗИ ШОФЕР НЯКАКВА НО НАД 90% ВИНАТА Е В ПЪТЯ И АПИ ПРИЕЛА ГО!
52
0
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
от 53*коЛани
51
2
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не отхвърлям вината и на шофьора, но нашите "самодейци" от управлението е време да видят как ги правят нещата в развитите страни и да ги приложат. Ето тук някой писа, че слагали бетонни блокове, не мантинели. Освен това слагат вече отдавна корани в междуградските автобуси. Асфалта се прави по някакъв стандарт, за да има по-голямо сцепление с гумите...
50
1
 
15
 
! Отговори
Реалист преди 5 години
Каквото и да си говорим, това е обикновен нещастен случай - хиляди хора загиват по пътищата всяка година, тук просто жертвите са повече. Пътят през Дефилето е ужасен, защото такъв е ландшафта - да искаме оставката на Дедо Боже, че е направил планина?Шофьора се е разсеял и касапницата е станала, бог да ги прости хората.
49
3
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Вината на шофьора е безспорна, самият факт че е тръгнал без изрядни документи означава че е немарлив към задълженията си, обаче на пътя може да се случи всичко и затова трябва да има предпазни съоръжения, абсурдно е при ПТП с 40-50 км/ч да имаме 17 загинали и още толкова в тежко състояние, по техническите спецификации на АПИ там не само че трябва да има подсилена мантинела, но и предпазно съоръжение парапет с височина не по-малко от 1200 мм, между пътмпото платно и тротоара
48
1
 
5
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Анонименискаш да кажеш, че ако е имало бетонни блокове, и например тоя е пропуснал колите по пътя си, които са убили допълнително скоростта, и се е врязал с 60-70 километра в час с автобуса в огражденията, всичко е щело да бъде розаво и безгрижно. добре. в петрохан има мантинели "като хората" и пак целогодишно гражданска защита вадят разни дето знаят пътя и си познават колите.
47
0
 
5
 
! Отговори
Aman преди 5 години
Прокуратурата е бича на властта
46
1
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До дядо СоциШъ ти Удговоря ба. 100 пъти казаха, че на това място са ставали редовно катастрофи. Има снимки от предишната на един ТИР дето половината виси през мантинелата. Хората от района са писали жалби много пъти. Имало е държавна комисия която е разпоредила фирмата строител да оправи нещата но това не се е случило. Мантинелата от предишната катастрофа с ТИРа само е изправена и забита в земята за декорация. На практика е нямало мантинела. В ЕС на такива места се слагат бетонни блокове.
45
5
 
7
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До Шопошопе, тоя изби едно гробище народ с нередовен автобус на непознат път при лоши атмосферни условия с превишена скорост. ква игра има за разказване, ако беше тошово време вече да е с кирка в урановата мина.
44
0
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
до 41 дядо СоциАми хората, които живеят там казват, че инцидентите са много бройни, явно не са били така трагични като този и не се е давало гласност.
43
4
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добър шофьор, но му се подхлъзнал асфалта под гумите, помел няколко автомобила в насрещното движение, които не могли да го спрат, после рикоширал от бетонната стена, която го върнала отново в дясното платно и накрая връхлетял с всичка сила върху желязната мантинела, и след като и тя не е могла да го спре се изтърколил в дерето на река Искър !
42
3
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 42Ами те ще ги върнат. Това с оставките беше само театър. Парламента няма да ги приеме. ютози филм сме го гледали виче с едни други оставки. Отначало се уплашиха, но всяко чудо за три дни, статуквото ще се запази както винаги. Нищо не може да събуди заспалия народ, дори смъртта на 17 души...
41
3
 
13
 
! Отговори
Шопо преди 5 години
Абе вие ,че ще му разкажете играта на човечеца е ясно,но що не си върнете на постовете Московски,Пирата и тоя третия...
40
33
 
16
 
! Отговори
дядо Соци преди 5 години
Ако пътя беше виновен , дерето щеше да бъде като авто гробище. Някой да ме убори ? Разбира се. Комунделите дето искат да свалят Борисов от враст. Ама той бетон бе...Ха , ха..!