2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге

Съдът се смили над Григор Григоров заради подписките в него защита
Обновена: 4 сеп 2018 13:04 | 4 сеп 2018 12:45,
92
2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд реши да отмени домашния арест на Григор Григоров – шофьорът на автобуса-убиец, който взе 17 жертви край Своге.

Магистратите прецениха, че мярката за неотклонение трябва да е парична гаранция в размер на 2000 лв., пишат от "24 часа".

В края на август Софийският окръжен съд наложи мярката домашен арест на Григоров. Според обвинението шофьорът навлязъл в насрещното движение на пътя София – Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно, като минал през мантинелата и се преобърнал в пропастта.

Още по темата

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент като магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието, както и на свидетелски показания.

Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното.

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът.

Апелативните съдии обявиха, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домашен арест липсват мотиви и прецениха, че шофьорът не е опасен, както прие първата инстанция.

Апелативният съд се позова на подписка в подкрепа на Григоров, в която са се включили 6300 души. Освен това, са постъпили и много препоръки и мотивационни писма на директори на училища и детски градини, които ползвали фирмата на шофьора за екскурзии. Григоров има и рана на главата, за която лекар от ИСУЛ е препоръчал домашно лечение.

Шофьорът трябва да внесе паричната гаранция до 7 дни, за да може да излиза от дома си. Той е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
19
2
 
12
 
! Отговори
House M.D. преди 5 години
1. За съкровищни бонове ли става въпрос или за приватизационни?2. Как мотористите са следвали чужд рейс? Не са ли следвали собствения си такъв?3. Пунктуацията е под всякаква критика.
18
5
 
25
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
мъж и жена на мотор свидетели - стана ми весело и леко на душата смех смех щом са карали след автобуса вероятно са светци още приживе
17
3
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Веднъж да му дотрябва на човека здрава мантинела, а се оказва, че държавата не му я е осигурила... Ако беше качествена мантинелата, щеше да се размине без човешки жертви! Вината му щеше да е само за двете леко ударени коли.
16
3
 
30
 
! Отговори
ОСТАВКА преди 5 години
Оставка за министрите, които допуснаха това да се случи. Нефункционираща администрация, която не може да направи едно задание като хората.Дано Борисов ги махне.
15
12
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качете тъпия гербераст на самолета и право в САЩ, откъдето му плащат да лае по форумите.
14
25
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Когато блееш настрани и си лафиш, ако ще и на най хубавия асфалт да караш пак ще катастрофираш, излишно лаете червени ***.
13
17
 
2
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Не 2, а 20000.
12
32
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Това българите сме странен народ. Всички виновни, само шофьора невинен.Само дето никой не видях да коментира, че е карал с превишена скорост, според очевидци също е карал по-бързо от позволеното, не е минал навреме технически контрол (никъде не видях да се описва състоянието за гумите), сам си призна, че се е разсеял (макар че явно е посъветван от адвоката да мълчи)и т.н. Обаче всеки се хванал за фирмите, за ББ, за незнам какво си и не на последно място, че бил добър човек и подписки имало?!
11
0
 
43
 
! Отговори
мак преди 5 години
Той е карал, значи има вина, обаче защо няма други обвинени? трейс, която пренебрегва предписания, бездействащото апи и други хора и институции, дори работодателят на шофьора има пропуски, доколкото разбрах.
10
29
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Качете червените *** които го защитават в един автобус и да ги повози малко.
9
0
 
40
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В БГ, ама в Китай като хванат някой да не изпълнява обществена поръчка по НАЙ-ВИСОКИ стандарти и шат на патката главата, а там патките са бая тлъсти министри и милиардери. В БГ кога бе господа демократични комсомолци???
8
9
 
42
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На негово място в съда трябва да са Тиквата, Московски, В. Радев, Нанков и шефа на Трейс.
7
29
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Хората в ударените коли казаха че е гледал встрани когато ги е ударил, той също признава вината си, вие червени *** нормални хора ли сте?
6
8
 
43
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Некадърниците убийци от ГЕРБ ще използват цялата си държавна и медийна машина за да смачкат човека.
5
0
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Съдейки по гаранцията на хотелиера милионер тази на шофьора редно да е 20 лв.
4
4
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ама за министрите няма арести, въпреки че пътната инфраструктура на страната е осеяна с огромни дупки, а почти новата магистрала е осеяна с неравности, които трошат окачвания. Кой отиде в затвора за некадърното изпълнение на обществените поръчки? За кокошка няма прошка иначе.
3
31
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
В бг е така, трепеш и осакатяваш сума народ и накрая невинен, няма да се уудя даже тоя пачок да съди страната, че са му нарушили човешките права! Ей, ако бях на роднините на загиналите, тоя го намирам и на место го оставям!
2
20
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Браво евала този човек е невинен очевидно е някой *** от фирмата Трейс е объркал нещо с асалта или го е свил и е турил там некаква помия. Фирмата Трейс да си провери новопостъпилите хора на работа.
1
52
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Орден стара планина му връчете на този ангел, добър и грижовен татко, маладец, невинна душица! В крайна сметка е виновен асфалтът, дъждът, положението на луната спрямо земята и притегателната сила на дерето спрямо автобуса, разбира се Бойко и Иван Костов също. Но този е невинен, в никакъв случай не е б3здарник и некадърник!