2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге

Съдът се смили над Григор Григоров заради подписките в него защита
Обновена: 4 сеп 2018 13:04 | 4 сеп 2018 12:45,
92
2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд реши да отмени домашния арест на Григор Григоров – шофьорът на автобуса-убиец, който взе 17 жертви край Своге.

Магистратите прецениха, че мярката за неотклонение трябва да е парична гаранция в размер на 2000 лв., пишат от "24 часа".

В края на август Софийският окръжен съд наложи мярката домашен арест на Григоров. Според обвинението шофьорът навлязъл в насрещното движение на пътя София – Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно, като минал през мантинелата и се преобърнал в пропастта.

Още по темата

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент като магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието, както и на свидетелски показания.

Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното.

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът.

Апелативните съдии обявиха, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домашен арест липсват мотиви и прецениха, че шофьорът не е опасен, както прие първата инстанция.

Апелативният съд се позова на подписка в подкрепа на Григоров, в която са се включили 6300 души. Освен това, са постъпили и много препоръки и мотивационни писма на директори на училища и детски градини, които ползвали фирмата на шофьора за екскурзии. Григоров има и рана на главата, за която лекар от ИСУЛ е препоръчал домашно лечение.

Шофьорът трябва да внесе паричната гаранция до 7 дни, за да може да излиза от дома си. Той е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари