2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге

Съдът се смили над Григор Григоров заради подписките в него защита
Обновена: 4 сеп 2018 13:04 | 4 сеп 2018 12:45,
92
2 бона за свободата на шофьора! Мотористи – свидетели на ада до Своге
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Апелативният съд реши да отмени домашния арест на Григор Григоров – шофьорът на автобуса-убиец, който взе 17 жертви край Своге.

Магистратите прецениха, че мярката за неотклонение трябва да е парична гаранция в размер на 2000 лв., пишат от "24 часа".

В края на август Софийският окръжен съд наложи мярката домашен арест на Григоров. Според обвинението шофьорът навлязъл в насрещното движение на пътя София – Своге и с превишена и несъобразена скорост завил надясно, като минал през мантинелата и се преобърнал в пропастта.

Още по темата

Според съда има доказателства, че Григоров е виновен за пътния инцидент като магистратите се позоваха на протокол за оглед на местопроизшествието, както и на свидетелски показания.

Особено важни се оказали разпитите на мъж и жена, които се движели на мотор зад рейса. Освен това заключение на автотехническа експертиза по делото гласи, че причината за катастрофата е превишена и несъобразена скорост, както и навлизане в насрещното.

Съдебният състав отбеляза, че тепърва трябва да се изясни каква е причината за катастрофата - дали превишената с 13 км/ч скорост, или несъобразената скорост. Не може и двете да са причина, каза съдът.

Апелативните съдии обявиха, че в част от решението на окръжния съд Григоров да е под домашен арест липсват мотиви и прецениха, че шофьорът не е опасен, както прие първата инстанция.

Апелативният съд се позова на подписка в подкрепа на Григоров, в която са се включили 6300 души. Освен това, са постъпили и много препоръки и мотивационни писма на директори на училища и детски градини, които ползвали фирмата на шофьора за екскурзии. Григоров има и рана на главата, за която лекар от ИСУЛ е препоръчал домашно лечение.

Шофьорът трябва да внесе паричната гаранция до 7 дни, за да може да излиза от дома си. Той е с отнета шофьорска книжка и забрана да напуска пределите на страната.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


92
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
79
0
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Обаче как отклоняват вниманието на простия народ с горкия човечец.Кажете за колко шофьора от катастрофи са се втурнали хиляди да го защитават.Нелеп инцидент.Ама защо пуснахте онея с прането на пари?Защо не се занимавате със сериозни нарушители в държавата ???????
78
8
 
5
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като ги запишете тия глупости - не е опасен. То е ясно, че не е опасен. За мярка се гледа дали има обосновано предположение, че е извършител - преценено е че има. Има ли опасност да се укрие или да извърши друго престъпление. Преценено е че няма да исвърши друго престъпление, ама ако само подписката и това, че е с постоянен и настоящ адрес е основанието, че няма да се укрие ще ги питам ако духне в чужбина. Защото човека в един момент ще прецени, че го застрашават доста години лишаване от свобод
77
1
 
21
 
! Отговори
Варна преди 5 години
Съгласен съм ,че асфалта бил хлъзгав и т.н. ,НО как така минавали да хиляди превозни средства , мотори (повечето да на две гуми и доспа повече се хлъзгат ),автомобили, камиони и автобуси ... Искам да попитам ,докога ще търсим причината в нещо и някой друг ... Ние сме виновни за масовите катастрофи ( в голямата им част) ,какви коли с какви гуми караме , доколко са технически изправни ... Строят ни такива пътища ,защото ние го позволяваме , красът ни поради същата причина...
76
3
 
18
 
! Отговори
факти преди 5 години
Ако може някой да каже,колко автобуси,камиони и автомобили са паднали в този участък от пътя след неговия ремонт?За това време са минали поне 200 000 превозни средства в слънце, дъжд и сняг,но са спазвали ограничението от 40км в час и са внимавали да не навлязат в насрещното платно.Даже има и рисунка на знака!
75
5
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 76 Като няма скорост, която да е съобразена на път, който е по-подходящ за лодка.... СПИРАШ !...но ти можеш да пробваш мантинелата, ако още не ти е заздравяла фонтанелата !
74
12
 
20
 
! Отговори
Бахуро преди 5 години
До Анонимен 75:Абе пампур, тия с несъобразената скорост ми ги дрънкат от време оно. Няма скорост, която да е съобразена на път, който е по-подходящ за лодка или каране на кънки! Просто АПИ и Трейс са се *** мъжката и дори шофьора да има някаква вина, то по-голямата чест НЕ Е НЕГОВА. Или тоя същия е виновен и за другите катастрофи, за които са били писани писмата?!?!Надявам се да си платен герберастки ***, защото иначе ще значи че си ултратъп.
73
16
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе, този автобус без шофьор да беше, ако го пуснеш в този завой с 40 нямаше да направи такива поразии, каквито са станали !Пък вие си дрънкайте - завоя опасен, пътя виновен, дъжда виновен, мантинелата виновна...!Всичките тези фактори са задължение на шофьора, да ги съобрази и то по време !Самият шофьор може да е много свестен човек, но това не е оправдание за трагедията !
72
1
 
23
 
! Отговори
за Витков преди 5 години
Питам аз къде са оковите на Вълчо подобно на този човек!? Останалото е неизвестно и не бива да се коментира!
71
24
 
14
 
! Отговори
Толкова е ясно преди 5 години
Нали ударените в колите разказаха че той не е гледал напред.Говорел е с човека вдясно от него ,ударил ги е две или три коли и тогава на хлъзгавото е навил в дяснои........като слезли да му търсят сметка се учудили че автобуса е изчезнал.Само мотористите са видели скока в нищото.Какви асфалти,варовици,политики,оставки и т.н.Шофьора си е 100% виновен заради секундното си разсейване на този хлъзгав и с много завои път.Рутината от многократното му шофиране по него го е подвела.Не е съобразил хлъзгав
70
16
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Във същия ден пътнически автобус падна от мост във Финландия през мантинелите върху жп линия.Има много ранени и убити. Преди 2 дни в Испания автобус се заби във виадукт има убити и ранени.Сьнародниците им са съпричастни с трагедията,не става и дума за някакви оставки.Нормални държави.У нас др.Нинова ,,гради авторитет" върху трупове.Зловещо и нечовешко.И хорът на платените подхваща тази,,песен"без да вложи и капка разум.Жална България ,с такива ,,другари", а не човеци!!!С кръв сме я взели,.....
69
15
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Абе шофьора ако беш шофьор на място нямаше да се изтърколи в дерето.Сами знаете - на запрашен път, малко дъжд - това е хипотетично най-опасната ситуаця. Ама чак толкова народ не се избиват като пръсне дъжд, нали. Намаляш, внимаваш. А ти отървеш ли колата, особено ако тежи като автобус, надявай се вече на мантинели.За всички е ясно, тоя се е разсеял и е изправил завоя.
68
5
 
7
 
! Отговори
До 66 преди 5 години
Браво Шекспир! Само не се разбира във връзка с какво се изказваш.Или просто да изкараш надника.Блей си,на вълка не му пука за мнението на овцете!
67
15
 
20
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Пътя може да има кусури, но основната вина си е на шофьора.Всичките тези блъсканици на автобуса от двете страни на пътя, както и с други превозни средства, говорят за абсолютно не отговаряща на пътните условия скорост - в завой, при дъжд.
66
5
 
31
 
! Отговори
Шофьор преди 5 години
Това не е единственният завой и път който е рисков и опасен.Има такива из цялата страна .Този път беше още по опасен до преди 6-7 години,когато направиха сума ти месеци ремонт.Опасен е и Петрохан,и Шипка и Хаинбоаз и Твърдишкия и всеки от останалите десетки проходи.Всичко е в ръцете н този с волана.Нито е първата нито/ за съжаление/ ще е последната в дефилето От там са минали и минават стотици автобуси но миг невнимание/човешкият фактор/и резултата е този-Асфалта е еднакъв за всички нали?.
65
1
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
"ако превишиш с 20 километра в час определената скорост с пътнически автобус, имаш ли идея кво те чака в австрия, швейцария и италия?"Чака те глоба, стругарю. Най-добре си бори комунизма със заучените опорни точки, щото за друго не ставаш.
64
18
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Откраднаха ми колата НО ВСИЧКО Е ТОЧНО Хванах сириец да насилва жената , децата НО ВСИЧКО Е ТОЧНО Мафията управлява странатаНО ВСИЧКО Е ТОЧНО ЗАЩОТО УПРАВЛЯВА ГЕРБ,ГЕРБ,ГЕРБ
63
9
 
37
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има писмени доказателства 4е пътя на това място не е бил добър. Няколкото писма пратени до съответните институции и наи ве4е от КАТ доказват 4е фирмата която е ремонтирала пътя си е оставила ръцете. В последният ден преди катастрофата също е испратено предупреждение 4е в този у4астък от пътя постоянно стават ПТП. Тези предупредителни писма до фирмата изпълнител са достатъ4ни да се оневини вода4а а длъжностните лица които са ремонтирали пътя да се вкарат за дълго време в затвора.
62
12
 
34
 
! Отговори
Илиян преди 5 години
Мда, шофьорът ще го отнесе, а на некадърните и корумпирани министри ще им се размине, начело с оня *** Нанков
61
3
 
8
 
! Отговори
Изгърбич Задвратян преди 5 години
До *** и вижминаваш баба си, шизак. ако превишиш с 20 километра в час определената скорост с пътнически автобус, имаш ли идея кво те чака в австрия, швейцария и италия? минавал бил...
60
4
 
25
 
! Отговори
Иди и виж преди 5 години
До До 53Как са направени тези неща в Австрия, Швейцария и Италия и тогава коментирай, дали може да се сложат бетонни мантинели или не. Освен всичко в ЕС мантинелите навсякъде са двойни, една над друга и с конрафорси. Като минавам на опасни участъци предпазните съоръжения са високи колкото колата. Ама тука требе да са икономиса за да има за някоя партийна черна каса.