"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци

Прокуратурата: Във винпрома подправяли счетоводни регистри
Обновена: 5 сеп 2018 10:44 | 5 сеп 2018 09:07,
78
"Винпром Карнобат" на прицел – укривали данъци
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Специализираната прокуратура извършва следствени действия в офиси във "Винпром Карнобат" ООД, "Сис Индустрийс" ООД и "Топаз мел" ООД.

Претърсванията, изземванията, обиските на лица и разпитите на свидетели са в рамките на образувано досъдебно производство за организирана престъпна група, създадена с цел избягване на плащане на данъчни задължения в големи размери, държане на акцизни стоки без бандерол и пране на пари.

Данъчните престъпления са извършвани в периода 2009 г. – 2018 г. Според спецпрокуратурата реални търговски дружества са подправяли счетоводните си регистри, като в тях са включвали фактури от дружества от типа "липсващи търговци".

Тези фактури са осчетоводявани под контрола на организираната престъпна група и по този начин се е избягвало плащането на данъчни задължения в големи размери по смисъла на Закона за ДДС, твърдят от прокуратурата.

Събрани са доказателства и за престъпления пране на пари - в периода 2009 г. – 2018 г. са били извършвани финансови операции и е прикриван произход на имущество, придобито чрез тежко умишлено престъпление.

Под ръководството на Специализираната прокуратура на 18.07.2018 г. е установена незаконната фабрика, ползвана от престъпната група за производство на цигари.

Действията по разследването са възложени на следователи от Следствения отдел към Специализираната прокуратура и се извършват едновременно на територията на гр.София, гр. Карнобат, с. Венец и с. Церковски, община Карнобат.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


78
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
7
2
 
56
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Започват да свършват парите в хазната. Не останаха честни и трудолюбиви хора в Бойколандия. И се налага да събират крадените пари на мутрите. Едни мутри изтръскват други мутри за париА ние продължаваме да емигрираме и да не раждаме деца - за да няма от кой честен да крадат
6
6
 
28
 
! Отговори
the Ghost преди 5 години
Плащайте си на време бе хора и няма да имате ядове
5
0
 
44
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Всички "бизнесмени" у нас правят същото още от зората на неосъществената демокрация.
4
3
 
28
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
20 000 и са чисти.
3
0
 
49
 
! Отговори
ЗАКЛЮЧЕНИЕ: преди 5 години
Ами, нали са сватове с Ветко и Ветковица! Та няма единия ДА КРАДЕ, ДРУГИЯ ДА ГО ГЛЕДА, Я!
2
0
 
33
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
И тези ли? Направо да обявят кои не са укривали!
1
2
 
72
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Добро утро ! Малък Стайко от 10 години насам кара Макларъни, Бентила, Ферарита, Ролс Ройсове, сега се светнаха, че крие ДДС. Явно с Арабаджиеви сериозно са се скарали с Бойко щом така ги натягат. Но не се притеснявайте, както винаги няма да има осъдени накрая.