Миню Стайков, синът му и още шестима - с обвинения

Те са обвинени за участие в престъпна група и пране на пари
6 сеп 2018 18:12,
36
Миню Стайков, синът му и още шестима - с обвинения
Снимка: Архив, Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

Собственикът на Винпром Карнобат Миню Стайков, синът му - Стайко и още шестима души са обвинени за участие в организирана престъпна група за продажба на акцизни стоки без бандерол, извършване на данъчни престъпления и пране на пари, съобщиха от Специализираната прокуратура.

Още по темата

Те остават в ареста за 72 часа.

В съобщението се посочва, че четирима от задържаните имат и обвинения за вторични престъпления - един от тях - за избягване плащането на ДДС и възстановяване на неследващ се данъчен кредит в размер на малко над 1  милион лева, а други трима  - за държане на акцизни стоки без бандерол в големи размери. 

Последните трима най-вероятно са свързани с фабриката за незаконни цигари в Карнобат, за която вчера стана ясно, че е била открита през юли, но тогава стратегически прокуратурата не е поддигнала обвинения, пише БНР.

Връзка с тази цигарената фабрика, генералила милиони печалба, има Иван Димитров, син на кмета на Карнобат - той е неин собственик, но пред разследващи казал, че не е знаел какво правят наемателите му.

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


36
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
27
0
 
4
 
! Отговори
д-р Гилотен преди 5 години
Едно мое изобретение отпреди 250 години ще ви свърши чудесна работа за обезпаразитяване на републиката :)
26
1
 
2
 
! Отговори
Аз не пуша преди 5 години
Аз не пуша тези хора и тяхната фабрика нямат ефект срещу мен. Те са се прецакали сами. Тези които пушат вашите пари влизат в техните джобове. Как позволявате да си пълнят джобовете с вашите пари. Я ми кажете какво е хубавото като лапнеш цигарата и издухвате един дим ? Възбуждате ли се ? Питам , чудя се защото никога не съм пушил и пълнил джобовете на някой нарком.ан ?
25
1
 
10
 
! Отговори
бай Иван преди 5 години
Опааа,хитрите,умните,рабфак- комунисти с какви криминални деяния са се занимавали.Това са спонсорите на БСП,която съществува все още,благодарение на икономическата власт която има,след мафиотската приватизация на България!
24
0
 
11
 
! Отговори
митито зъркела преди 5 години
ко стана с бенчо ,бе
23
0
 
13
 
! Отговори
анономен 2 преди 5 години
наистина следете 2 3дни макс и е вънка ще лапнат по 1 милионче и до там лошото е че такива са 100 човека и ни мачкат държавата миню бил с 7 човека охрана да излеземе 2 милиона софианци да го видя с неговата охрана такива мачкат държавата хвърлят на работниците им по 500лв а те правят милиони жалка българио жал ми е за нарпда турците но ебеха сега и миню ни нагъзва
22
3
 
15
 
! Отговори
Рашо преди 5 години
Цацата разчиства терена за Пеевски, те цяла банка сринаха, та някакъв хотелиер ли няма.
21
5
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
да не би да се превръщаме в правова държава?
20
0
 
13
 
! Отговори
анонимния 2 преди 5 години
всяко чудо за 3 дни.ще си платят до 2 дни е вънка.какво стана с сина му при акцията за захарта нищо прах в очите на хората
19
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 10 номер от номер 6...Вярвай ми .Аз прекрасно знам от какво точно става най хубав курбан!-:)...И да живеем в голям град. Аз съм от Сливен а моята съпруга от Ломско.И съм изненадан че приемат курбан чорба за истински курбан! Грешат яко ! Но явно не са яли истински курбан уви!-:) Приготвих и. И каза че никога не е яла курбан.В чудо се видях казвам ти!
18
0
 
5
 
! Отговори
сминдух енд чесън преди 5 години
Мислех си че точно затова е назначен ,да пере пари и да не плаща данъци.
17
2
 
18
 
! Отговори
Къде да повърна?! преди 5 години
Пълна помиярщина!Един крадец и престъпник начело на държавата използва държавната машина за да се разправи с конкуренцията!
16
5
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До AnonimТи като говорител от името на българските данъкоплатци ли се изживяваш бе, ***?Това е поредната джендърска афера на Суджука, показва каква долна мъжка *** е.
15
1
 
14
 
! Отговори
Anonim преди 5 години
Българския данъкоплатец настоява за максимална и справедлива присъда, но кой знае колко етежа по властта ще гушнат хонорар, за да мълчат!
14
6
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Ще им пръднат на куровете!Не са се отчитали на Суджука и Упев Цецо и сега насъскват Цацата срещу тях!
13
1
 
22
 
! Отговори
Напред преди 5 години
Тези са толкова напред с милионите че не можеш да ги пипнеш... единия имаше охрана 8 човека и 3 коли 24/7. Няма да ти казвам за какви куфари с пари става въпрос рака че няма да ги уплашил с някакво си там задържане. Плащат в брой още днес и до другата седмица ги изкарват по чист от Майка Тереза.Кво става с Очите? Нещо много заглъхнаха нещата,а?
12
3
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Като си почнал Борисов с комун. крадците добре, ама обърни поглед и към твойте. А прасни едно разследване на Плевнята, смятай го с двата кфака в ЦСЗ. Дай му 5 г. почивка, още на втория месец ще му опънат халката.
11
5
 
4
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До Анонимен 6 Забравих да ти пиша и най-важното-курбан истински става САМО ОТ ШИЛЕШКО ИЛИ ОВЧЕ МЕСО и никога от агнешко,то е за други гозби! Има много да си мечтаете за такива неща ,но няма вече будали комунисти ,които да ви ги поднасят и да мислят за народа,те умряха отдавна,останаха ви крадците и обиржиите !
10
4
 
13
 
! Отговори
Лакардиев преди 5 години
Браво Бойко, за месец бая комунистическа бизнес *** я напъна. Мачкай ги, вкарай ги в затвора и ще печелиш пак народно одобрение! Дръж под око твоите, че и те не са по различни. Цецо например му спри апартаментите, че накрая тъста му ще пострада ха ха ха...
9
0
 
12
 
! Отговори
ШМАТКА преди 5 години
До Анонимен 6 Като идеш на село и си отгледаш двегодишни шилета и ги заколиш тогава ще ядеш истински курбан. Не те знам къде живееш ,но по писаното ти разбирам, че си в голям град,а там всичко е лъжа и измама!Оказа се че ние простите селяни продължаваме да ядем истинска храна-наздраве с домашна сливовица,проста салата с домати , краставици и лук и прясно козе сиренце!
8
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Н.Станкулова негова снаха ли е?