Братът на съпругата на Миню Стайков в ареста, издирват сина му

Прокуратурата иска алкохолният бос да остане зад решетките
Обновена: 7 сеп 2018 12:52 | 7 сеп 2018 12:00, Камелия Цветанова
43
Братът на съпругата на Миню Стайков в ареста, издирват сина му
Снимка: Димитър Кьосемарлиев, Dnes.bg

На три лица е поискана мярка "задържане под стража”, сред тях е и бизнесменът Миню Стайков. Другите две лица се издирват.

Това съобщи прокурорът от Специализираната прокуратура Ангел Кънев във връзка със спецакцията на "Винпром Карнобат", "Сис индустрийс" и "Топаз мел".

Още по темата
Сред арестуваните е и братът на съпругата на алкохолния бос Белун Хазърбасанов.  Тя обаче не е сред задържаните.

Общо членовете на групата са 8 души, като петима са задържани. Синът на Миню Стайков се издирва с европейска заповед за арест, а други двама са обявени за общодържавно издирване, тъй като няма данни те да са напускали страната.

При проверката е установено, че става дума за верига от свързани фирми, ръководена от едно от задържаните лица.

Кънев уточни, че в момента се изяснява кой точно е ръководителят на организираната престъпна група.

"Възложили сме 40 данъчни ревизии на различни дружества, които ще ни дадат пълна картина на извършените престъпления. 38 адреса бяха претърсени, интересното е, че са открити печати на кухи фирми и дори на една банка, която оперира на територията на страната. Той беше намерен в къщата на счетоводителя на една от фирмите. Този човек е със средно образование и сам е заявил, че не е експерт и нищо не разбира от счетоводство", обясни Ангел Кънев.

Ръководителят на Специализираната прокуратура Даниела Начева допълни, че общо 20 са дружества, които са свързани помежду си и които са участвали в данъчни престъпления по случая "Карнобат".

По думите й разследването е по няколко направления и е изключително мащабно.

Всичко започнало, след като била получена информация, че в северната индустриална зона на Карнобат има нелегална фабрика за цигари.

Нелегалният цех работил при изключителна секретност, обясни Кънев.

Капацитетът на предприятието било 2000 цигари на минута.

Цигарите от фабриките в Карнобат са продавани на територията на България и на други държави в ЕС.

"Става въпрос за чуждестранни марки. Назначени са експертизи, за да се установи конкретният вид тютюн, който се ползва. Не е сигурно дали тези цигари не са доста по-вредни от въведения стандарт", каза още наблюдаващият прокурор.

В хода на разследването било установено, че над 20 свързани фирми осигуряват логистична подкрепа.

По време на акцията преди 2 дни са били претърсени 38 адреса, като не е иззета цялата налична документация, защото прокурорите знаели какво точно търсят.

Възложено е на данъчните да извършват проверки на хора и свързани с тях фирми. Също так ще се проверява и дали е платен акциз върху  спирт, открит в складовете на "Винпром" в село Венец. Събрани са и доказателство за източен ДДС в размер на 1 милион лева.

Очаква се по-късно днес спецпрокуратурата да поиска постоянен арест на петима от членовете на групата, сред които Миню Стайков, братът на съпругата му Рени - Хазърбасанов и синът на кмета на Карнобат Иван Димитров.

 

 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


43
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
34
1
 
8
 
! Отговори
бай уй преди 5 години
Миню Стайков известен в Карнобат като Минко Апаша беше крадец на коли и гуми в СИК и изведнъж стана бизнесмен.Лично президентът Гоце му дойде на крака и после го награди с медал.А кмета на Карнобат е от БСП-АБВ. Честито другари!
33
1
 
6
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До парите за тв канал 36Нидей лъга! Всичко е БКП! Няма БСП, Герб и дребните унанисти! ВСИЧКО е БКП, БКП и само БКП! :))))))))))
32
2
 
9
 
! Отговори
Аз преди 5 години
До живот в затвора или другото крайно решение-50 стотинки един патрон и поне да не го храня и зад решетките
31
2
 
6
 
! Отговори
парите за тв канал преди 5 години
на БСП:Стайков, Арабаджиеви, Очите, Бенчев, Брендо, Наглите...октопод дрийм тийм на БСП.
30
1
 
10
 
! Отговори
Белун Хазърбасанов ? преди 5 години
Киргизстан? Азербайджан? каква националност е съпругата и какъв статут има брат й.Ако има бълг. гражданство- как го взе?Трябва да се разпита и Г.Първанов- бивщ Президент.Приятел на М.Стайков.Удостоил го с орден по време на президенстването си. ЗАСЛУГИ на М.Стайков- КАКВИ?И какво говори с Премиера точно 2 дни преди обиските?
29
0
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До 28А, значи като видите турско име, веднага го асоциирате с ДПС. Много хора са обвързани с ДПС без да са турци и много турци не са обвързани с ДПС. Но това не го признавате, защото робувате на готови стереотипи и предразсъдъци. И изобщо имената са ви трън в очите, без значение преди или сега.
28
2
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
всъщност досетих се защо сте писали братът на съпругата вместо шурей - на руски няма съответствие на шурей ))): Пак ви излових, друзя!
27
0
 
9
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
днес, абе вие *** ли сте _ братът на съпругата на български се казва шурей!!! Нивото ви е под морското!!!!
26
2
 
21
 
! Отговори
анонимен преди 5 години
ДА НЕ СЕ КАХАРИМ ЗА ТЯХ. СКОРО ЩЕ НАПЪЛНЯТ КАСАТА НА НЯКОЯ ОТ ПАРТИИТЕ ПА И НА НЯКОИ ПОЛИТИЧЕСКИ ФИГУРИ И ВСИЧКО ЩЕ СИ ДОЙДЕ НА МЯСТОТО. БОЙКО КАТО ПРИТИСНЕ ПРОКУРАТУРАТА ДА СПРАТ ДА СЕ ЗАНИМАВАТ С ТЯХ ЩОТО ИМА "ПО ВАЖНИ ЗАДАЧИ ЗА РЕШАВАНЕ" И ПОТЪВА В ЗАБВЕНИЕ. КЕРВАНЪТ СИ ВЪРВИ, КУЧЕТАТА СИ ЛАЯТ А НАРОДА СПИ.
25
3
 
5
 
! Отговори
do 23 преди 5 години
Естествено, че не е престъпление. Но след кръга на завряния зет се ориентирал към ДПС, все пак това не му е първото следствие срещу него. Уважавам българскире турци, с изключение на тези, които са политически обвързани с двете партии.
24
1
 
20
 
! Отговори
месара преди 5 години
брата на шурата на шунарайката, неиния мъж на братовчет му, снахата на кумицата...............! абе я целата фамилия да се разпредели по затворите, барабар с кмета и синът му!!!!
23
0
 
19
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
На българина му дай кражби далавери и измами. В това му е силата.
22
0
 
26
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
А по другите Винпроми в Бг кога ще тръгнете?
21
4
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До Анонимен 16Ако съпругата му е туркиня, това престъпление ли е?До толкова сте се вманиачили в имената на хората, че се закачате за всяко по- различно име. На големи демократи се правите, ама носите в себе си тоталитарната жилка от Тошово време- да дебнете имената на хората.
20
1
 
7
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Употребили тютюна обещан на китайския премиер за една година,освен това са регистрирани и лицензирани за производство на акцизни стоки-алкохол,цигари щом същите са монопол на държавата,а и работили на вахтен режим според обзавеждането за непрекъснат производствен цикъл и технологичен процес,а още спомогнали на други отрасли по производство на опаковачен картон,специална хартия,филтри,печат на надписи,картинки,маркировки за разпространение и продажба внос-износ-внос пълно карго в транспорт,страни
19
0
 
24
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция е в цялата държава,няма смисъл да се заблуждаваме..
18
5
 
10
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миню май е женен за туркиня, като гледам фамилията на брат и. Само един липсва от цялата шайка и това е менторът им - завряния зет.Не е. Белун Хазърбасанов е турчин колкото и Каракачанов и Джамбазов.
17
1
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Корупция ...навсякъде и във всичко...Ако някой някога успее да я изчисти ,ще задминем всички....Но те не искат ,защото се е сляла със властта....Това е....Ако имаше лидер ,щеше да направи това ,което направиха някои арабски държави,връщане на милиарди ,и милиони доброволно ,и по леки наказания...ш
16
1
 
16
 
! Отговори
о чудо преди 5 години
Прокуратурата все учудена и не знаеща?а къде бяха те до сега и кой позволи на тези мижитурки да грабят така?!
15
6
 
13
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Миню май е женен за туркиня, като гледам фамилията на брат и. Само един липсва от цялата шайка и това е менторът им - завряния зет