Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?

Адвокатът му: Той е известен индустриалец, пришит е към делото!
Обновена: 8 сеп 2018 18:22 | 8 сеп 2018 17:53, Веселина Йорданова
95
Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?
Снимка: БТА

Данни, че бизнесменът Миню Стайков и синът му Стайко Стайков имат нелегална фабрика за цигари в Ихтиман, разбита наскоро, изнесе спецпрокурор Ангел Кънев в съда.

Още по темата
Към 15 ч Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров се изправиха пред съда по искане на прокуратурата да им бъдат наложени постоянни арести.

Те са обвинени за участие в престъпна група, разпространявала цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокурор Кънев не даде много подробности каква е била ролята на Стайков-син и баща във фабриката в Ихтиман, но се съсредоточи върху другата фабрика за незаконни цигари в Карнобат, предаде "24 часа".

Според обвинението едно от доказателствата, което свързва Стайков с производството на цигари в Карнобат, е товарно ремарке с цигари, открито в двора на постройката, собственост на Кичка Хазърбасанова. Тя е роднина на шурея на Стайков и на самия Стайков, обясни прокурор Кънев.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков, обяви, че клиентът му е пришит към обвинението за престъпна група, защото е родом от Карнобат и е най-известният индистриалец в района.

Таков представи Стайков и като най-големият работодател в региона, в чийто фирми работят над 3000 души. "Няма нито едно доказателство срещу него. Единственият човек, който познава т.нар. престъпна група, е синът му.

За подозренията на прокуратурата, че Стайков е замесен във фабрика за цигари в Ихтиман, Таков посочи само, че по този случай спецсъдът е отказал на прокуратурата разрешение да подслушват Миню Стайков.

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат", Иван Димитров и Белун Хазърбасанов.

Според съдията по делото може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролирал.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдът. Като допълни обаче, че има опасност те да извършат нови престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
70
0
 
4
 
! Отговори
повече не може така преди 5 години
Герп се задържаха много и повече не може така. На какво прилича това! Засега ловят по-слабите от нашите, но ако ги чакаме, ще посегнат и на по-силните.Нинова явно не може да удържи на положението. Трябва някой по-решителен за да може с по-брутални действия да истръгне властта от ръцете на тези!
69
0
 
10
 
! Отговори
Кънчо Путкодеров преди 5 години
Ми сега тоя Миню ще свива цигари в панделата с машинка .Е,производителността е ниска,но за лични нужди и за брикетните му ухажори по килия ще стигнат.
68
0
 
8
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Е па и кмету на Ихтиман не е знаел кво става там,полицията и пожарната тоже?
67
2
 
7
 
! Отговори
ЕВО преди 5 години
На ден по лъжичка,в бедната народна паничка,за да папат на софричка все повече хора със златна лъжичка.На едни изписват Веждички и Очички,на други вместо карирани дрешки,потупване по рамото и без забележки.Мила родна българска картинка,сериал с близо тридесетгодишно излъчване по всички медии.
66
0
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Политика за Поверителност и Политика за Бисквитки на *** АД е смешка!Много "демократична"!Не само, че смешка, но и противоречи на Закона за личните данни. Незаконна е!Обслужва лични търговски цели!
65
2
 
14
 
! Отговори
бре,бре,бре преди 5 години
Нелегална фабрика за цигари, това да не е работилничка в задния двор, това е фабрика с много работници и как до сега НАП , ДАНС икономическа полиция, местна власт не са знаели ? Голяма конспирация е било.
64
5
 
12
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Червените мафиоти са на всеки километър,от Карнобат,до края на света!
63
3
 
12
 
! Отговори
Бойко от СИК преди 5 години
Будоинвест-ООД Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов (до м.август 1998 год.) Би енд Пи Комерс-ООДЦебра ООД Съдружници - Бойко Борисов, Цветелина Бориславова, Живко Делчев. Ти Би Ай - 97". Сириус-2- ООД, регистрирано през 1992 год. Собственици Бойко Борисов и Цветелина Бориславова. Химтекс АД
62
1
 
20
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
До По адрес на КаракудаВъпросът е защо 10 години ГЕРБ остави тези да крадат от народа??
61
2
 
13
 
! Отговори
Бойко и Пеевски ООД преди 5 години
БОЙКО МЕТОДИЕВ БОРИСОВ Участие във фирми: Ипон-1 ООДИпон-2 ООД, регистрирана в края на 1992 год. на същия адрес, в която е съсобственик с Цветелина Бориславова. Ипон-Агенция за сигурност и охрана-ООДИнтербулпред АД Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата".Прахайм ООД - (един от учредителите и основните акционери на ТСБанк,). Управители Цветелина Бориславова и Алипи Алипиев. Будоинвест-ООД Румен Цветков, Алексей Петров, Бойко Борисов...................
60
3
 
12
 
! Отговори
Бойко от СИК преди 5 години
"Тео Интернационал"-АД, Бургас - до лятото на 1996 год. Бойко Борисов е член на Съвета на директорите заедно с Румен Николов "Пашата". Впоследствие са заменени от Иво Каменов Георгиев и Недялко Кирезиев. В периода 19941997 "Тео интернационал" е уличена в производство на фалшиви цигари "Марлборо" и "Мелник" във фабриката й в Крайморие. Борисов се оттегля от нея на 24.06.1996, след скандала и бягството на третият собственик Емил Райков. Аферата е разкрита още на 25.03.1995 г., но тогава дело
59
4
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
ТодорЖивковото БКП в лицето на герберите днес смазва всяка опозиция и бизнес,с особена злоба!
58
7
 
10
 
! Отговори
вай, вай преди 5 години
Нелито тъкмо се стягаше да си купи едно китно островче на Малдивите и Цвъки и завидя. На, пусна момчетата със черните кубинки.Един ден ще тропнат и на вратата на Нелито.Сега социалистите гризат нокти и хвърлят боб да видят кой ще е следващата свидна жертва.
57
8
 
19
 
! Отговори
По адрес на Каракуда преди 5 години
То трябва да се почне отнякъде.Това че преди са извършвали престъпления не означава че трябва да ги оставят и сега да извършват.Социалистическото мислене е вредно за обществото.
56
3
 
23
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Опа,тоя мафиот бил голям работодател с 3000 работници.Ми дайте ми и на мен едни 10 млн ,тогава ще назнача 6000 работника .Пеерасите започнаха да плачат с крокодилски сълзи за Минювци, Мюмюновци!
55
10
 
23
 
! Отговори
t преди 5 години
Още един от спонсорите на БСП изгоря... проблема е че всички тия (Брендо, Очите, Бенчев, Абаджиев, Стайков) взети заедно са може би под 1% от тия които дават за партията която ги направи и поддържа.... БСП си е обезпечена за векове напред...
54
3
 
24
 
! Отговори
Каракуда преди 5 години
Лапате въдицата всички,точно като шарани!Ама то и това се иска от вас де!С Бенчо и Арабджиеви...всичко наред ли е вече или!?Нима мислите,че тези хора преди година/две или три са се занимавали с нещо по-различно и че не са имали протекции!Мислете малко ей!По цял свят схемата е такава!Не сме измислили топлата вода в България!
53
0
 
21
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Как да няма опасност да се укрият бре ?Къде са братя Галеви дето също бяха бизнесмени и кметове и кво ли не ?Това не са никви правораздавателни органи .Как може на свобода хора които точат държавни пари с измислени фирми .Тосле ще ревете защо няма пари за пенсия и заплати .Ми няма да има от такива крадци на едро .
52
1
 
31
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Лошото е, че всички мултимилионери в България са акционери (разбирай собственици) и на банки, застрахователни дружества, пенсионно-осигурителни дружества, бензиностанции. Всички тези са в схеми и ощетяват бюджета с милиарди, но не смеят да ги пипнат, защото тръгне ли пирамидата да се руши, ще бъдат повлечени и други надолу, ще има фалити и цялата държава ще бъде разклатена. Хитро се правят акциите, много се внимава кого точно могат да засегнат.
51
0
 
17
 
! Отговори
M.I.C. преди 5 години
Или ефективна присъда или няма никакво значение. Естествено трябва да е в рамките на закона, но не да се свърши с изтекла давност; прокуратурата правила пропуски; безкрайни дела...Не, стига толкова. И Ветко да не забравим, че нещо само Миньо почна от известно време.