Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?

Адвокатът му: Той е известен индустриалец, пришит е към делото!
Обновена: 8 сеп 2018 18:22 | 8 сеп 2018 17:53, Веселина Йорданова
95
Миню Стайков и синът му имали друга нелегална фабрика?
Снимка: БТА

Данни, че бизнесменът Миню Стайков и синът му Стайко Стайков имат нелегална фабрика за цигари в Ихтиман, разбита наскоро, изнесе спецпрокурор Ангел Кънев в съда.

Още по темата
Към 15 ч Миню Стайков, шуреят му Белун Хазърбасанов и синът на карнобатския кмет Иван Димитров се изправиха пред съда по искане на прокуратурата да им бъдат наложени постоянни арести.

Те са обвинени за участие в престъпна група, разпространявала цигари без бандерол, данъчни престъпления и пране на пари.

Прокурор Кънев не даде много подробности каква е била ролята на Стайков-син и баща във фабриката в Ихтиман, но се съсредоточи върху другата фабрика за незаконни цигари в Карнобат, предаде "24 часа".

Според обвинението едно от доказателствата, което свързва Стайков с производството на цигари в Карнобат, е товарно ремарке с цигари, открито в двора на постройката, собственост на Кичка Хазърбасанова. Тя е роднина на шурея на Стайков и на самия Стайков, обясни прокурор Кънев.

Адвокатът на Стайков - Лъчезар Таков, обяви, че клиентът му е пришит към обвинението за престъпна група, защото е родом от Карнобат и е най-известният индистриалец в района.

Таков представи Стайков и като най-големият работодател в региона, в чийто фирми работят над 3000 души. "Няма нито едно доказателство срещу него. Единственият човек, който познава т.нар. престъпна група, е синът му.

За подозренията на прокуратурата, че Стайков е замесен във фабрика за цигари в Ихтиман, Таков посочи само, че по този случай спецсъдът е отказал на прокуратурата разрешение да подслушват Миню Стайков.

Специализираният наказателен съд остави за постоянно в ареста собственика на "Винпром Карнобат", Иван Димитров и Белун Хазърбасанов.

Според съдията по делото може да се направи обосновано предположение за участието на Стайков в престъпната група. Също така имало доказателства, че той е създал условия и организация за извършване на данъчни престъпления чрез регистриране на голям брой търговски дружества на свързани с него лица, които той реално контролирал.

Опасност за укриване няма за никого от обвиняемите, каза още съдът. Като допълни обаче, че има опасност те да извършат нови престъпления.
 

Това се случи Dnes, за важното през деня ни последвайте и в Google News Showcase


95
Още от
Спонсорирано съдържание
Напиши коментар Коментари
50
0
 
18
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли депуттат в народното ни събрание който да не е свързан пряко или косвено с БКП ????
49
0
 
16
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Има ли бизнесмен в България който да не е свързан пряко или косвено с БКП ??????Като пиша косвено имам в предвин чичо, леля, очинайка, девер, баджанак, тъща, братовчед или лелинчо който да не е бутнал камъка!?!
48
8
 
15
 
! Отговори
Burzum преди 5 години
Като ви гледам бизнесменити и ви виждам заплатити......да сте живи и здрави още 1300 години да разсмивате цивилизацията....
47
3
 
16
 
! Отговори
дойчланд преди 5 години
Бизнесмен по немски е (Geschäftsmann)гешефтман, човек който се занимава с гешефти! Кратко и ясно!
46
1
 
37
 
! Отговори
Аз преди 5 години
. Работели били 3000 човека за него. А повечето на 4 часов работен ден или изобщо без договори. Не му се дават заплати изобщо. Синчето му,онова амбреажче се покри като мишка. Същия плъх като баща си!
45
2
 
26
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Ако ще да е гарга да е рошава.Като са почнали да карат наред а не избирателно и според цвета или шуро-баджанашката.А който се окаже действително виновен съдът да не му цепе басма а да раздав присъди, ама не избирателно ами според "заслугата" т.е. според тежестта на престъплението.Само така ще се убедя,че са "сгънали" чадърите в тия бурни времена.И после да няма-" ние ги фащаме,пък те ги пускат" щото в ЕС съда гледат с лошо око на такива акции и което е по-лошо ,плащаме всички заради грешките им.
44
0
 
16
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
До Анонимен 41.Ами анджак де. В Бг-то да ама за чужбина комай се плащат и мита при вноса.А за цигарите навсякъде се плащаакциз, до колкото ми е известно.Но мен друго ме вълнува.Кога спец Прокуратурата и данъчни ще отидат и в Нефтохима или в Девня.Дали и там няма да излезе нещо?Или за там требе"агриимънт"от по високо и по далечно място, щото се смята, че цацата не е риба.Ама ние простите знаем,че като шарана плува и е риба,така и цацата плува в наши води и е риба.Цаца ама е риба.
43
1
 
30
 
! Отговори
Само питам преди 5 години
Ще се появи ли нова фабрика за нелегални цигари да запълни пазарната ниша?
42
1
 
11
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ВиКА под "политик" или "магистрат" да не би да се разбира друго?
41
1
 
32
 
! Отговори
ВиК преди 5 години
В България под бизнесмен разбирай МОШЕНИК !!!
40
13
 
1
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
А за това че във фабриките им имало помещения за работниците освен за да работят и за да живеят там, то какво престъпление е?Ми то тогава в Европа всички фабриканти са престъпници, щото осигуряват на работниците си общежития и даже безплатно транспорт за смените до работата им.В Чехия,Словакия,Англия, даже и в Германия има такива фирми.Хем има и столове за храна в общежитията на по-ниски цени, а някъде даже и с купони.А сега и за българи румънски бизнесмени предлагат такива условия.Ама нейсе.
39
5
 
36
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Какво толкова хабите емоции - мутрите разчистват сметки помежду си. Едни мутри, дето взеха властта в държавата, използват държавните силови структури за да се справят с други мутри, които евентуално биха ги конкурирали. Естествено че ще разправят как се борят със сивата икономика и престъпността, да не би да очаквате да са такива ***.оти, че откровено да ви кажат, че разчистват сметки.
38
2
 
38
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
До Време настанаВиждал ли си 30 годени слепец изведнъж да си отвори очите и да прогледне! ха ха ха Няма такова нещо , че да се радваме , че идва краят на безаконието-напротив!! Това е мафиотско разсчистване на сметките ,с използване на държавни средства!Става въпрос за банално разиграване , за да отсранят нов играч на цигарения бизнес. И на БСП отрязват един канал за финансиране, сплашват непослушните, задимяват надигналата се интрига след пътната катастрофа.ГЕРБ се мислят за господ,ха ха ха
37
3
 
4
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
До ArmagedonВиното има нулева акцизна ставка и няма изискване на поставяне на бандерол.
36
0
 
34
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Виждали сме и други акции, които са започвали така шумно. След като гербаджиите си направят достатъчно реклама, че се борят с престъпността, почва едно разтакаване с години на съдебни дела без резултат. Помните ли октопода?
35
4
 
20
 
! Отговори
Armagedon преди 5 години
Има нещо гнило в тази история.Като как тъй хора които са се занимавали с производство от десетилетие,след като"гръмна"Търговския регистър и им иззеха всички документи от офисите се оказаха с нелегални фабрики.Как тъй десетилетие изнасят законно в Европа и по света продукция(цигари и вина)и изведнъж сега престъпна група.Ами ако не са продавали на българския пазар а само в чужбина за какъв дължим данък ДДС на Българската Държава става дума.А ако са плащали акциз за произведеното вино,какво ДДС?
34
2
 
15
 
! Отговори
ИЛИЯ ИЛИЕВ преди 5 години
Случаят да се разглежда само от сплашване на нови конкуренти в цигарения бизнес на Герб , не е достатъчен!Щом ккато се засягат и финансирането на конкурентна партия!Дори и Борисов може да помага на БСП с сплашване на непосушните бизнесмени,които не искат да плащат за партиите!Логично, защото ако БСП то беше засегнато, то Борисов нямаше и да помисли за такова нещо.Нали не си мислите ,че някой друг прави това-примерно независимото ни правосъдие!!30 години слепци изведнъж да прогледнат!!
33
3
 
45
 
! Отговори
Анонимен преди 5 години
Бенчо, Ветко, Миню, Цеко...все тайфуни с нежни имена. Все ченгета, мила моя майно.ле, все парче бизнесмени. От онова , котилото на ДС.
32
1
 
32
 
! Отговори
OMG_Lucker преди 5 години
А на бас, че тоя ще се измъкне! Евентуално ще го хванат за някое супер мижаво "престъпление", за което ще има условна присъда и глоба. А може и неговите "благодарни" служители, дето иначе треперят от него да се вдигнат на протест?Още нещо: кога ще подгонят другите бабаит- бизнесмени: Прасевски, Черепа, Домуса, Златев и прочие. Има ли нужда да казваме всеки от тях за какво могат и трябва да го подгонят?
31
2
 
31
 
! Отговори
Време настана преди 5 години
Младите момчета с куфарчетата през 90г.на миналия век, сега са,, солидни"бизнесмени! Само че настана време да отговарят! Браво Борисов, бърз съд и конфискация на имуществото! Вкарай ги в панделата, там им е мястото!! Ако и с другия проблем свързан с един определен етнос се справиш, ще те избирам пожизнено за президент и не само аз!!! Имаш подкрепата ни, НООО САМО АКО СЕ ЗАЕМЕШ СЕРИОЗНО С ПРОБЛЕМА!!!